Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85533

Raikkonen pakt hattrick op Spa


Typhoon

472 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Na overwinningen op het circuit van Spa-Francorchamps in 2004 en 2005 had Raikkonen door zijn pole, grote kans om voor de derde keer op rij de Grand Prix van België te winnen.

Voor de wedstrijd hadden Fisichella en Davidson een motorwissel gedaan. Ze besloten dan ook vanuit de pits te starten. Dat was een keuze die erg voor de hand lag, aangezien het in de eerste bocht altijd dringen geblazen is. Ook nu. Raikkonen en Massa zijn goed weg en pakken de leiding dan ook meteen. Alonso duwt in de eerste bocht Hamilton ver naar buiten, waardoor Hamilton even buiten de baan belandt. Hij komt echter meteen terug en duikt samen met Alonso Eau Rouge in. Hamilton kiest eieren voor zijn geld en laat Alonso dan maar die derde plek nemen.

Iedereen overleeft de eerste bocht, hoewel enkelen, zoals Nick Heidfeld, zich wel verremmen en even rechtdoor schieten. Na de eerste ronde komt Fisichella binnen voor een pitstop. Veel te vroeg natuurlijk en het team besluit Fisichella dan ook binnen te zetten, waarna hij niet meer buiten komt. Ondertussen komen in het middenveld wat gevechten los. Zo spint Wurz in de busstop, gaat Webber langs Kovalainen vlak na Eau Rouge en wordt Kovalainen even later gepasseerd door Heidfeld in de busstop.

84460.jpg

Er zijn geen woorden nodig om Eau Rouge te beschrijven.

Ook Sutil doet dit keer echt mee. Met zijn Spyker rijdt hij op de 12e plek en vecht hij met Coulthard, die een stuk zwaarder is. Kubica moest net als Fisichella en Davidson een motor wisselen, maar startte gewoon vanaf de grid. Hij zorgde daarmee voor een aantal leuke gevechten. In de zesde ronde bijvoorbeeld, toen hij Ralf Schumacher passeerde. Twee ronden later zat hij alweer achter Kovalainen, op het moment dat Vettel zijn race moet beëindigen. Hij had een stuurprobleem, waardoor hij niet naar rechts kon sturen. Dat is natuurlijk erg lastig als je in Eau Rouge rijdt.

Vier ronden nadat Kubica Kovalainen passeert in de busstop, opent Rosberg de pitstopdans, samen met Webber die er vlak na komt. In ronde 15 komen Raikkonen en Alonso binnen, gevolgd door Massa en Hamilton. Na de pitstops liggen zij nog steeds op dezelfde plekken, zodat het verschil tussen de top en de teams daarachter weer eens benadrukt wordt. Wurz doet in ronde 22 een aanval op Trulli in de busstop, maar dan gaat Wurz opeens na binnen voor een stop. Trulli zal het niks schelen, want dat was zo'n beetje het opwindenste moment van zijn race.

84463.jpg

Ook Sutil schiet wel eens rechtdoor.

Voor Wurz zou het niet zijn laatste momentje zijn. Enkele ronden later schiet hij even rechtdoor en kan Yamamoto hem inhalen. Honda zit ondertussen ook in moeilijkheden. Sato zit achter Button en gaat hem dan ook voorbij, om maar even te benadrukken dat Super Aguri gewoon beter is dan moederteam Honda. In ronde 30 opent opnieuw Rosberg de pitstopdans. Op dat moment begint dan ook het venijn dat in de staart zit weer eens te komen. Coulthard moet opgeven met een probleem en ook Wurz moet zijn wagen in de pitbox parkeren.

Hamilton probeert Alonso dan van de derde plaats te verdringen door vijf ronden later te stoppen. Het helpt niet en Hamilton moet opnieuw zien hoe Alonso inloopt in het WK. Heel ver voor Alonso rijden dan ergens de Ferrari's. Massa is net iets sneller dan Raikkonen, maar zal moeten beseffen dat Raikkonen Ferrari's beste, en waarschijnlijk ook enige, kans is op de Wereldtitel voor coureurs.

84462.jpg

Kubica en Kovalainen leveren leuke duels.

In ronde 37 moet Button zijn rokende Honda aan de kant zetten. Hamilton probeert op dat moment om toch nog bij Alonso te komen. Dat hij alles op alles zet, zien we aan het feit dat hij er even af schoot. Dat kost hem seconden, waardoor hij zijn pogingen staakt. Achter hem zit Kubica opnieuw vast achter Kovalainen, maar hij ziet tot aan de finishvalg geen kans om Kovalainen in te halen.

Kimi Raikkonen pakt dan de winst en vergroot zijn kansen op het WK. Heidfeld is de best of the rest op P5, gevolgd door Rosberg, Webber, Kovalainen en Kubica, die net naast een punt grijpt. Een 14e plaats voor Sutil zal opnieuw voor optimisme stemmen in het team van Spyker. Door de dubbel van Ferrari en het morsen van punten door BMW, is Ferrari nu wel wereldkampioen bij de constructeurs, na de diskwalificatie van McLaren.

Uitslag

1. Raikkonen

2. Massa

3. Alonso

4. Hamilton

5. Heidfeld

6. Rosberg

7. Webber

8. Kovalainen

9. Kubica

10. Schumacher

11. Trulli

12. Liuzzi

13. Barrichello

14. Sutil

15. Sato

16. Davidson

17. Yamamoto

DNF Button

DNF Wurz

DNF Coulthard

DNF Vettel

DNF Fisichella

Door: Thundercover

1 reactie


Recommended Comments

Hattrick is een mooie naam.

3x achter elkaar scoren bij basketbal (wel een schot :puh:). Als je en letter wijzigd heb je Pattrick _O_

Ziet er trouwens goed uit :-O

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...