Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85697

Kwalificatie: Silverstone


Typhoon

368 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549718.png

Het weekend is alweer in volle gang, we hebben onderandere de vrijetrainingen en de kwalificatie al gehad. Zoals jullie weten zijn er elk raceweekend 3 vrijetrainingen, in deze vrijtrainingen kunnen de rijders de goede afstelling van de auto zoeken, en kunnen ze aan de baan wennen. Ook rijden hier vaak testrijders van het team, de vrijetrainingen zijn dus vooral om te testen. Misschien is een bepaald team op vrijdag erg snel, maar op zaterdag tijdens de werkelijke kwalificatie juist niet. De vrijetraining zegt dus niet heel erg veel over de sterkte van de teams.

In de eerste vrijetraining reed de Brit Lewis Hamilton de snelste tijd, voor Hamilton is dit een erg belangrijk, omdat het zijn eerste thuisrace is, er zijn dus heel veel fans aanwezig. Hamilton reed iets sneller dan Ferrari coureurs Massa en Raikonnen, de teamgenoot van Hamilton, Fernando Alonso was goed voor een 4e tijd. Onze landgenoot Christian Albers reed een tijd van 1:24.172, dit was goed voor de laatste tijd (ja, we moeten er aan wennen)

In de 2e training reed niet Hamilton maar Ferrari coureur Raikonnen de snelste tijd, hij reed een tijd van 1.20.639, teamgenoot Massa reed een halve seconde sneller en had een tijd van 1:21.138. Achter Massa volgden Ralf Schumacher en Hamilton met precies dezelfde tijd. Albers reed een 21e tijd en zijn teamgenoot Sutil reed een 22e tijd. Sutil vloog er nog een keer hard uit, waardoor de auto gerepareerd moest worden, hijzelf was ongedeerd.

En ook in de 3e training was Raikonnen de snelste, hij reed een tijd van 1.19.751, en was daarmee iets sneller dan Alonso, achter Alonso kwamen Massa en Hamilton. De Nederlander Albers was iets sneller dan zijn teamgenoot, en eindigde dus 1 na laatste. Deze training was vooral leuk door het gevecht tussen Ferrari en McLaren, Ferrari zette steeds de snelsteronde neer, waar McLaren steeds net niet aan kon komen. Raikonnen en Maasa waar de enigste coreurs onder de 1.20, maar in de laatste seconden van de training wist ook Alonso zich te vestigen onder de 1.20. Veel coreurs hadden de moeite om op de baan te blijven, onderandere Wurz, Liuzzi, Heidfeld en Hamilton hebben diverse malen het gras of de grindbak gevoelt.

Kwalificatie

Lewis Hamilton heeft het Britse publiek op de banken gekregen met zijn derde pole van het jaar. De McLaren-rijder wachtte tot het allerlaatste moment om zich aan de kop van de tijdenlijst te positioneren. Kimi Raikkonen werd tweede, voor Fernando Alonso en Felipe Massa. Christijan Albers reed de langzaamste tijd. De laatste rond was erg spannend, eerst ging Alonso naar de voorlopige pole, Massa kon er net niet aankomen. Maar Raikonnen reed een erg snel rondje waar hij bij de laatste bocht vol over de kerbstones reed, maar Hamilton was nog weer een fractie sneller en reed dus naar de pole. De Spykers staan weer op de laatste en 1 na laaste startrij, erg jammer maar wel te verwachten. Voorin zit het allemaal dicht bij elkaar, het beloofd dus een spannende race te worden!

1 L. Hamilton 1:19.997

2 K. Räikkönen 1:20.099

3 F. Alonso 1:20.147

4 F. Massa 1:20.265

5 R. Kubica 1:20.401

6 R. Schumacher

7 H. Kovalainen

8 G. Fisichella

9 N. Heidfeld

10 J. Trulli

11 M. Webber

12 D. Coulthard

13 A. Wurz

14 R. Barrichello

15 S. Speed

16 V. Liuzzi

17 N. Rosberg

18 J. Button

19 A. Davidson

20 A. Sutil

21 T. Sato

22 C. Albers

--Geschreven door Typhoon--

1 reactie


Recommended Comments

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...