Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579958

Editie 9 - Sport


Dutchy3010

579 bezichtigingen

blog-33831-1159403826.jpg

Deze rubriek is geschreven door Ikkes

Aleksandr Vinokoerov wint Vuelta

De strijd om de eindoverwinning ging tussen de Spanjaard Valverde en de Kazak Vinokoerov. Maar toch heeft Aleksandr Vinokoerov de 61ste editie van de Vuelta, ook wel bekend als ronde van Spanje, gewonnen. In de ronde behaalde hij tevens ook zijn allereerste leiderstrui van de drie grote ronde.

De overige truien waren voor:

Thor Hushovd(Nor): Blauwe(sprinters) Trui.

Egoi Martínez(Spa): Berg Trui

blog-33831-1159403836.jpg

Vinokoerov na zijn overwinning

Nederlandse Hockeyers eindigen als 7e

De Nederlands Hockeymannen hebben op het WK teleurgesteld. De Nederlanders waren door een goede voorbereiding favoriet maar eindigde slechts zevende op het WK. In de Poule werden een aantal missers gemaakt waardoor ze de halve eindstrijd niet wisten te behalen. De Eindoverwinning is uiteindelijk naar Duitsland gegaan.

Voetbal nieuws:
  • PSV heeft in een beladen topper van Feyenoord weten te winnen. De Eindhovenaren wisten de Rotterdammers met 2-1 van zich af te houden. In de eerst helft leek PSV op een zeer makkelijke overwinning af te streven omdat het als makkelijk om 2-0 wist te komen, maar vlak voor rust wist De Guzman de 2-1 binnen te tikken. In de tweede helft werd er wel gescoord door Feyenoord maar deze werd afgekeurd wegens “hinderen” van de Keeper, wat uit videobeelden niet waar bleek te zijn.
  • Ajax en AZ hebben beide punten laten liggen. Ajax werd met 2-0 afgetroefd door Roda JC in Kerkrade. De Amsterdammers speelde de eerste helft slecht en de tweede helft beter maar dat mocht niet meer baten. AZ op zijn beurt wist FC Twente niet te kloppen. Het duel eindigde in 2-2, maar eigenlijk verdiende FC Twente de overwinning. AZ wist niet het gewenste niveau te halen om te overtuigen.

Excuses voor deze zeer korte Sport rubriek maar wegens school had ik helaas niet meer de tijd om het langer te maken. Volgende week zal hij weer langer zijn én Sport(er) van de week zal terug keren.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...