Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1581464

Jubileum editie - Geschiedenis


Dutchy3010

264 bezichtigingen

OWN50banner.png

De eerste archieven die ik heb kunnen vinden in het subforum van The Oceans, stamt van 10 juli 2006. Er was al veel eerder over gepraat, maar dat was op MSN en niet in de Crib. Op dit moment was er ook nog HC Journal, die eigenlijk nooit officieel gestopt is, maar waarvan we ook eigenlijk niets meer gehoord hebben sindsdien, er ook nog. Maar goed dat Jowx toch doorzette.

Hier hebben we wel een aantal keren gezeur om gehad, en ik zal het nog één keer voor altijd en eeuwig goed duidelijk maken. Slimm en .Levi. hadden een krantje opgezet, een GTAForum krant. Die stopte er helaas mee. Toen, voordat HC Journal er überhaupt over dacht, bespraken Jowx en een paar The Oceans leden het al. Toen ze toestemming vroegen aan Slimm en .Levi., kregen ze een "nee" terug, want het was hun krantje en zij hadden dit originele idee. De leaders van HC Journal daarentegen, vroegen het aan de admins van het forum, en die wisten niet over de vraag van Jowx aan Slimm en .Levi.. Vandaar, toen Jowx het zag, wilde hij het toch doorzetten, omdat het helemaal niet eerlijk was. Hopelijk is dit misverstand nu voor eens en altijd uit de wereld.

Jowx en ik werden de 'leaders' van Oceans Weekly News, overigens een naam die verzonnen is door SummerBase. Enige uitleg over de naam lijkt mij niet echt nodig. We verzonnen de rubrieken, we zochten redacteurs en eigenlijk was iedereen gelijk enthousiast. Het leuke aan het krantje is dat het eigenlijk altijd goed georganiseerd is, en dat er altijd genoeg mensen waren die het niet erg vinden om in te vallen mocht dat nodig zijn. Want dat is de grote kracht achter OWN: veel mensen die samenwerken om weer iets moois voor de lezers in elkaar te zetten, en dan maakt het hen niet uit of ze 1 rubriek moeten doen, of 5!

Dit ging zo'n 5 edities goed, maar door persoonlijke omstandigheden kon Jowx niet meer aan OWN meewerken. Vanaf dat moment heb ik alleen de leiding overgenomen. Omdat school weer begon, hebben we op een gegeven moment besloten om een co-leader aan te stellen: SummerBase.

Zoals jullie allemaal weten, veranderde het forum. De skin werd veranderd, GTAForum.nl en GTAGames.nl werden samengevoegd, en er kwamen nieuwe dingen bij: downloads, galerij en natuurlijk de blogs. Dat laatste was erg belangrijk voor de geschiedenis van OWN. Voordat het zover was, het 3-jarig bestaan van GTAForum ofwel 22 november 2006, kreeg ik al toestemming om een Blog in te gaan vullen. OWN kreeg de eerste openbare blog, en al snel werd dit een voorbeeld voor vele andere blogs. Heel OWN werd overgezet naar de blog, en vanaf dit tijdstip was OWN te bereiken via http://own.gtablog.nl of via het forum en dan bovenaan bij blogs.

Toen kwam de feestmaand. Er werden een paar speciale edities van OWN aangegeven. Allereerst de Sinterklaaseditie, daarna de Kersteditie. En toen gebeurde iets wat niemand verwacht had: de redacteurs kregen voor het eerst sinds het begin vakantie, OWN sloeg een week over!

Er kwam een verandering, Preddy verving SummerBase als co-leader, en even later kwam Jowx weer in de crew van Oceans Weekly News. Nog een special edition werd uitgegeven: de Paaseditie.

OWN werd alleen maar bekender, en we zitten nu al rond de 50.000 bezoekers! En dan nu zijn we alweer een jaar later. Een jaar met ups en downs. Een jaar met vriendschap en vijandschap. Een jaar met volle OWNs, en een jaar met lege OWNs. Een jaar met wijzigingen in de redactie. Een jaar met wijzigingen in de crew van OWN. Een jaar waarin wij OWN opgezet hebben. Een jaar, waarin OWN zich steeds verbeterd heeft. Een jaar waarin OWN is geworden wat het nu is.

En we gaan door, met het verbeteren van OWN en het vermaken van onze lezers!

OWN Geschiedenis

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...