Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85602

Vettel vervangt Speed bij Toro Rosso


Typhoon

362 bezichtigingen

F1Bulletin2.png

BMW Sauber heeft dinsdag bekend gemaakt dat Sebastian Vettel per direct naar Scuderia Toro Rosso vertrekt om daar Scott Speed te vervangen. Dit nieuws is ook door het Italiaanse bevestigd. De 20-jarige Duitser was bij BMW in dienst als testcoureur en verving de geblesseerde Robert Kubica in de Amerikaanse Grand Prix, waarbij hij meteen een punt scoorde.

BMW-teambaas Mario Theissen vertelde: "Als test- en reservecoureur heeft Sebastian erg goed werk voor ons verricht. Toen hij Robert Kubica in de VS verving, schreef hij geschiedenis door als jongste debutant ooit een punt te scoren. De huidige testreglementen zorgen er echter voor dat hij amper voor ons kan rijden. Hij heeft nu de kans gekregen om een Toro Rosso te besturen. We hebben Sebastian lange tijd gesponsord en geholpen. Het gaat tegen ons concept in om zijn pad nu te blokkeren."

"BMW en Red Bull hebben een lange samenwerking in het steunen van Sebastian", vervolgde Theissen. "Toro Rosso is het zusterteam van Red Bull Racing, wat het logisch maakt, dat we hem nu vrijlaten. Als sponsor van een jonge coureur is het belangrijk de kansen te grijpen wanneer deze zich voordoen."

Vettel zal worden vervanger door de huidige leider in het GP2-kampioenschap, Timo Glock. De Duitser was al als tweede testrijder in dienst bij BMW. Mocht hij Kubica of Heidfeld moeten vervangen, zal hij een GP2-weekend missen en belangrijke punten mislopen. Glock reed in 2004 al enkele races voor Jordan.

Scott Speed is dan toch ontslagen bij STR na een ruzie met teambaas Franz Tost. De Amerikaan liet daarna al weten dat Tost en mede-eigenaar Gerhard Berger hem en Vitantonio Liuzzi het team uit probeerden te werken. Hij testte nog wel in Mugello en het leek erop dat hij het seizoen toch af mocht maken.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...