Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579259

Editie 11 - Sport


Dutchy3010

509 bezichtigingen

blog-33831-1160175005.jpg

Deze rubriek is geschreven door Preddy.

Ikkes was verhinderd en omdat ik sinds kort de ‘stand-in’ voor de OWN ben, is mij gevraagd zijn rubriek voor deze week over te nemen. Een betere week om mijn eerste bijdrage aan de OWN te leveren kon ik mij niet wensen, want er is weer veel gebeurd laatste 7 dagen. Let’s begin.

Nederlands Elftal maakt zich klaar voor kwalificatiewedstrijden

Zaterdag 7 oktober en woensdag 11 oktober zijn er weer 2 kwalificatiewedstrijden voor het EK 2008 te spelen. Nederland speelt tegen Bulgarije, om vervolgens tegen Albanië uit te komen.

Er was deze week veel te doen om het Oranje van bondscoach Marco van Basten.

Eerst was er de plotse selectie van van Bommel, na een zee van kritiek over hem door van Basten en ook Cruyff sinds het WK in Duitsland. Niemand had dit verwacht, maar toch was 87%(poll van de Telegraaf) van de bevolking het ermee eens.

Een paar dagen later liet van Nistelrooy zich negatief uit over het selectiebeleid van Marco en de pers smulde ervan. Kranten kopten mooie titels en de 16 miljoen andere bondscoaches hadden hun mening alweer klaar. Van Basten kreeg het op de eerstvolgende persconferentie over het Nederlands Elftal dan ook flink voor de kiezen, maar praatte zich daar zoals altijd makkelijk uit.

De uitlatingen van Ruud kwamen op een nogal vervelend moment, omdat Huntelaar niet al te veel dagen later zich afmeldde voor de kwalificatiewedstrijden door een opgelopen enkelblessure. De selectie van Ruud bleek niet mogelijk te zijn, Marco en Ruud verschilden teveel van mening om voorlopig samen te kunnen werken.

Afgelopen zondag kwam ‘Studio Voetbal’ met het nieuws dat Van Bommel had bedankt voor het Nederlands Elftal zolang van Basten er de leiding had. Hij had niet genoeg vertrouwen gekregen gaf hij als reden. Van Basten reageerde koeltjes: "We hebben kennis genomen van het besluit van Van Bommel en moeten dit respecteren".

Zonder de 2 afvallers gaat van Basten met een groep van 20 personen de kwalificatiewedstrijden in. Vandaag werd door de Volkskrant gemeld dat de waarschijnlijke basisteam een opvallende gelijkenis vertoont met de verloren wedstrijd tegen Portugal op het WK. Alleen het middenveld zou op 2 punten verschillen.

Vermoedelijke opstelling:

Doel: Van de Sar

Verdediging: Boulahrouz, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst

Middenveld: Landzaat, De Jong (of Schaars) en Sneijder

Aanval: Van Persie, Kuijt en Robben

Nu hopen dat we geen herhaling gaan zien van die afgrijselijke wedstrijd op het WK.

België - Azerbeidzjan woensdag toch op tv

TVM mag de wedstrijd België – Azerbeidzjan toch uitzenden. Er was lange tijd onenigheid tussen de zender en de KBVB over de prijs die moest worden betaald voor de wedstrijd. Na wat wikken en wegen is een van de twee partijen over de brug gekomen en wordt de wedstrijd toch uitgezonden. De KBVB gaf wel aan dat het akkoord alleen voor deze wedstrijd is, dus het is nog maar afwachten of de volgende wedstrijden ook te zien zullen zijn.

Spyker F1 team flink bezig

Sinds kort heeft de Nederlandse autofabrikant Spyker een eigen F1 team. Deze week kwamen ze met een aantal belangrijke mededelingen.

Eerst werd de eerste rijder voor het team bekend gemaakt. Zoals verwacht mag Albers volgend jaar in de F1 bolide van het team stappen. De Nederlander: "Dit is absoluut geweldig! Eerst mag ik mijn plek in het team houden, daarna wordt het Nederlands en nu zijn we ook nog overeengekomen dat ze me willen betalen. Er is voor mij geen betere manier om aan mijn derde seizoen in de Formule 1 te beginnen." De tweede rijder is nog niet bekend gemaakt.

Zonder motor komt een auto natuurlijk nergens, dus kwam Spyker ook met het antwoord op de vraag welk bedrijf de motor mag leveren. De strijd was tussen Ferrari en Cosworth motoren. Uiteindelijk is het de Ferrari motor geworden, omdat die de beste keuze bleek als het Spyker team wat wilde betekenen in de F1.

Ontknoping F1 seizoen spannendste in jaren

Na een erg spannende wedstrijd in China is het kampioenschap dit jaar nog volledig open. Schumacher werd na een fabelachtige race eerste, snel gevolgd door Alonso. Na het optellen van de punten bleek dat beide kandidaten voor de titel op gelijke hoogte staan, met nog maar 2 races te gaan. Zal Schumacher met een knaller de F1 verlaten? We zullen het zien, op 22 oktober wordt de laatste race gereden op het ‘Interlagos’ circuit in Brazilië.

Nog een sprongetje naar de A1GP

Jos Verstappen niet in actie op Zandvoort

Na financiële onenigheden heeft Jos Verstappen besloten te stoppen met rijden voor het Nederlandse A1GP team. Bleekemolen kwam in zijn plaats in actie en zal dat ook de rest van het (net begonnen) seizoen doen.

Hockeydames naar halve finales

De Nederlandse hockeydames hebben zich geplaatst voor de halve finales op het WK 2006.

Parijs-Tours aan 100e editie toe zondag

Zondag wordt in Frankrijk met Parijs-Tours de voorlaatste wedstrijd van de ProTour gereden. De sprintklassieker, zoals Parijs-Tours ook wel genoemd wordt, is aan zijn 100ste editie toe.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...