Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85689

Toch Raikkonen!


Mirrrr

428 bezichtigingen

blogentry-13783-1194549711.png

Terwijl Spyker de laatste kansen van het seizoen optimaal wilden benutten door Sutil uit de pitstraat te laten starten, verzamelden de titelkandidaten zich vooraan op de grid. Raikkonen komt goed weg en Hamilton zit vast achter Massa. Raikkonen komt buitenom bij Hamilton, glijdt even met de achterkant waardoor Hamilton moet inhouden en Alonso hem ook voorbij kan. Achterin is het ook dringen geblazen en Liuzzi en Kovalainen raken wat onderdelen kwijt en zullen een ronde later ook de pits bezoeken.

Hamilton zit aan de staart van Alonso en wilt in de vierde bocht teveel. Hij komt op het vuile gedeelte en schiet van de baan af. Hij valt vier plekken terug naar de achtste positie. Een ronde later wint hij wel weer een positie door Trulli in te halen. Nog geen halve minuut later is het raak: Fisichella schiet van de baan, komt er weer op en wordt vol getorpedeerd door Yamamoto. Beide weten de pits nog te halen, maar moeten wel opgeven.

87776.jpg

Yamamoto torpedeerd Fisichella.

Hamilton is ondertussen lekker aan een opmars bezig. Terwijl de Ferrari's uitlopen, pakt Hamilton Heidfeld en rijdt zesde. Dan gebeurt het: Hamilton rijdt door die nu beruchte vierde bocht en plotseling valt de motor in neutraal. Hamilton rijdt langzaam verder en wordt aan alle kanten gepasseerd. Wonder boven wonder krijgt Hamilton de auto twee bochten later weer aan de praat, maar hij ligt inmiddels wel op de achttiende plek. De spanning stijgt: lukt het Hamilton nog om op de nodige vijfde plek te komen?

Ondertussen wordt Barrichello bestraft voor een vliegende start en haalt Hamilton tijdens de reclame een treintje van vier man in. Dat was dus in één rondje. De andere coureurs zijn dus niet van plan zich met de titelstrijd te bemoeien, maar eigenlijk doen ze dat wel: ze laten Lewis door en werken zo Alonso en Raikkonen tegen. Ondertussen valt Webber uit met een probleem en zit het seizoen er voor hem op.

87777.jpg

Rosberg reed erg sterk.

In ronde 18 komen de pitstops. Kubica opent en een ronde later wordt hij gevolgd door Massa. Weer een ronde later komt Raikkonen binnen, die weer keurig achter Massa aansluit. Button heeft een probleem, waardoor Hamilton doorschuift naar P10, waarna hij twee ronden later zijn eerste stop maakt, een ronde na die van Alonso. Niet dat elke coureur alleen binnenkomt, want Coulthard en Rosberg komen samen binnen, vechtend om een positie. Rosberg wint, maar reed er eerst ook al voor.

Dan verliest Sutil zijn zelfbeheersing achter Davidson en verremt zich. Hij raakt de Super Aguri en beide spinnen, maar kunnen hun weg vervolgen. Davidson komt meteen binnen, maar daar had het team niet op gerekend als Sato net wegrijdt. In paniek halen ze vlug de spullen voor Davidson en het is te hopen voor hem dat hij niet toch met oude banden van Sato is weggereden.

87512.jpg

Voorlopig de laatste keer met nummer 1. Ook de laatste keer voor McLaren?

Terwijl Hamilton Barrichello inhaalt, komt Nakajima binnen voor zijn allereerste stop in zijn carrière. Hij schiet echter door en rijdt drie man omver. Het team doet verder zijn werk, maar een van de monteurs moet toch naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Ondertussen laat Alonso het allemaal gebeuren. Kubica haalt hem in en Hamilton zet Vettel onder druk, die even later een probleem heeft en uitvalt. Hamilton stopt in de 36e ronde voor de tweede keer en het heeft er alle schijn van dat de Brit voor een drie-stopper gaat.

Dan staat Kovalainen achterstevoren in de bandenstapels. Hij was de enige die alle wedstrijden finishte en was dus nu voor het eerst in zijn carrière uitvaller. Inmiddels zijn er al wat uitvallers, zeker als de Honda van Barrichello met een mooie plof vaarwel zegt en de Braziliaan het rechte stuk een stuk witter maakt. Sutil heeft inmiddels een Drive Through Penalty gekregen, vanwege een crash die voorkomen had kunnen worden.

87834.jpg

Nakajima bij zijn eerste pitstop.

In ronde 50 komt Massa binnen. Raikkonen rijdt een, twee, drie rondjes langer door, Massa houdt misschien nog even in en Raikkonen komt voor Massa de baan weer op. Het hangt dus allemaal van Hamilton af, die drie ronden later stopt en achter de Ferrari's terecht komt. Alonso komt weer terug op het podium als Kubica stopt. Kubica valt terug naar P6, achter Rosberg en Heidfeld. Rosberg probeert Heidfeld in te halen, raakt hem en beide schieten ze van de lijn af en het is Kubica die lachend beide coureurs inhaalt en doorschuift naar de vierde plek.

Rosberg geeft echter niet op en haalt zowel Heidfeld als Kubica in. Debutant Nakajima tikt dan onhandig Coulthard aan, die vervolgens spint. Hamilton rijdt dan op P7, wat te weinig is voor het kampioenschap. Juichend komt dan Raikkonen over de finish en Ferrari kan het gewoon niet geloven. De Fin is wereldkampioen en Hamilton op 1 punt achterstand tweede, samen met Alonso. Rosberg wordt knap vierde, voor de BMW's. Een unicum dat drie coureurs binnen een punt in de eindlijst staat, een unicum dat de derde in het WK voor de laatste race toch de titel pakt.

87805.jpg

Het podium van de GP van Brazilië 2007.

Na de race worden de auto's van Williams en BMW illegaal verklaard. De brandstoftemperatuur zou een paar graden verschillen dan was toegestaan. De coureurs en/of teams worden niet bestraft wegens gebrek aan bewijs en dat twee verschillende meetorganisaties verschillende waarden hadden gemeten. McLaren heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak van de stewards. Mochten BMW en Williams inderdaad gediskwalificeerd worden, dan is Hamilton alsnog wereldkampioen.

Uitslag

1. Raikkonen

2. Massa

3. Alonso

4. Rosberg

5. Kubica

6. Heidfeld

7. Hamilton

8. Trulli

9. Coulthard

10. Nakajima

11. Schumacher

12. Sato

13. Liuzzi

14. Davidson

Niet gefinisht

Sutil

Barrichello

Kovalainen

Vettel

Button

Webber

Yamamoto

Fisichella

Door Thundercover

5 reacties


Recommended Comments

Thundertje bedankt voor al je sublieme verslagen het hele seizoen. Meestal zelfs sneller dan de Nederlandse sites. Heb er echt van genoten elke race weer _O_

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...