Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580001

Editie 12 - Actueel


Dutchy3010

573 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blog-33831-1161026291.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jon-asses

Deze week ben ik (Jon-asses) jullie actuele reporter. Het was wel een rustige week, dus echt uitgebreid zal het niet worden. :)

Maandag 9 Oktober

Gemeenteraad België

De verkiezingsresultaten van de gemeenteverkiezingen in België waren bekend. Voor Antwerpen bleef Patrick Janssens burgemeester, in Gent wast het Daniel Termont,... Het viel vooral op dat de VLD veel verlies had geleden en dat het Vlaams Belang heel wat gestegen is.

Google neemt Youtube over

Google (Foto: Google)

Internetbedrijf Google neemt de populaire website YouTube over. Op YouTube kunnen mensen zelf filmpjes plaatsen en bekijken. Het online-video-bedrijf blijft zelfstandig opereren.

YouTube bestaat pas anderhalf jaar en maakt nog geen winst. De webpagina heeft in de VS een marktaandeel van 47 procent. Google Video is goed voor 11 procent. Een andere videowebsite, Myspace, heeft 22 procent in handen.

Google ziet veel toekomst in zijn aanwinst. Internetgebruikers zoeken in toenemende mate bewegende beelden. De media-industrie maakt zich op voor een toekomst, waarin iedereen zijn eigen televisieavond bij elkaar kan googelen.

Dinsdag 10 Oktober

Pakistan herdenkt slachtoffers aardbeving

Met een minuut stilte heeft de Pakistaanse president Pervez Musharraf zondag de zowat 74.000 dodelijke slachtoffers herdacht van de aardbeving die een jaar geleden Kasjmir trof. Om 8.52 uur, precies een jaar na de aardbeving van 8 oktober 2005, klonken in Pakistan de sirenes. Daarna werd een minuut stilte gehouden. Bij de aardbeving, die een momentmagnitude had van 7,6, vielen naast de tienduizenden doden ook meer dan honderdduizend gewonden en raakten 3,5 miljoen mensen hun huis kwijt.

De herdenking werd gehouden op het terrein van de Azad Jammu Kashmir Universiteit in Muzaffarabad, de hoofdstad van het Pakistaanse deel van Kashmir en een van de zwaarst getroffen steden. De universiteit werd vorig jaar volledig verwoest.

Woensdag 11 Oktober

Natasha Kampush wil huis van ontvoerder kopen

De Oostenrijkse Natascha Kampusch wil eigenaar worden van het huis waar ze haar jeugd in gevangenschap doorbracht. Ze wil dat de moeder van de man die haar vasthield daar kan wonen. Dat heeft de Oostenrijkse krant Kurier dinsdag bericht.

Kampusch wil huis ontvoerder voor zijn moeder

Zo wordt tevens voorkomen dat het huis, in de Weense voorstad Strasshof, een soort bedevaartsoord wordt 'waar asbakken en koffiebekers worden verkocht', zei Kampusch. Ze heeft de moeder van de man die haar als 10-jarig meisje ontvoerde nog nooit ontmoet, maar wil dat doen als de tijd rijp is. Na de ontsnapping van Kampusch op 23 augustus, ruim acht jaar nadat ze was ontvoerd, wierp de man zich voor de trein.

Vliegtuig boort zich in wolkenkrabber in New York

NEW YORK - Een eenmotorig vliegtuigje heeft zich woensdag in een flatgebouw in de New Yorkse wijk Manhattan geboord. Bij het incident zijn twee doden gevallen, onder wie een honkballer van de plaatselijke New York Yankees. Beide slachtoffers zaten in het vliegtuigje, dat zich in de dertigste en 31ste verdieping boorde.

Donderdag 12 Oktober

Treinramp in Frankrijk

In het Noord-Franse Zoufftgen, vlak bij de grens met Luxemburg, botste gisteravond een dubbeldeks passagierstrein frontaal tegen een goederentrein. Het officiële dodental varieert van vijf tot veertien.

Het ongeluk gebeurde om kwart voor twaalf 's middags op enkele kilometers van de Luxemburgs-Franse grens, in de buurt van het station van Zoufftgen. De dubbeldekstrein uit Luxemburg en de goederentrein reden alle twee op hetzelfde spoor. In de passagierstrein - met drie wagons - zouden tien passagiers de klap niet overleefd hebben. Ook de twee machinisten en een onderhoudsman zouden overleden zijn. Omdat er nog altijd lichamen te bergen waren, was het gisteravond - ruim 10 uur na de feiten - nog niet duidelijk hoeveel mensen precies omkwamen. Vijf doden werden ondertussen wel al officieel bevestigd.

Vrijdag 13 Oktober

Inderdaad, vandaag is het die ongelooflijke ongeluksdag. Nochtans merk ik er niets van, niets ergs gebeurd vandaag. Ach, wat is het toch een onzin. :puh:

Nobelprijs Vrede voor Muhammad Yunus

Mohammed Yunus en de Grameen Bank uit Bangladesh hebben de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen. De 66-jarige Yunus is de stichter van de bank en de grondlegger van het microkrediet.

Het Nobelcomité gunt Yunus en de bank de prijs wegens de belangrijke rol die de kredietverlening speelt bij het bestrijden van armoede en daarmee het bevorderen van duurzame vrede.

"Yunus heeft zichzelf laten zien als een leider die erin is geslaagd visies om te zetten in concrete actie ten faveure van miljoenen mensen, niet alleen in Bangladesh, maar ook in veel andere landen", aldus het comité.

Yunus stichtte de bank in 1976 om leningen te geven aan arme Bengali. Sindsdien heeft de Grameen Bank meer dan 5,1 miljard dollar geleend aan 5,3 miljoen mensen. Er wordt gebruik gemaakt van een systeem van 'solidariteitsgroepen' om ervoor te zorgen dat het geld wordt terugbetaald.

De medeleden van de groep staan garant voor de terugbetaling en steunen elkaars inspanningen bij economische vooruitgang.

Behalve de eer, krijgt Yunus en zijn bank ook een geldprijs van 1,1 miljoen euro. De prijs wordt uitgereikt op 10 december.

Ziezo deze actueel zit erop voor deze week, volgende week moet je het terug lezen! Dus afspraak volgende week! :cya:

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...