Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    120903

De verdwenen admin (deel 4)


Thundercover

481 bezichtigingen

blog39481170249152rs1.png

De verdwenen admin (deel 4)

Geschreven door: Thundercover



Langzaam liepen ze over de besneeuwde weg. Het was al dagen steenkoud en kurkdroog. Ze keken goed om zich heen en probeerden elk detail, al was het maar zo klein mogelijk, in zich op te nemen. De situatie begon nu echt dramatische vormen aan te nemen. De stemmen van de Forum Awards waren al geteld en zelfs de badges al gemaakt, maar Joriz was nog steeds niet gezien sinds de stemronde. Lantyz en PatrickW begonnen zich echt zorgen te maken, want de uitslag zou rond de jaarwisseling komen en vanavond zou dat al zover zijn.Zo om de zoveel stappen bukten Patrick en Lantyz zich en bekeken een merkwaardig voetafdruk. Vaak bleek het dan net een afdruk te zijn van GTA-Sheep of _KoE_Mzungu en liepen ze weer verder.

Ze waren al aan het einde van de straat gekomen en zagen aan de overkant dat een aantal leden druk bezig waren met een nieuw huis. Mirrrr had de taak van Dutchy3010 overgenomen en was bezig met de tuin, M4X legde een mooie vijver aan, Thundercover zat op het dak aan de bliksemgeleider te werken, ASPHALT legde de oprit aan, TheGuardian zette de boekenkast vol en -Matthijs- hing schilderijen op. Alles wees erop dat er een nieuw Megalid in aantocht was en onze admins waren blij dat een aantal leden hielpen om een last van hun schouders te halen. Na een kopje thee gekregen te hebben van Mirrrr, volgden ze een jaloers kijkende Ewoud naar het veldje waar de Megaledenweg op uitkwam.

Een grote groep leden stond in het midden van het veld, zagen Patrick en Lantyz toen ze het bordje PHOGOII passeerden. "Uit de weg!" riep Galiorix en de menigte deed een aantal stappen naar achteren, terwijl er een gigantische steekvlam oprees en weer doofde. "Nu die van mij," zei MartyCeha en opnieuw kwam een steekvlam enkele meters hoog. Ewoud stapte naar voren, overlegde nog wat met Moonbeam, en stak zijn pakketje aan. Ook hier kwam een steekvlam, maar het pakketje vatte ook vlam. Het vuur sloeg over op een pakketje vuurwerk dat Moonbeam had neergelegd en dat schoot weg. Ze omstanders konden nog maar net ontwijken en fluitend vloog het op Lantyz af. Patrick duwde hem opzij en haalde in een fractie van een seconde zijn banknuppel tevoorschijn en raakte het projectiel vol. Het vloog omhoog, verder dan de grootste steekvlam en kwam terecht in de bovenste takken van de hoogste boom op het veldje.

"NEEEEE!!!!" schreeuwde Ewoud en de toeschouwers renden alle kanten op. "Help!" "Brand!" "Vlucht voor je leven!" SamShine pakte z'n mobiel en toetste een nummer in. Diegene aan de andere kant van de lijn had geen woord van SamShine nodig om te beseffen wat er aan de hand was en deed het af met een kort "Ik kom!". Patrick keek verslagen en machteloos toe. De boom begaf het en stortte zich op de op een na hoogste boom, die al op z'n laatste wortels stond en het leek alsof die elk moment kon bezwijken.

Op dat moment klonk er een sirene en Patrick keek op. Er kwam een brandweerwagen aanrijden, hoe was dat mogelijk? TheGuardian sprong uit de wagen en rolde de slang uit. Enkele leden probeerden hem te helpen, maar wisten nauwelijks wat ze moesten doen. TheGuardian gaf de slang aan SamShine, holde terug naar de auto en draaide de kraan open. Daar stond SamShine, klaar om te spuiten, maar uit de slang kwam niks, helemaal niks. Hij stond beteuterd bij de boom die in brand stond, maar kon niks doen.

De boom brak in tweeën en de bovenste helft kwam op de volgende boom terecht, die op zijn beurt weer vlam vatte. Er klonk een gil en Patrick werd omver geduwd. Hij spuugde de modder uit zijn mond en keek van wie die gil was geweest. Mirrrr stond met haar theepot in haar hand tegen de boom te schoppen. "Nee, niet mijn boom! Stop met branden, stop nu!" gilde ze. Ze stonden er allemaal naar te kijken en deden niet. Na wat uren leek, probeerde iemand zich door de menigte door te wringen. Gevolgd door brushes trok hij Mirrrr weg bij de boom, pakte hij de theepot en gaf deze aan TheGuardian. "Bedankt," zei hij, "maar ik heb op dit moment niet zo'n trek in thee." Dizzee keek hem boos aan, schudde zijn hoofd en pakte de theepot terug. Hij klom op de brandweerwagen, deed de tank open en goot de thee naar binnen.

SamShine werd gelanceerd. Hij was veel te licht en de slang waar nu opeens water uit kwam, schoot alle kanten op. Vlug kwam TheGuardian helpen en al snel was het vuur onder controle. Nadat het vuur geblust was, rolde TheGuardian de slang op en was er tijd voor verzorging. Terwijl Ewoud verbitterd as van de eerste boom probeerde te verzamelen, kreeg Mirrrr een glas rosé. Al snel werd voor Patrick en Lantyz duidelijk dat sommigen wat vuurwerk wilde afsteken, om alvast in de stemming te komen voor vanavond.

"Jullie zijn wel genoeg gestraft met deze paniekstemming," zei Patrick enige tijd later tegen de vuurwerkafstekers. Lantyz knikte instemmend en deed z'n mond open om iets te zeggen, maar Mirrrr was hem voor. "Als jullie een PHOGOIII willen, mogen jullie het ook gewoon zeggen," zei ze. Ewoud grinnikte: "We zullen het onthouden voor volgend jaar." En met deze woorden gingen ze uit elkaar, weg bij het veldje waar al zoveel gebeurd was, maar wat nog steeds niet geleid had tot de terugkeer van Joriz.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...