Jump to content

MAF

  • artikelen
    518
  • reacties
    1497
  • bezichtigingen
    285512

Editie 001 -- Concurrecensie


NandroDavids

486 bezichtigingen

concurrecensiems3.png

In de Concurrecensie zal elke maand een andere blog op objectieve wijze gerecenseerd worden. Aan de hand van verschillende criteria – onder andere originaliteit, lay-out, itemfrequentie – zal er een oordeel worden gegeven over de betreffende blog. Alle plus- en minpunten zullen aan het licht worden gebracht en eventuele punten van verbetering worden genoemd in de hoop dat de blog zich significant zal verbeteren. Mocht je graag zien dat je eigen blog eens centraal staat in de Concurrecensie, stuur dan even een PM naar NandroDavids en wie weet krijg jij eens een goede en objectieve beoordeling van je blog.

In deze allereerste editie staat Project’s en Co. centraal, de blog die afgelopen maand haar 1-jarig bestaan vierde. Direct in het begin van de blog viel de originaliteit op, die ver te zoeken was. Enkele dagen daarvoor was namelijk de Feestcommissie door NandroDavids opgestart – één van de weinig briljante blogs die het Forum heeft gekend maar die helaas kortgeleden ter ziele is gegaan – met dezelfde opzet: Het berichten over de verschillende projecten die de blogstarter onder zijn hoede heeft.

Maar dat neemt niet weg dat Project’s en Co. over veel projecten bericht en inmiddels knap is doorgegroeid tot een blog met meerdere medewerkers. Hierdoor is het aantal projecten die gesponsord worden door Project’s en Co. duidelijk gestegen en dat is absoluut een pluspunt. Echter is de wijze van berichtgeving niet van een bijster hoog niveau. De frequentie is prima, maar misschien dat het beter is om het aantal blogitems wat terug te schroeven om meer aandacht te besteden aan die paar blogitems die dan nog wél geplaatst worden. Het is namelijk zo dat de items die geplaatst worden in 90 % van de gevallen uit hooguit 5 regeltjes bestaan en daarmee zijn ze de titel blogitem eigenlijk niet eens waard. Een groot minpunt naar de bescheiden mening van ondergetekende Concurrecensent.

De lay-out is altijd een belangrijk punt van een blog en op dat vlak is Project’s en Co. zeker niet slecht. Boven vrijwel elk blogitem staat een duidelijke banner en de tekst daaronder wordt over het algemeen in een goede, bijpassende kleur geplaatst. Daar staat dan weer tegenover dat een banner die meer ruimte beslaat dan de uiteindelijke tekst die erbij wordt geplaatst niet mooi staat; Daar moet duidelijk nog aan gewerkt worden. De inhoudsblokken worden daarentegen goed gebruikt: Een keurig welkom met kleine uitleg over de blog, de tussenstand van één van de betere contests van het Forum (Sportkenners, red.), de verschillende medewerkers met een link naar hun profiel en dan nog alle lopende projecten met een leuk bannertje die dan weer linkt naar het betreffende project. Hiermee is duidelijk te zien welke medewerker zich waarmee bezighoudt en dat geeft een goede structuur.

De algehele conclusie is dan ook dat Project’s en Co. een goede basis heeft, maar dat het daarnaast duidelijk niet op genoeg punten een voldoende scoort. De structuur is goed en het is duidelijk waar de blog voor bedoeld is, maar dat komt veel te weinig tot uiting in de blogitems die geplaatst worden. Inmiddels bestaat de blog iets meer dan een jaar en enkel vooruitgang boeken op het aantal medewerkers en aantal personen valt dan toch tegen; Je zou van een blog die al vrij lang bestaat mogen verwachten dat het zich op meer punten zou doorontwikkelen. Ook het gemiddelde aantal bezichtigingen per blogitem zijn totaal niet indrukwekkend, waardoor Project’s en Co. slechts een zéér matige 4.2/10 scoort.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...