Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580232

Editie 74 - Herrie met HerrieM


Mirrrr

429 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

post-60100-1195387720.jpg

Deze rubriek is geschreven door HerrieM

Ongezout!



Deze column had net zo goed onder de categorie Ongezout kunnen staan, maar ik heb nou eenmaal de vrijheid om te schrijven wat ik wil. En vandaag heb ik de behoeft om te zeuren, dat heb ik eigenlijk altijd, maar vandaag zeur ik ook maar eens een keer. Ik zal geen namen noemen, ten eerste omdat het niet hoort en ten tweede omdat er in eigenlijk alle gevallen meerdere namen passen. Soms zelfs 25% van alle leden. Dus eigenlijk klaag ik over n00b’s. De lemmings onder de internetters, en helaas een steeds groter wordende groep. De ras groeit alsof het zombies zijn in een Dawn of the Dead remake. Als je weet hoeveel vervolgen een dergelijke film altijd krijgt weet je ook dat ze niet uit te roeien zijn. Helaas. Je kunt het met een shotgun proberen, maar uiteindelijk zal je gewoon moeten zorgen dat je niet op dezelfde plekken komt. Helaas is het technisch nog niet mogelijk om leden in het GTA IV forum op te sluiten. Het is dat of Joriz, Patrick en Lantyz zijn te eigenwijs om naar mijn wijze raad te luisteren. Laat ik maar aan mijn eerste ergernis beginnen, voordat iedereen gestopt is met lezen, als er al iemand de moeite neemt om er aan te beginnen.

En mijn eerste ergernis is dan ook het lezen. Niemand leest meer, en ik heb het niet over boeken van Harry Mulisch of andere literatuur die je voor school moet lezen. Het gaat over forums, niemand leest meer wat een ander schrijft. Lid A stelt een vraag, waar duidelijk uit blijkt dat het een newbie is, niets ergs, dat kan gebeuren. We zijn allemaal begonnen zonder ervaring. Dus voortreffelijke superlid 14 ziet dat en denkt, laat ik die jongen eens helpen. SL 14 besteed een minuut of twee aan het typen van een duidelijke tekst met hier en daar een nuttige hyperlink. Hij drukt op post en lid A is geholpen. Enkele minuten later komt n00b 1587 binnen en ziet dezelfde vraag. In plaats van dat hij de uitgebreide en duidelijke post van SL 14 ook leest denkt onze n00b meteen een oplossing te hebben. [alles dikgedrukt, schuin en onderstreept]ALSOF DE ALL CAPS NIET GENOEG IRRITEREN, en hij plaatst een zin die niet meer inhoud heeft dan CHEAT[/irritante opmaak, als je geluk hebt want vaak weten ze niet hoe al die bbcodes werken] En natuurlijk zonder een link naar de WikiGTA pagina vol met cheats te geven en zonder ook maar te zeggen welke cheat. Vaak zelfs terwijl in de vraag van onze newbie staat dat hij liever niet cheat. Als dit het ergste was, dan kon ik er nog mee leven, maar het houd hier niet op. Er komen zeker nog 2 of 3 andere leden ook advies geven. Advies die over het algemeen al in de post van SL 14 is verwerkt. En zo is het topic van een simpele vraag omgetoverd tot een geheugentest, leden checken of je bij post 4 nog weet wat er in post 2 stond. Misschien aardig bedoeld, maar ga eens lezen wat er in de alle posts van het topic staat.

Het topic is lang nog niet klaar, want de grazers moeten nog langs komen. Dit zijn de leden die het forum afgrazen om te zien waar ze van nut kunnen zijn. Echter is onze grazer, megalid SF, te laat om nog ergens zijn expertise kwijt te kunnen. Sorry, ik bedoel superlid SF, want deze grazer is ook geveld in de megaleden slachting van januari. Ook superlid SF leest het topic van ons geliefde newbie, echter is SL SF niet de minste en leest wel het hele topic, met al zijn posts. Goed gedaan SF. SF is ook niet de domste en ziet dat SL 14 een duidelijk en juiste uitleg geeft. Zaak klaar zou je zeggen, maar niet onze grazer, want naast een grazer is hij ook nog eens helderziend. Hij weet nu al welke andere vragen omtrent dit onderwerp onze newbie zal krijgen en begint dan ook vol overgave te typen. Regel na regel aan uitleg en uitwijding over het onderwerp komt er te staan. Het heeft niet directe betrekking tot de vraag, maar als je dat vraagt, dan zul je dit en dit en dat en dit ook wel willen weten. Zo heeft SF een goede duidelijke lange uitleg, en zal snel weer ML SF mogen genoemd worden. Maar aan zijn post hang een groot nadeel. Onze newbie komt weer online om te kijken of zijn vraag beantwoord is. Newbie is namelijk niet ongeduldig en is dus niet een 3 minuten na het posten gaan klagen dat hij nog geen antwoord heeft. Hij begint te lezen en denkt bij zichzelf, och ja, dat is ook zo voor de hand liggend. Dat ik dat zelf niet heb bedacht, hij begint ligt te blozen. Hij ziet meer posts staan en gaat verder lezen en denkt, maar waarom moet je dan cheaten, ik wil het graag zonder. Is het zonder cheats onmogelijk? Hij leest verder en komt aan bij de post van SF, nat het lezen van dat hele verhaal begrijpt hij het niet meer. Wat heeft dat er allemaal mee te maken? Doe ik iets fout? Dus in plaats van extra uitleg geeft een post zoals die van SF alleen maar meer onduidelijkheid, waardoor de kans dat onze newbie een n00b wordt alleen maar vergroot is.

Ik heb nu geklaagd over grazers en n00b’s maar er is nog een categorie leden die ik graag ontwijk: de trollen. Deze leden genieten ervan om onrust te stoken. Ze gaan discussies aan puur en alleen om mensen te stangen. Ze registreren zich op een My Little Pony forum simpel en alleen om die zoet ruikende en fleurig ogende paardjes te vergelijken met Hitler. Geen argument is hen te onzinnig en hoe vaker ze de holocaust en andere niets toedoende kwetsende gebeurtenissen erbij kunnen halen hoe beter. Het nadeel van deze trollen is dat ze een van de weinigen zijn die wel de regels lezen, simpel en alleen om ze te kunnen overtreden. En ze weten meestal ook waar de uiterste grens is, en die zoeken ze op zonder er overheen te gaan. 80% warning is genoeg, ze houden niet op maar zorgen dat ze net te weinig doen om die laatste 20 te krijgen. Ze blijven het bloed onder ieders nagel vandaan halen, maar op een dusdanige manier dat je er net niets aan kunt te doen, want elke overtreding die ze maken is net te klein om ze ook om te bannen. Mochten ze dan eindelijk eens een Gmod of admin tegenkomen die met het juiste been uit het verkeerde bed is gestapt en ze worden gebanned, dan zijn ze ineens de onschuld zelf. Op slinkse wijze weten ze een horde n00b’s en newbies achter zich te krijgen die samen met de trol luizen roept als crewlikker en vriendjes politiek. Omdat hij een trol is, is alles de schuld van de crew. Laat ik nog even duidelijk zijn, als mod behoor ik maar net bij de crew, echter is er nog nooit een lid geweest die de tijd heeft genomen om bij mij te komen slijmen. Ik heb nooit eens een pm gekregen waarin gezegd word hoe geweldig ik wel niet ben, en wat voor een inspiratie ik ben voor een hele generatie. Nooit eens een lid die de moeite neemt om mij een bedankje te sturen voor al mijn verdienste. En dat is misschien nog wel een grotere ergernis dan die verdomde trollen.

Een ander ding waar ik mij aan erger zijn de vragen naar de bekende weg. Lid F599 stelt op vrijdag een vraag waar hij mod zus kan vinden voor GTA VI. Er komt meteen antwoord van een behulpzaam lid, vooral omdat de mod ontzettend makkelijk te vinden is. Anderhalf uur later maakt lid F599 een vraag aan. Het begint al bij de titel: HELP. Hoe stom kun je een titel maken. Als een gedeelte de naam heeft Missie Hulp of Hardware problemen dan kun je er vanuit gaan dat meer dan 90% van de topics een vorm van hulp vragen. De overige topics die er komen staan dan in de verkeerde sectie. In zijn bericht staat dat zijn GTA VI het ineens niet doet, en hij weet niet waarom. De Captain Obvious in mij komt naar boven en ik schreeuw richting het scherm: ”Dat komt door de mod die je verkeerd geplaatst heb!!!”. Maar ik hou mij meestal in en wanneer ik antwoord ga ik serieus in op het probleem, want natuurlijk wordt er nergens in de post aangegeven welk systeem hij heeft, wanneer het probleem is ontstaan, wat hij al geprobeerd heeft om het te verhelpen en al helemaal niet dat hij een mod gebruikt. Na een post of drie komt er dan eindelijk uit dat hij de mod heeft geïnstalleerd zonder eerst de README te lezen.

captain_obvious_to_the_rescue.gif

Is dat alles waar ik mij aan erger, nog langer niet. Ik zou wel weken aan Ongezouten kunnen vullen met al mijn ergernissen. Ik ben onderhand al azijn gaan zeiken, wat een penetrante geur geeft op de toilet. Er is echter nog een ergernis die ik niet kan laten rusten en dat zijn de hulpsheriffs. Dit zijn de leden die er als de kippen bij zijn om de regels te citeren en andere terecht te wijzen. Ze denken hierbij een dienst te doen, en voelen zich vaak beter dan de andere leden. Ze denken ook de regels goed te kennen, echter missen ze er altijd eentje, namelijk de volgende:
  • Meld overtredingen per PB aan de crew, en reageer er niet op in het forum.

Gelukkig zijn er ook leden die bij overtreding de mod van die sectie een pm sturen. Zo kreeg ik laatst mijn eerste pm van een lid die bewijs had dat een ander lid een overtreding had begaan. Nou was het desbetreffende topic al meer dan een maand ongebruikt, en was er toch niemand die het verhaaltje in dat topic geloofde, maar bij deze wil ik dat ene lid van de pm oprecht bedanken dat hij wel de regels leest.

En daarmee kom ik meteen tot de conclusie dat deze hele column niks uit zal maken aangezien alle misstanden voortkomen uit leden die niet alles lezen. Dus dit zullen ze ook niet lezen. Mocht er iemand zich aangesproken voelen, meld het dan. En bedenk meteen waarom je je aangesproken voelt, terwijl er geen enkele naam word genoemd.

8 reacties


Recommended Comments

Ik heb het helemaal gelezen Herrie.

Je denkt echt volledig hetzelfde als mij..

Erger me hier ook zo vaak aan, en natuurlijk maak je zo de groep newbies groter zoals op de manier dat jij het uitlegt. Ze zouden eerst beter eens lezen en dan pas helpen.

Vind die behulpzame posts wel allemaal goed en wel, maar je moet natuurlijk nog wel duidelijk blijven voor de topic starter

Link to comment
Niemand is er cooler dan HerrieM _O_ , respect. Diepe respect. Ik aboneer me op je column...

Dat is dan de eerste, betekent dit dat je nu elke vrijdag de handgeschreven versie op de deurmat wilt hebbe?

Link to comment

Ik lees ook altijd jouw column door, Herrie :Y (ook al reageer ik er niet altijd op). Ja, wat jij beschrijft is inderdaad een context wat ook ik vaak tegenkom op dit forum. Als moderator krijg jij er natuurlijk veel vaker mee te maken, ik kan me dan ook logisch voorstellen dat jij je zo langzamerhand ernstig aan begint te storen.

Link to comment

Geweldig artikel, ik kan me in veel van jou statements wel vinden. Je geeft het op een leuke manier weer, waardoor het lekker te lezen is en het absoluut niet saai is :D Keep it up, dit is nog altijd een van mijn favoriete columns!

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...