Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85511

Regenrace in Australië


Thundercover

365 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1195386422.png

In Australië werd vandaag weer een race van de A1GP gereden. Bij de rollende start van de sprintrace op de droge baan kwam iedereen goed weg. Nederland heeft een goede start en wint een plekje. In de tweede ronde schiet Pakistan er al af en komt in de muur terecht. Gelukkig kwam er geen Safety Car op de baan, zodat iedereen op volle snelheid door kon racen.

Als alles gewoon z'n gangetje lijkt te gaan, begint het plotseling te regenen. Verschillende auto's glijden van de baan, maar het is niet overal nat. Alleen Engeland en Indonesië besluiten regenbanden te halen, dus blijft de rest op hun slicks glibberen. Nederland en Canada stomen op, terwijl Zwitserland in een mooi gevecht voorbij gereden wordt door Nieuw-Zeeland. Als Ierland Nederland pakt, komt ook Canada er voorbij en spint Ierland er weer af. Canada is niet te stuiten en voor men goed beseft dat het regent, ligt het team derde.

91831.jpg

Nederland heeft echter wat problemen en valt weer terug. Dan schiet Zwitserland er ook af en de baan opkomen is niet makkelijk meer. Uiteindelijk wint Frankrijk de race, voor Nieuw-Zeeland en Canada. Nederland wordt een beetje teleurstellend negende.

Voor de start van de hoofdrace was er pech voor Nieuw-Zeeland. Ze hadden de eerste startplek in handen, maar moesten door technische problemen uit de pits starten. Bij de start van de opwarmronde komt Frankrijk niet weg en na de opwarmronde duiken twee auto's de pits in voor regenbanden.

91815.jpg

Als ze van start gaan, lijkt het alsof niemand weg komt. Brazilië komt wel weg en schieten vele plaatsen naar voren. Nederland is ook goed weg en pakt een paar plaatsen. Het is glibberen door de eerste bochten heen, maar het komt voor iedereen goed. Indonesië, Pakistan en Libanon glijden er in de ronden daarna af en toe af, voor elk zal het niet de laatste keer vandaag worden.

De reden is voor alsnog onduidelijk, maar in de achtste ronde krijgen Pakistan, China en Tsjechië een Drive Through Penalty. Enkele ronde later verliest Tsjechië even de controle en draait enkele rondjes. Vooraan doet Zuid-Afrika goede diensten door de leiding over te nemen van Zwitserland. Ver daarachter vechten de Verenigde Staten en Frankrijk om een positie. Na een lange strijd probeert Frankrijk een laatste poging en kan het geen kan meer op als de Verenigde Staten naar rechts komt. Frankrijk kan door, maar wordt wel voorbij gereden door Australië, dat plotseling twee plaatsen pakt.

91861.jpg

Nu is Australië niet meer te stuiten, want het pakt zelfs Canada. Frankrijk maakt een stop en komt niet meer weg na het afslaan van de motor. De eerste uitvalbeurt van het team dus. Met nog een paar minuten te gaan zijn Nederland en Duitsland in een hevig gevecht gewikkeld. Terwijl wij niks zien, horen we hoe alle powerboosts gebruikt worden en hoe Bleekemolen zijn mening over team Duitsland geeft (dat is pas tv :D). Nederland komt er niet langs als de wedstrijd wordt afgevlagd. Zuid-Afrika wint, voor Zwitserland en Engeland. Nederland wordt achtste.

1 reactie


Recommended Comments

Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...