Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    285,684

Editie 002 -- Tante Nandro


NandroDavids

587 views

tantenandrodb8.png

Lange tijd ben ik ondersteboven geweest van het feit dat er maar liefst 2 inzendingen zijn geweest voor deze editie, maar gelukkig ben ik op tijd hersteld om deze rubriek te vullen. Om mijn gelukzaligheidsgevoel nog minstens met een maand te verlengen behandel ik dit keer slechts één probleem, om de volgende keer het andere probleem te bekijken. Máár, inzenden mag altijd, vergeet dat niet!

De inzending die dit keer aan bod komt is van Pietje II, een schat van een jongen, werkelijk. Zijn probleem is als volgt:

Tante Nandro, ik ken iemand die een probleem heeft. Ze voelt zich achtergesteld: ze krijgt geen op te lossen problemen voorgeschoteld. Kunt u haar helpen?

Lieve, lieve, lieve Pietje II, allereerst mijn dank dat je wat in hebt gestuurd, dat waardeer ik echt. Het is erg attent van je dat je niet eens een probleem van jezelf aankaart, maar namens iemand anders instuurt die zelf waarschijnlijk niet voor haar probleem uit durft te komen. Op zich hoeft het natuurlijk geen probleem te zijn als iemand geen problemen krijgt, maar ik neem aan dat zij er wel een probleem van maakt? Dat zou problematisch zijn, máár, voor elk probleem is een oplossing en helemaal als je Tante Nandro tot je beschikking hebt!

Ik kan er een heel mooi verhaal omheen verzinnen met een schitterende moraal, maar laat ik jou en alle anderen die dichtbij haar staan en haar kunnen helpen gewoon het volgende meegeven: Als ze graag wil dat je met problemen naar haar toekomt maar je hebt helemaal geen problemen, verzin ze dan gewoon. Dat klinkt misschien raar, maar met een beetje fantasie moet dat geen probleem zijn. Bovendien wordt je er zelf niets minder van en help je iemand anders. Dat is toch geweldig?

1 Comment


Recommended Comments

Tante Nandro, u heeft mij, of liever gezegd de persoon die een probleem had, schitterend geholpen. 'Een schat van een tante' zou nog een te lage benaming voor uw repertoire zijn. Toch komt uw hulp, het spijt me werkelijk om dit te moeten zeggen, een beetje als mosterd na de maaltijd. Waarom? Ondertussen dat u in uw glazen bol keek, heeft de persoon in kwestie haar probleem zelf al opgelost: niemand had een probleem, dus was er ook geen probleem van te maken en was het niet nodig om naar de persoon in kwestie te komen zodat diens probleem opgelost kon worden. Nu heeft zij, ter oplossing van haar eigen probleem, problemen gecre

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...