Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    120904

De geheimzinnige apotheek - Deel 3


Thundercover

454 bezichtigingen

VerhaalMini.png

De geheimzinnige apotheek - Deel 3

Geschreven door: Jay;

Naar mate de twee politieagenten dichterbij kwamen werd niet alleen Mirrrr nerveus maar ook Lantyz begon het zweet van zijn voorhoofd af te vegen. Pietje II, zo brutaal als hij is kon er alleen maar on lachen. Toch had hij ook deze keer een idee. Hij stelde zijn portofoon zo in dat hij ook met de politie contact kon maken. Dit duurde een tijdje en de politieagenten waren er al bijna. “Er is een vrouw aan het bevallen in het park!” riep Pietje II luid en duidelijk over de portofoon. De twee agenten reageerden onmiddellijk en renden naar het park toe. Deze stond een eindje verderop dus daar waren ze voorlopig van af. “Bedankt Pietje, begin maar!” riep Lantyz over de portofoon terwijl Mirrrr weer iets rustiger voor het raam stond.

Pietje II zag drie oude vrouwtjes aankomen vanuit zijn boom en hij hield ze nauwlettend in de gaten. Toen ze langs de boom kwamen strooide Pietje II peper over de dames heen. Ze begonnen vreselijk te niezen, “Hatschoe!!, Hatschoe!!”. Een van de dames keek naar links en zag een meisje met een wit jasje en boven haar het bord met “APOTHEEK”. “Kijk, een apotheek!” riep één van de dames naar de andere. Op dat moment strooide Pietje II nog een hele laag peper over de dames heen en ze gingen onmiddellijk bij het raam staan. “Ik denk dat wij allemaal erg verkouden worden, heb je wat tegen de verkoudheid?” vroeg één van de dames aan Mirrrr die voor het raam stond. “Natuurlijk mevrouw, door het weer buiten worden de laatste tijd veel mensen verkouden” zei Mirrrr tegen de dames. “Maar de zon schijnt en er is maar een klein briesje wind” zei een van de dames verbaasd. Mirrrr was even stil en zei vervolgens: “Ach, in dit dorpje weet je het maar nooit!”. Ondertussen pakte Lantyz alvast een weekendtas en maakte hem zorgvuldig open zodat hij de medicijnen eruit kon pakken als dat nodig was. “Goed dan, we zouden graag alle drie medicijnen willen” zei één van de dames. Zo gezegd zo gedaan en Lantyz kwam langs met drie pakjes medicijnen. Het koste aardig wat geld maar Mirrrr beweerde dat deze medicijnen je gelijk helpen. De dames liepen weg en kwamen weer langs de boom waar Pietje II in stond. Hij strooide weer een volle laag peper en de dames moesten weer hard niezen. Ze maakten vervolgens gelijk hun pakjes medicijnen open. Zo ging het de hele dag door en de pepermolen van Pietje II begon op te raken. Toen het rustig was op straat bracht Lantyz gelijk een nieuwe terwijl Mirrrr nog steeds achter het raam stond.

Er kwamen steeds meer mensen langs en ze konden er maar geen genoeg van krijgen. Gelukkig waren er wel genoeg medicijnen over voor morgen. Het werd half zes en ook op straat werd het rustig. Pietje II riep over de portofoon dat ze moesten inpakken. Mirrrr en Lantyz deden hun witte apothekers jasjes uit en Pietje II legde zijn pepermolen op tafel. De weekend tassen werden dichtgemaakt en ook de portofoons werden veilig opgeborgen. Het bordje boven het raam lieten ze hangen aangezien het nu toch al donker was en niemand het bordje kon zien. “Goed dan, iedereen is om acht uur 's morgens hier en dan gaan we weer verder” zei Pietje II tegen Lantyz en Mirrrr.

Ook vandaag weer trokken Lantyz en Mirrrr hun jassen aan en gingen naar buiten. Ze liepen samen naar Mirrrrs huis omdat Lantyz daar toch langs moest om naar zijn eigen huis te gaan. “Zo Mirrrr, ik zei toch dat het een leuk plan werd!” zei Lantyz vol overtuiging. “Ja maar we zijn nog niet klaar, er kan nog van alles gebeuren. Het is niet goed dat we die mensen zo afpersen Lantyz, niemand mag hierachter komen” zei Mirrrr alweer met een bezorgde stem. Ondertussen kwamen ze bij Mirrrrs huis aan en Lantyz nam afscheid. “Ik haal je morgen wel op, dan gaan we weer samen goed?” vroeg Lantyz. Mirrrr gebaarde dat het goed was, zwaaide nog eventjes en ging vervolgens naar binnen. Thuis lag ze op bed, na te denken wat er allemaal met haar kon gebeuren. De meest erge dingen gingen door haar hoofd. Wat als ik opgepakt word door de politie? wat als iedereen er achter komt? Ook maakte ze zich zorgen om het oude vrouwtje in de apotheek, deze had nu al helemaal geen inkomsten meer. Mirrrr voelde zich schuldig en lag de hele nacht wakker. Er stond haar tenslotte nog veel meer te wachten morgen!

Wordt vervolgd..

10 reacties


Recommended Comments

Dus nu ben ik al een schijtbak en een watje. Je hebt wel een hekel aan me.. Straks denken mensen nog dat ik aardig ben :-(

Je bent de aardigste van de hele wereld!

Mooi verhaal Jay! _O_

Link to comment

Haha, wel komisch :) Ik vind het in ieder geval al een goed besluit van TheGuardian om je op te nemen in het team. Je schrijft heel voerzichtelijk, en het verhaal bouwt zich goed op. Bovendien zijn er wat goede cliffhangers.

Nu nog er voor zorgen dat er iets gebeurd wat niemand verwacht :tu:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...