Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85511

Hamilton straft fout Kubica af


Thundercover

421 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1194549718.png

Vanmorgen om 4 uur Nederlandse tijd ging de kwalificatie van de Grand Prix van Australië van start. Aangezien ik nog niet gek genoeg ben om 's nachts een kwalificatie te kijken, is nu pas het verslag van de enerverende kwalificatie.

Het verbod op traction control was al snel duidelijk voor de kijkers thuis. De auto's gleden meer, er waren meer uitstapjes naar het gras toe en we hadden genoeg herhalingen om te bekijken. Dat belooft dus wat voor morgen, als de coureurs 58 ronden achter elkaar moeten afleggen.

94136.jpg

Rosberg kwalificeerde zich onopvallend.

Sebastian Bourdais ging als eerste naar buiten en zette vanzelf sprekend de eerste tijd neer. Debutant Timo Glock laat zich van zijn beste kant zien door de meeste uitstapjes te maken. Gelukkig kan hij wel door naar het tweede deel van de kwalificatie. Dat kan Nelson Piquet niet zeggen, want hij ziet zijn weekend een teleurstelling worden met de op een na laatste startplaats. Als we later naar Alonso kijken (P12), dan heeft Renault de zaakjes nog niet goed voor elkaar.

Als Raikkonen op weg is naar de pits valt ploteling zijn motor stil. Zonder enige aandrijving rolt hij terug naar de pits, die hij ironisch genoeg net niet haalt. Als klap op de vuurpijl mag hij ook niet starten in het tweede deel, omdat zijn monteurs hem te snel hebben opgehaald.

94138.jpg

Einde kwalificatie voor Raikkonen.

In het tweede deel hebben Coulthard en Vettel braaf hun tijd neergezet als plotseling de remschijf van Webber het begeeft. De local hero probeert de bocht te halen, maar dat lukt met die snelheid gewoon niet. Hij schiet eraf en komt tegen de bandenstapels tot stilstand. De wedstrijdleiding besluit tot een rode vlag en de kwalificatie ligt voor een paar minuten stil.

Tussen alles door reed Hamilton gewoon zijn rondjes. Even leek het dat Robert Kubica zijn eerste pole kon pakken, maar een foutje kostte hem duidelijk de nodige tijd. Het gepreesde Ferrari kon het niet waar maken met Massa op de vierde plaats. Voor debutant Timo Glock liep het niet lekker na de kwalificatie. Door een kapotte versnellingsbak en voor het ophouden van Mark Webber mag hij twee keer vijf plaatsen inleveren en zal hij als 19e starten.

94049.jpg

Ook de RedBull van Coulthard kreeg vleugels.

Uitslag

1. Hamilton

2. Kubica

3. Kovalainen

4. Massa

5. Heidfeld

6. Trulli

7. Rosberg

8. Coulthard

9. Glock

10. Vettel

11. Barrichello

12. Alonso

13. Button

14. Nakajima

15. Webber

16. Raikkonen

17. Fisichella

18. Bourdais

19. Sutil

20. Sato

21. Piquet

22. Davidson

2 reacties


Recommended Comments

Ik had wel verwacht dat hel veel problemen zou geven dat er geen TC meer is en dan voluit gaan. Ik ben benieuwd wie er morgen gaat winnen. Heel veel crashes zullen er komen.

Link to comment
Ik had wel verwacht dat hel veel problemen zou geven dat er geen TC meer is en dan voluit gaan. Ik ben benieuwd wie er morgen gaat winnen. Heel veel crashes zullen er komen.

Het zal er inderdaad om spannen morgen.Zonder TC is het enorm moeilijk om je wagen in balans te houden.Vandaag tijdens de Qualifing kon je het al gauw zien,verschillende rijders waaronder ook de beste hadden moeite.

Hopelijk word het een mooie race morgen.Hamilton is dus grote favoriet voor morgen terwijl Raikkonen aan een inhaalwedstrijd zal mogen beginnen.Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar Fernando Alonso (die persoonlijk mijn favoriet is).Hij zal het moeilijk hebben in zijn eerste race maar hij zal waarschijnlijk wel in de punten kunnen eindigen.

Maar waar we zeker van mogen zijn is dat Robert Kubica en Heikki Kovalainen het seizoen geweldig zijn begonnen.

We zullen zien.Morgen (jammer genoeg zo vroeg h

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...