Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85516

Chaos in Melbourne


Thundercover

390 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1194549711.png

Vanochtend om half zes Nederlandse tijd ging de eerste Grand Prix van het seizoen 2008 van start. Sutil startte door een kapotte auto vanuit de pits, terwijl Timo Glock was teruggezet naar de achttiende startplek.

Bij de start van Kubica goed weg. Hamilton reed direct naar binnen om de eerste plaats de behouden, terwijl het daarachter dringen werd. Vettel tikt Fisichella aan, Massa spint de muur in, Nakajima beschadigt zijn voorvleugel, Raikkonen heeft een wereldstart, haalt vervolgens Piquet en Coulthard buitenom in en Davidson crasht na een aanvaring met zijn teamgenoot. Pas als de rust is wedergekeerd met de Safety Car, krijgen we de beelden te zien.

94329.jpg

Fisichella krijgt een tik van Vettel bij de start.

Massa en Nakajima duiken de pits in, terwijl Vettel, Fisichella, Davidson, Button en Webber als de eerste uitvallers worden genoteerd. Bij RedBull proberen ze de wagen van Webber wel te repareren, maar tevergeefs. Door een verandering in de regels is de Safety Car opeens weg en zijn er meteen grote gaten in het veld. Massa stopt voor brandstof, terwijl Sutil niet lang daarna stil valt. Ook Piquet lijkt het moeilijk te hebben: hij wordt door onder andere Nakajima en Massa ingehaald.

Na vijftien ronden duikt Kubica als eerste naar binnen, waarna hij achter Raikkonen de baan weer op komt. Raikkonen zit klem achter Barrichello en besluit twee ronden later er maar gewoon langs te gaan, op het moment dat Hamilton net zijn eerste stop heeft gemaakt. Drie ronden later stopt Trulli, maar om onverklaarbare redenen besluit hij dat het genoeg is geweest.

94292.jpg

Massa! Wat doe je nou?!

Rosberg en Heidfeld stoppen een ronde later tegelijk. Heidfeld wint de plek van Rosberg en ze komen bij Coulthard en Alonso de baan weer op. Heidfeld crasht bijna met DC en Alonso pakt Rosberg, die nog wat moeite heeft met zijn banden. Als Raikkonen denkt verlost te zijn van Barrichello, komt Kovalainen plotseling voor hem de baan op vanuit de pits. Nog voordat hij zich kan positioneren voor een aanval, komt de Safety Car net de baan op. Bij een aanval van Massa gooit Coulthard de deur dicht. Gevolg: de auto van Coulthard wordt volledig afgeschreven. Massa lijkt geen schade te hebben. Raikkonen besluit met het oog op de Safety Car naar binnen te gaan, maar blijft toch maar buiten. Kubica, Alonso, Nakajima en Glock stoppen wel.

Bij het wegrijden van de Safety Car is het weer raak. Raikkonen remt te laat bij een aanval op Kovalainen en schiet de grindbak in. Weg kans op podium voor de Fin. Hij besluit maar meteen de pits op te zoeken. Teamgenoot Massa valt ondertussen bij het wegrijden van de Safety Car stil, net als Piquet en Sato een ronde later.

94399.jpg

Kimi spint na ontmoeting met het gras.

Even dut de race in, wat ook blijkt uit de actie van Raikkonen. Na een mislukte inhaalpoging op Glock komt hij op het gras en spint. We worden uiteindelijk weer wakker geschud als diezelfde Glock zwaar crasht. Zijn Toyota wordt gelanceerd en komt met een harde klap op het asfalt. Het duurt even voordat Glock met hulp uitstapt. De Safety Car raapt de overgebleven coureurs op, op Barrichello na, die de pits in gaat. Daar gaat het mis: terwijl de pits dicht is, besluit Barrichello te stoppen en ook nog eens te tanken. Voor het tanken krijgt hij een Stop-and-Go penalty, maar na de race wordt hij gediskwalificeerd voor het negeren van het rode pitslicht.

94335.jpg

Niet het weekend van Raikkonen.

Als de Safety Car weggaat, rijdt Nakajima in het gedrang tegen Kubica op. Kubica valt uit, terwijl Nakajima na een bezoek aan de pits door kan gaan. Het aantal rijders dat nog rijdt, is nu negen. Raikkonen heeft dan een probleem. Hij rijdt langzaam en na twee ronden valt hij weer in de ingang van de pits stil. Nog vier ronden te gaan voor het einde en het drama voor Ferrari is compleet. Bourdais ligt in alle chaos keurig vierde, maar zijn - hoe kan het ook anders - Ferrari-motor geeft de geest.

94442.jpg

Kovalainen laat Alonso voorbij

Kovalainen haalt dan Alonso in, maar drukt op de pitlimiter bij het opgaan van het rechte stuk, waardoor Alonso er weer voorbij kan. Hamilton blijft uiteindelijk uit alle probleem en wint uitzinnig van vreugde de wedstrijd, voor een tevreden Heidfeld en een juichende Rosberg.

Uitslag

1. Hamilton

2. Heidfeld

3. Rosberg

4. Alonso

5. Kovalainen

6. Nakajima

Uitgevallen

Bourdais

Raikkonen

Kubica

Glock

Sato

Piquet

Massa

Coulthard

Trulli

Sutil

Webber

Button

Davidson

Vettel

Fisichella

Gediskwalificeerd

Barrichello

5 reacties


Recommended Comments

Wat een race! Ik heb echt genoten. Heb hem net pas gezien was vannacht pas om half 4 thuis. Dus eventjes slapen moest wel. Maar zo mooi! En ik ben vooral blij dat Ferrari compleet was uitgevallen. Mijn dag kan niet beter! :D

Link to comment
Wat een race! Ik heb echt genoten. Heb hem net pas gezien was vannacht pas om half 4 thuis. Dus eventjes slapen moest wel. Maar zo mooi! En ik ben vooral blij dat Ferrari compleet was uitgevallen. Mijn dag kan niet beter! :D

Ik ben vooral blij dat Alonso vierde werd en dat Hamilton gewoon liet zien aan Alonso wie van de 2 de beste is ^_^

Link to comment
Wat een race! Ik heb echt genoten. Heb hem net pas gezien was vannacht pas om half 4 thuis. Dus eventjes slapen moest wel. Maar zo mooi! En ik ben vooral blij dat Ferrari compleet was uitgevallen. Mijn dag kan niet beter! :D

Ik ben vooral blij dat Alonso vierde werd en dat Hamilton gewoon liet zien aan Alonso wie van de 2 de beste is ^_^

Maar Alonso heeft een mindere auto en heeft zich super naar voren geknokt. Ook zei Olav Mol in de race ook nog, dat je echt ziet dat Alonso kei- en keihard aan het racen is, hij knokte zich van de 11de plek naar de 4de plek en dat met een Renault die vorig jaar bagger was. De Ferrari's waren ook niet te vetrouwen vandaag. Eerst Massa en toen Raikkonen die gister ook nog uitviel in de kwalificatie.

Link to comment

Hij had mazzel dat er auto's voor hem wegvielen. Ik herinner me ene Sebastian Bourdais die achter Alonso startte en tot vier ronden voor het einde voor hem lag. ^_^

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...