Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586263

Editie 87 - De Tien


Ikkes

401 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_14566.jpg

Deze rubriek is geschreven door Galiorix en !!

De Tien

Volgens veel mensen is het officieel een feit: de aarde word steeds warmer door de vervuiling van hoofdzakelijk auto’s, fabrieken etc. Dat wil zeggen dat als je al op een warme plek woonde, dat het nu al helemaal een hel word op de plaats waar je leeft. In landen waar het in de lente nog wel eens frisjes kon zijn of zelfs kon regenen, is het in de maand Mei al aangenaam warm. Allemaal vanwege ‘global warming’ of zoals het in het nederlands zo mooi heet, het broeikas effect. Maar, waar is het nu eigenlijk het warmste? Wat zijn de heetste steden op aarde? In deze editie van de Tien, vind je de tien warmste steden op deze aardbol.

Madras

DSC00390-1.jpg

10. Op nummer 10 staat Madras in India, met een gemiddelde temperatuur van 83.5 graden fahrenheit, of 28.6 graden celsius. Madras is de hoofdstad van de indiase provincie Tamil Nadu en er wonen in totaal meer als 4 miljoen mensen in deze stad. De stad ligt in de noord oostelijke hoek van india.

Tiruchirappalli

TrichyCity_KaveriRiver_and_Srira-1.jpg

9. Op nummer 9 vinden we wederom een indiase stad, die ook nog eens in dezelfde provincie ligt. In de stad Tiruchirappalli ligt de gemiddelde temperatuur weer een paar tienden hoger, namelijk op 83.8 graden fahrenheit of 28.8 graden celsius. Deze stad ligt veel zuidelijker in de provincie en ook een stuk meer van de zee af als Madras.



Aden

Aden03_flickr-1.jpg

8. De stad die op nummer 8 staat, ligt weer heel ergens anders. De stad Aden staat met een gemiddelde temperatuur van 83.9 graden fahrenheit of 28.85 graden celsius maar net hoger als de nummer 9. Aden ligt in de republiek Yemen, een land wat zuidelijk van Saoedi-Arabië ligt.

Niamey

Niamey_night.jpg

7. De stad op de nummer 7 van deze top tien, is de hoofdstad van Niger, Niamey. Met ruim 625 duizend inwoners misschien geen monster stad, maar het is er wel heet. De gemiddelde temperatuur ligt op 84 graden fahrenheit, of 29 graden celsius. Niamey ligt in het westelijke gedeelte van Niger.

Madurai

Madurai_01.jpg

6. De nummer 6 heeft net als nummer 7 een gemiddelde temperatuur van 84 graden fahrenheit of 29 graden celsius, maar ligt weer heel ergens anders. De indiase stad Madurai ligt evenals nummer 9 en 10 in de indiase provincie Tamil Nadu, maar Madurai ligt weer een stukje zuidelijker. Met een inwoner aantal van ruim 900 duizend, is dit een van de grotere steden in india.

Omdurman

Mahdi_Grave_in_Omdurman.jpg

5. Omdurman is met een gemiddelde temperatuur van 84.6 graden fahrenheit of 29.2 graden celsius de nummer 5 op deze lijst. Ondurman ligt in Soedan en is met ruim 3 miljoen inwoners de grootste stad in soedan. Omdurman ligt westelijke van de rivier de Nijl de stad ligt een beetje in het midden van het land.

Khartoum

Sudan_Khartoum_View_with_Traffic_20.jpg

4. Op nummer 4 vinden we eveneens een stad in Soedan, deze keer de stad Khartoum. Khartoum is de hoofstad van soedan en met een gemiddelde temperatuur van eveneens 84.6 graden fahrenheit of 29.2 graden celsius, een hete stad. In het belangrijkste deel van de stad wonen zo rond de 2.2 miljoen mensen, maar als je alle inwoners binnen de grenzen van de stad zou optellen, zou je op een totaal van boven de 10 miljoen komen. Khartoum vinden we net als Omdurman langs de nijl en de steden liggen ook redelijk dicht bij elkaar.

Tirunelveli

NellaiArch.jpg

3. De nummer 3 in deze lijst ligt in India, in de Tamil Nadu provincie. Tirunelveli is met 84.7 graden fahrenheit of 29.3 graden celsius, weer een tikkeltje warmer als de nummer 4, maar veel maakt het niet uit. Tirunelveli ligt helemaal in het zuiden van de provincie, redelijk dicht bij de zee. Er wonen ongeveer 410 duizend mensen in de stad en het is de 6e grootste stad van Tamil Nadu.

Timboektoe

Timbuktu_Street_Scene_2.jpg

2. De op één na warmste stad op aarde, is de stad Timboektoe, in Mali. Het is geen grote stad, met 32 duizend inwoners. Net als in Tirunelveli, ligt de gemiddelde temperatuur hier op 84.7 graden fahrenheit of 29.3 graden celsius. De stad ligt in het midden van het land en het is ook de hoofdstad van Mali. Timboektoe ligt naast de rivier de Niger.

Bangkok

Bangkok_skytrain_sunset.jpg

1. Met stipt op nummer 1 staat Bangkok in Thailand. Met 86 graden fahrenheit of 30 graden celsius gemiddeld, is dit de heetste stad in de wereld. Er wonen in Bangkok rond de 9 miljoen mensen. In het belangrijkste deel van de stad wonen rond de 1.5 miljoen mensen, daarbuiten wonen nog eens 7.5 miljoen mensen. Toch is dit lang niet de warmste temperatuur op aarde, die ligt rond de 125 graden fahrenheit (51.6 graden celsius) in Death Vally, Noord Amerika.

Dit was een hete De Tien voor deze week, ik hoop dat jullie hem weer leuk vonden. Aangezien ik niet altijd weet waar ik het over moet doen en ik ook niet weet wat iedereen leuk vind, zie ik altijd graag reacties met daarin een suggestie voor een onderwerp of een PM met daarin een suggestie.

Tot volgende week!

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...