Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586263

Editie 87 - Recensie


Ikkes

407 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_26145.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jay;

Het is alweer even geleden dat er een nieuwe editie van ‘recensies’ is uitgebracht maar vandaag krijgen jullie er één van mij. Het is weliswaar van een film die best wel oud is, maar toch één die velen kennen en ikzelf al gezien heb.

The_green_mile_2q.jpg

Korte samenvatting

The Green Mile is een film gemaakt in 1999, weliswaar een wat oudere film maar toch met een bijzondere script. Kort samengevat gaat het over een gevangenis in Amerika waar velen wachten op de doodstraf. Velen die het verdienen maar ook iemand die totaal niet schuldig is, een man genaamd John Coffey. Terwijl hij wacht op zijn executie word hij vergezeld door verschillende bewaarders die dag in, dag uit moeten zorgen dat hij niet ontsnapt. Ook zijn er gevangenen die wel schuldig zijn en tot erge dingen in staat zijn. Wanneer één van de bewaarders in een moeilijke situatie komt, besluit John hem te helpen en hem te redden. Na een tijdje leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekt bewaarder Paul Edgecomb dat hij ook echt onschuldig is. Samen bedenken ze een plan om hem ongezien te laten ontsnappen, John heeft hem immers geholpen.

Toch hebben ze ergens last van, een vervelende bewaarder die elke gevangene extra hard aanpakt. Hij durft haast niks in zijn eentje maar als hij zijn stok bij zich heeft voelt hij zich alles tegenover de andere. Het is een moeilijke zaak om te ontsnappen en uiteindelijk lukt het niet, John moet worden geëxecuteerd en dat kan niemand voorkomen. Een treurig maar soms ook een komisch verhaal, kort samengevat.

Script: 9.3

Naar mijn mening een pracht van een film, geregisseerd door Frank Darabont. Het duurt misschien wel 3 uur maar zit vol met spannende momenten. Voor sommigen is het een enge film, mensen die bang zijn voor de dood of executies haten. Toch laat deze film een andere kant zien, vol met grappige momenten en geven ze je een kijk op het leven van de bewaarders, de mensen die op de knop drukken. De rollen zijn goed verdeeld en acteurs als Tom Hanks ontbreken niet in deze film. Al met al is het script zeker een 9.3 waard.

Regie: 8.7

Het gevoel dat je thuis op de bank krijgt is overweldigend. Niet alleen voel je het verdriet en de spanning zelf, maar ook de opbouw van de film is goed in elkaar gezet. Qua beeldkwaliteit is één van de betere films en er zijn werkelijk miljoenen aan verdiend, wat anders als de film zo bekend is. De regie (en cast) zijn goed in elkaar gezet, er zit absoluut veel werk in. Een 8.7 voor de regie dus.

Gemiddeld: 9.0

De twee cijfers samen dus, ik denk dat veel mensen het met me eens zullen zijn.

Overige informatie

Genre: Thriller

Regie: Frank Darabont

Cast: (hoofdrolspelers)

Tom Hanks - Paul Edgecomb

David Morse - Brutus "Brutal" Howell

Bonnie Hunt - Jan Edgecomb

Michael Clarke Duncan - John Coffey

James Cromwell - Hal Moores

Michael Jeter - Eduard Delacroix

Graham Greene - Arlen Bitterbuck

Doug Hutchison - Percy Wetmore

Sam Rockwell - 'Wild Bill' Wharton

Gary Sinise - Burt Hammersmith

5 reacties


Recommended Comments

Mooie recensie, ik ben het helemaal met je eens. Pracht van een film, kunnen de hedendaagse filmmakers nog een flink puntje aan zuigen :D Alleen het gemiddelde klopt volgens mij Casio rekenmachine niet helemaal :7 8.5+9 is 17.5. 17.5 gedeeld door 2 is 8.75, een -9 dus :7 Verder mooi werk!

Link to comment

De kopjes en de conclusies komen niet met elkaar overeen, je moet van de conclusie uitgaan en niet van de kopjes, deze had ik dom genoeg nog niet gewijzigd. Mijn fout dus, bedankt in elk geval. :)

Link to comment
Alleen het gemiddelde klopt volgens mij Casio rekenmachine niet helemaal :7 8.5+9 is 17.5. 17.5 gedeeld door 2 is 8.75, een -9 dus :7 Verder mooi werk!
Gemiddeld een 9 dus.

Mooie recensie, de film is inderdaad erg goed. Vooral het begin, op de een of andere manier vind ik dat mooi gedaan.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...