Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    278,653

Editie 004 -- Concurrecensie


NandroDavids

291 views

concurrecensiems3.png

Afgelopen keer lokte de Concurrecensie een aantal reacties uit, met nogal wat harde uitspraken:

… maar ik vind deze editie van deze rubriek meer een afzeik-hoekje. Ja, het zal wel satirisch bedoeld zijn, maar ik vind het doel een beetje voorbij gestreefd als ik dit lees…

…Het kan op een gegeven moment, zéker wanneer het blijvend gebeurt, haatzaaiend overkomen…”

Het maakt niet uit wie de reacties hebben gegeven, het maakt niet uit dát de reacties er zijn geweest, want die zijn juist van harte welkom. Het is alleen wel zo dat we het bij MAF niet eens zijn met bovenstaande uitspraken en daar dan ook wat aan willen doen. Dáárom, ditmaal geen normale Concurrecensie, maar een aangepaste versie. De Concurrecensie is absoluut niet bedoeld als afzeikhoekje of iets dergelijks, ook al kan het soms wat hard overkomen. Het is gewoonweg zo dat er op een ludieke wijze, maar wél waarheidsgetrouw, verschillende blogs worden gerecenseerd. Dan kunnen we dat wel gaan verdoezelen door het op een aardigere toon te doen, door het allemaal wat af te zwakken, maar dán mis je juist het doel. Het doel is niet om een leuk tekstje zonder inhoud neer te zetten om vervolgens een 6,5 te geven. Nee, wij willen graag alle blogs verbeteren, en de punten van verbetering geven we dan ook volkomen duidelijk weer. Dat is niet het doel voorbij streven, maar juist het volledig richten op het doel.

Maar natuurlijk kan dat door anderen anders worden gezien en daarom deze keer een ietwat andere aanpak van de Concurrecensie. In de rubriek hieronder vindt u namelijk een vermakelijk verhaaltje omtrent GTAForum.nl en haar leden: De Moraalridder, of ook wel Hoe het allemaal écht begon. Veel plezier met lezen!

3 Comments


Recommended Comments

Ik had het niet zozeer over het doel van de rubriek Concurrecensie, maar over het doel van MAF; dat is volgens mij (so correct me if I'm wrong) het vermaken van lezers op satirische wijze. En dat doel was naar mijn mening voorbij gestreefd: het was (in mijn ogen) geen satire meer, maar in-de-grond-stamperij.

Waar ik over twijfel is het "waarheidsgetrouw" recenseren van concurrerende blogs. Zeker, voor de redacteur zal alles wat hij schrijft de waarheid zijn, maar dan wel in zijn ogen. Een mening (vooral bij het beoordelen van iets) is volgens mij niet de harde waarheid, precies zoals het is: jij kunt een Montrachet uit 1987 heel lekker vinden (dat is dus voor jou de waarheid), maar ik zou 't weer heel smerig kunnen vinden (en dat is ook weer mijn waarheid).

Maar goed, genoeg geneuzel. Ik wilde gewoon nog effe reageren hierop, puur voor de duidelijkheid. :puh:

Edit @ hieronder: Ik had het over de Concurrecensie van vorige MAF (waarin TheGuardians Verhalenblog gerecenseerd werd), niet over de gehele Concurrecensie.

Link to comment

Dit klopt niet. Ik vind dit juist een van de beste items van deze blog. Het is geen in de grond stamperij, het is een satirisch bericht. Hoewel meningen verschillen, vond ik de vorige concurrecensie juist de beste tot nu toe. Ik ben het namelijk wel met deze column eens :o

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...