Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    280,334

Editie 004 -- De Moraalridder


NandroDavids

650 views

 Share

demoraalriddersm3.png

Joriz, Lantyz, PatrickW en hun slaven, de rest van de GTAGames.nl-crew, hebben een belangrijke vergadering. Enkel .Levi. ontbreekt: Hij houdt zich op het moment liever bezig met zijn eigen fora dan dat hij zich druk maakt om zaken voor het Forum in het algemeen. Op de agenda staat de agressieve toon die de GTA-serie met zich meebrengt en wat ze daaraan kunnen doen. Er is namelijk een brief van de overheid gekomen waarin ze worden gevraagd om de diehard GTA-gamers weer eens wat normen en waarden bij te brengen. Normaal gesproken zouden ze zoiets natuurlijk nooit doen, maar in ruil voor extra subsidie is Joriz tot alles in staat.

Mania-92 neemt gelijk een duidelijk standpunt in: “Ik vind dat we zoiets echt niet kunnen doen hoor; We zijn een GTA-site, geen Sesamstraat-fansite.” “Een extra Sesamstraat-sectie is natuurlijk een optie om op die manier de leden wat normen en waarden bij te brengen op een manier die dicht bij ze staat, maar laten we het daar later over hebben. Het gaat er nu eerst even om óf we ons zo makkelijk verkopen voor wat extra subsidie.”, reageert Lantyz. SummerBase: “Precies!”

Na wat heen en weer gediscussieer en veel bijval van SummerBase op uitspraken van Lantyz en PatrickW mengt ook Joriz zich in de discussie: “Sorry, ik was even druk bezig met andere dingen, heb ik wat gemist?” “Nee, laat maar, we hebben al besloten om niet te kiezen voor de subsidie, we vinden het niet passen bij een site als deze.”, aldus HerrieM. Maar daar is Joriz het dus absoluut niet mee eens: “Wacht eens even, volgens mij ben ik hier de webmaster en ík kan die subsidie prima gebruiken; Voor een nieuwe vrouw uit Servië…of nee, een nieuwe server bedoel ik. Hè, ik haal die dingen ook altijd door elkaar, ik heb het ook gewoon te druk met teveel dingen.”

“Ehm, Joriz, we hebben hier nu anderhalf uur zitten discussiëren, zijn er eindelijk uitgekomen, en nu kom jij nog ’s aanzetten met het feit dat jij de beslissing in je eentje neemt?”, vraagt Dutchy3010 confronterend aan Joriz. “Ja, sorry, maar zo werkt het toch: Jullie houden je bezig met marginale zaken als promoties en naamswijzigingen en als het gaat om de financiën ben ik de enige die daarover gaat.” SummerBase kan zich daar prima in vinden: “Inderdaad Joriz, je hebt helemaal gelijk!” Joriz: “Ja, behalve de financiële kant van het verhaal vind ik eigenlijk ook wel dat er leden zijn die wel wat heropvoeding kunnen gebruiken. Neem nou NilsHolgersson, die zijn eigen mening hoog in het vaandel heeft staan en anderen tot op het bot kan raken met zijn grote woordenschat. Of NandroDavids die de wijsheid in pacht denkt te hebben; Wie denken ze dat ze zijn? Wat hebben ze nou eigenlijk bereikt? Hoog tijd dus om leden als zij wat bij te brengen en ondertussen flink wat geld binnen te halen.”

[hr=1]#4c7735[/hr]

“Nou, nu we dat democratisch hebben besloten kunnen we gaan bedenken hoe we invulling gaan geven aan de eis van de overheid: Het bijbrengen van normen en waarden aan de leden van GTAForum.nl, zodat hun verdorven leven toch nog enige toekomst heeft,” zegt PatrickW, “Tenzij jij natuurlijk al iets weet Joriz, dan kunnen we aan een lekker bakkie hete koffie.” “Nee, ik heb nog niets bedacht eigenlijk, daar heb ik jullie dan weer voor, toch?”, aldus Joriz. “Ja klopt Joriz, daar zijn wij voor!”, reageert SummerBase. PatrickW: “Ikkes, jou hebben we nog weinig gehoord vanavond; Heb jij misschien iets?” Ikkes: “Tja, aan mij hebben jullie denk ik weinig wat betreft dit punt. Ik ben nou eenmaal wel iemand die van iets organiseren houd, maar de uitvoering is meestal niet best. Kijk bijvoorbeeld naar de nooit afgemaakte Foto Contest van me, of de Forumeditie van Expeditie Robinson die stukken minder loopt dan bijvoorbeeld Wie...is de Mol? in het begin deed.”

“Ik voel eigenlijk best wel wat voor dat Sesamstraatidee waar we het in het begin over hadden…”, oppert Lantyz. “Wie sluit zich bij me aan?” Enkele handen gaan omhoog, waarvan die van SummerBase als eerste de lucht inschiet na het zien van PatrickW’s aansluiting. “Hmm, niet iedereen helaas, maar het is het proberen waard,” concludeert Lantyz, “Ik stel voor dat we dan een bepaald personage kiezen uit Sesamstraat die wat normen en waarden leert aan onze leden; Ikzelf heb Ieniemienie altijd een keurig muisje gevonden en zij lijkt me wel geschikt.” Mania-92: “Ik zou Elmo ’t graag zien doen, ware het niet dat ik sowieso al tegen het idee van Sesamstraat ben.” Bling komt met het slimste idee van alle crewleden en schuift Tommy naar voren: “Op die manier behouden we de link met Grand Theft Auto het meest; Ik bedoel, zet Tommy in een setting van Vice City en het is perfect!”

Opnieuw is het Joriz die de discussie stillegt: “Zo gaat het niet werken hoor, dat soort matige ideeën leveren echt niet genoeg op. We moeten proberen om de leden er zelf ook actief bij te betrekken, niet door een buitenstaander binnen te halen, ook al heb ook ik diep respect voor Tommy.” Joriz kijkt Lantyz aan met een blik die erop duidt dat Lantyz de leiding weer over mag nemen en die neemt zuchtend weer het woord: “Goed, de leden er actief bij betrekken; Dat zou kunnen betekenen dat de leden elkáár mogen heropvoeden, maar dat gaat niet werken: Dan heb je de foute types die de verkeerde normen en waarden gaan doorgeven er ook bij zitten.” “Dat kan inderdaad echt niet”, zegt SummerBase, “We moeten iemand aanstellen die dat gaat doen, scheelt ons ook weer werk.” “Dat is het eerste zinnige dat ik je hoor zeggen SummerBase, maar hoe denk je zo iemand te vinden?”, vraagt GTA-Sheep. “Gewoon, een profiel opstellen van de persoon die we zoeken en dan de leden die zichzelf daarin herkennen laten solliciteren. We laten ze langskomen voor een gesprek en pikken de persoon eruit die het meest aan de eisen voldoet.”, is de even snelle als simpele reactie van Dutchy3010. Iedereen sluit zich daarbij aan en er wordt een lijst opgesteld met eigenschappen waaraan de persoon moet voldoen.

[hr=1]#4c7735[/hr]

De volgende dag hangt er in het Mededelingen Forum een nieuwe mededeling:

“Moraalridder gezocht!

GTAForum.nl is op zoek naar iemand die op een vertellende wijze moralistisch geneuzel kan overbrengen op de leden van het Forum. Zie jij jezelf dit doen en voldoe je aan onderstaande eisen? Twijfel dan niet en solliciteer naar de functie van Moraalridder door langs te gaan bij het Global Moderators Forum.

Profiel Moraalridder

• Moralistisch ingesteld

• Gebrekkig ABN

• Rijke fantasie

• Hoge eigendunk

• Goede relatie met een groot deel van de leden

• Matige humor

Over een eventueel salaris zal gesproken worden met Joriz, die dan duidelijk zal maken dat dat er niet in zal zitten omdat de overheid weigert mee te betalen. Vakanties en vrije dagen zijn ook eigenlijk niet gewenst, maar kunnen eventueel geregeld worden tegen een kleine vergoeding.”

Veel leden lijkt het wel wat om op die manier in de spotlights te komen staan, maar bijna iedereen struikelt over één puntje binnen het profiel. Zo beschikt need my speed absoluut over een rijke fantasie, maar erg moralistisch ingesteld vind hij zichzelf nou ook weer niet. NandroDavids streept zichzelf weg op basis van de matige humor, Pietje II heeft geen hoge eigendunk en Mirrrr kan nou ook weer niet met bijna iedereen goed opschieten. Zo druipt het ene na het andere lid weer af, totdat TheGuardian toevallig langsloopt. In eerste instantie wil hij direct doorlopen naar de Gangs & Corporations, maar zijn oog valt toch op de advertentie. Hij leest de eisen en denkt direct aan zichzelf: “Als ik dit allemaal zo doorlees moet ik toch denken dat ze mijn persoon bedoelen. Ik ga direct solliciteren naar deze geweldige functie; Hij is me op het lijf geschreven zou ikzelf denken. Ja, ik wordt Moraalridder!”

TheGuardian gaat direct naar zijn kamer en gaat in zijn kast op zoek naar de dingen die hij nodig heeft en begint bovenin de kast: “Eerst een goed paar schoenen, want het is toch wel een flink eind weg; Zeker en vast dat ik een voorbeeld moet geven van mijn kwaliteiten, dus laat ik ook maar pen en papier meepakken. O ja, en van de onderste plank ook nog wat humor natuurlijk.” Hij gaat op weg en gaat via het San Andreas Forum, wat de kortste route naar zijn eindbestemming is, maar hij heeft het gevoel gevolgd te worden. “Ach, dit is ook het San Andreas Forum, daar lopen constant de hele tijd veel mensen achter elkaar aan.”, denkt TheGuardian. Hij gaat verder op weg, maar blijft hetzelfde gevoel houden. TheGuardian probeert de achtervolger af te schudden en springt plotseling van de hak op de tak, maar zonder succes: Hij wordt nog steeds gevolgd. Hij besluit nog eens te testen of hij nou écht gevolgd wordt en gaat door het normaal gesproken uitgestorven GTA Advance subforum. En jawel hoor, weer dezelfde persoon die hem op een kort afstandje volgt; Net ver genoeg af om onherkenbaar te blijven. TheGuardian voelt zich er niet helemaal veilig bij: “Allez, volgens mij wordt ik vervolgd, is het niet? Ja, zeker en vast, ik wordt vervolgd…”

 Share

12 Comments


Recommended Comments

Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Mensen bekritiseren die een andere mening dan jij hebben is best wel zwak. :7

Link to comment
Flashingdemon666

Posted

Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Het heeft meer met mening te maken dan met smaak.

Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Het heeft meer met mening te maken dan met smaak.

Ik denk dat het eerder met smaak te maken heeft, meningen worden meestal beargumenteert. Maar Froop, het heeft niet met bekritiseren te maken, als er wat beter kan bij ons mag het gezegd worden, maar wel onderbouwd.

Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Mensen bekritiseren die een andere mening dan jij hebben is best wel zwak. :7

Dan kunnen we dat over MAF vorige maand ook zeggen, jullie hadden ook een andere mening dan ons :7

Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Mensen bekritiseren die een andere mening dan jij hebben is best wel zwak. :7

Dan kunnen we dat over MAF vorige maand ook zeggen, jullie hadden ook een andere mening dan ons :7

Scherp. Jij bent
Link to comment
Dit is echt veel leuker dan GTAforum verhalen.

Laten we hopen dat je voor jezelf spreekt. Maar inderdaad erg leuk gedaan.

Hij heeft geen smaak Jay; dus maak je maar geen zorgen. :7

Mensen bekritiseren die een andere mening dan jij hebben is best wel zwak. :7

Dan kunnen we dat over MAF vorige maand ook zeggen, jullie hadden ook een andere mening dan ons :7

Scherp. Jij bent
Link to comment

*Eens met het feit dat sommige leden wat heropvoeding kunnen gebruiken. Buiten het feit dat ze voor een slechte sfeer op het forum zorgen rijden ze met hun respectloosheid en gezagsondermijnend gedrag het normen-en-waarden-beleid van Jan Peter Balkenende danig in de wielen.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...