Jump to content

MAF

  • entries
    518
  • comments
    1,497
  • views
    281,269

Editie 004 -- Hersenkracht


NandroDavids

262 views

 Share

hersenkrachtrk5.png

Hersenkracht betekent niet dat we nu opeens verschrikkelijk gaan nadenken en een weldoordachte rubriek gaan brengen; Nee, Hersenkracht heeft te maken met GTA IV! Dat is redelijk vergezocht en vergt toch wel enige uitleg: Vóór de release van GTA IV (Wat een vre-se-lijk leven moesten we toen gehad hebben) waren er overal prijzen te winnen omtrent GTA IV. Eén prijs vonden we hier op de redactie toch vrij verbazingwekkend: Het nieuwe album van Brainpower – Hart & Hard – was te winnen. Wáárom in ’s hemelsnaam het nieuwe album van Brainpower bij een actie rond GTA IV? Wat heeft die er nou mee te maken, behalve dat GTA San Andreas vol zat met een vreselijke nepnegerstijl. Niet dat Brainpower een vreselijke nepneger is, want ook al is ‘ie blank, z’n teksten zijn zo slecht nog niet. Maar dan blijft de vraag wat zijn nieuwe album dan met GTA IV te maken heeft. We hebben de teksten van het album eens goed bestudeerd en gezocht naar GTA IV-gerelateerde teksten; Het resultaat volgt hieronder.

“Kan ik het helpen dat men hier gaat voor lagere kwaliteit

De waarheid blijkt tegenwoordig echt een hatelijk feit.”

Het is alsof hij hier, en verderop nog enkele keren, spreekt vanuit het oogpunt van Rockstar Games: Het lijkt wel of iedereen gaat voor lage kwaliteit terwijl hij, Rockstar Games, het beste uit zichzelf naar bovenhaalt en de rest nietsnutten doet lijken.

“Oh – ben je verbaasd? Asjemenou.”

Op sarcastische wijze maakt hij duidelijk dat we deze kwaliteit hadden kunnen verwachten. Hoe zouden we anders kunnen denken? De GTA-serie is altijd al briljant geweest en zolang deze gemaakt blijft worden door Rockstar Games kunnen we niet anders dan verwachten dat elke GTA weer een pure topgame is.

“Iedereen is Hard wie is er sterk

Wie rockt die harde shit in dit nieuwe tijdperk

Wie dropt een meesterwerk van voren en naar achter

De waarheid die wordt harder en praatjes worden zachter.”

Langzamerhand zullen we de waarheid onder ogen zien en dat is ook zo: Naarmate je de game meer speelt zie je steeds meer de details, de ware topkwaliteit. En ja, dan beginnen de praatjes minder te worden. “Hè, geen eens vliegtuigen, slecht zeg!” verandert dan in “Wow, zoveel mogelijkheden; Wat miste ik eigenlijk ook alweer?” Een nieuw tijdperk is begonnen met GTA IV, een revolutie binnen de gamingwereld: ’t Is die harde shit, zoals dat dan zo mooi heet.

“Creativiteit en ik we hebben levenslang.”

Deze spreekt volledig voor zichzelf: GTA puilt uit van de creativiteit. Elke keer weet Rockstar Games weer zóveel nieuws toe te voegen, terwijl je soms het gevoel krijgt dat je eigenlijk alles wel hebt gehad. Complete cabaretshows, om eens een voorbeeld te noemen; Wie had gedacht zoiets in GTA IV te kunnen zien?

“Heb allang waargemaakt wat je nooit had geloofd.”

Tja, duidelijk een uitspraak die op Roman van toepassing zou zijn…tenminste, precies het tegenovergestelde van deze uitspraak.

“Bedrog in relaties – vage verhoudingen

Leugens aan de orde van de dag door nare houdingen

Vertrouwen is zeldzaam en liefde ver te zoeken

Jaloezie steekt de kop op in de gekste hoeken.”

Niemand is te vertrouwen in de GTA-wereld, ook in Liberty City niet. Je bent volledig op jezelf aangewezen en zult constant zelf door middel van de juiste keuzes je leven moeten verlengen. En juist daar waar je het niet verwacht, dáár zitten de verraders.

“Het mechanisme van de wereld is geen waas

Tis zoals het is en gaat zoals gaat en het spel is de baas

Maar ik geef alles tot de laatste dag dat ik blaas

Voor the game – het spel – je kent m’n relaas.”

[hr=1]#4c7735[/hr]

Dat is een mooie afsluiter qua tekstuele GTA-hoogstandjes van Brainpower. Maar nergens noemt hij nou echt GTA IV, Liberty City of Niko Bellic. Dit in tegenstelling tot Assasin’s Creed, dat maar liefst 2 x wordt genoemd. Dat slaat natuurlijk alles en aan jullie dan ook de taak om hier verandering in te brengen: Schrijf een korte rap omtrent GTA IV, Liberty City, Niko Bellic of iets anders dat met GTA IV te maken heeft en verdien punten voor de Grote MAF Lente-actie 2008! 10 punten voor de persoon die volgens het juryrapport de beste rap schrijft!

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...