Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580275

Editie 15 - Game On


Dutchy3010

625 bezichtigingen

blog-33831-1162671768.jpg

Deze rubriek is geschreven door SamShine

Op 26 Oktober dit jaar kwam deel 6 van de 'Footie der Footie's' uit, oftwel Pro Evolution soccer 6. Als voetbalfan heb ik dit spel natuurlijk op de dag van de release gehaalt en heb hem ook helemaal platgespeelt de laatste dagen. Alhoewel er een niet zo heel veel drastisch is verandert sinds PES 5 is het toch weer een hele goeie game geworden.

Pro Evolution Soccer 6

Sneller... Maar toch langzaam!

Het belangerijkste aspect in PES is natuurlijk de gameplay, en die is in dit deel weer helemaal in orde. Het is een opgepoeste engine van de current-gen consoles die zich heel goed ontpopt op next-gen. De belangerijkste toevoeging is dat je weer met tempo kan voetballen. Want waar in PES 5 de scheidsrechter om elk accefietje floot heb je hier meer vrijheid voor een stevige schouderduw.

Daarnaast kan je door middel van de 'LB' en 'RB' knop een speler de bal snel laten oppakken en direct doortikken, wat het een heel realistisch heeft. Jammer genoeg is ook dit deel van PES net iets te langzaam.

blog-33831-1162671742_thumb.jpg

Wie is dat?

We zijn het immiddels gewend dat PES er nooit zo geweldig uitziet dan menig andere games. Daarom had iedereen gehoopt dat Konami er meer uit zou kunnen persen op de next-gen. Dit is echter niet gelukt. Vooral op de 'normale' 4:3 TV's is PES 6 om te huilen. Als je Xbox 360 op een HD TV aangesloten staat is het allemaal goed te doen met de graphics van PES 6.

Als het spel er niet optimaal uitziet zou je meestal wel verwachten dat Konami zijn best erop heeft gedaan om alle spelers goed op de echte variant te laten lijken. Niets is echter meer waar. Zo heeft Klaas Jan Huntelaar lange blonde lokken, om te huilen!

blog-33831-1162671750_thumb.jpg

Wat doet hij nou?

Je hebt altijd minder goeden, en slechte spelers. Met beide kan je natuurlijk spelen in PES 6. Alleen heb je soms het gevoel dat ze niet helemaal doen wat je wilt. Dit is voornamelijk zo bij het schietsysteem. Dit klopt niet helemaal, we zijn toch anders van PES gewent? Zo schiet je de bal net over als je met Ronaldinho de schietmeter helemaal vol laat lopen en vliegt de bal huizehoog over als je dit doet met Geert den Ouden. Het kan een stukje realisme van Konami zijn óf het is een slordigheidje... Laten we uitgaan van het eerste en proberen dit onder de knie te krijgen, Ronaldinho heeft toch ook een beter schot dan Geert den Ouden?

blog-33831-1162671758_thumb.jpg

En toch speelt hij weer heerlijk!

Ondanks een aantal kleine schoonheidsfoutjes is PES 6 een hele goeie game. Alles loopt lekker in elkaar over en de gameplay is ook weer het neusje van de zalm qua voetbalgames dit jaar!

Pluspunten:

+ Gameplay

+ Speelt lekker weg

Minputen:

- Graphics

- Herkenbaarheid spelers

Eindoordeel: 8.5

Ook deze Game On is weer geschiedenis, wat ik volgende week voor jullie in petto heb is een verrassing... Tot die tijd zullen jullie je moeten vermaken met PES6. Tot ziens :cya: !

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...