Editie 15 - Sport

Dutchy3010

589 bezichtigingen

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Tijd weer voor de samenvatting van het Sportgebeuren afgelopen week, met het nadruk op voetbal. Niet mee eens? Sinds kort hebben we de prachtige update gehad, namelijk het verschijnen van de Blog. Opmerkingen zijn aldaar te plaatsen.

Onzer Dirk

Dirk Kuijt kan voorlopig niet meer stuk in Liverpool. Zijn nieuwe werkgever had al weinig te klagen over de spits, maar na de 2-0 thuisoverwinning op Reading werd Kuijt, die beide treffers maakte, zelfs een publiekswissel gegund. Tevens benoemde de officiële website van Liverpool Kuyt als 'Man of the Match'.

Verleden week in de Champions League kwam Kuyt ook in actie voor Liverpool alleen wist toen niet te scoren. Wel was hij bij een goal betrokken.

Plaatje die je voor de neus krijgt wanneer je Liverpoolfc.tv bezoekt:

Van The Man gaat niet naar 51

Ruud van Nistelrooy heeft deze week niet voor Champions League goal #51 kunnen tekenen. Een opgelegde kans om dit te doen via een strafschop ging helaas verloren, toen Ruudje de bal enkele decimeters langs de verkeerde kant van de paal schoot. Een oude voetbalwet kwam weer te boven: De penaltyveroorzaker moet de penalty zelf niet nemen.

Overigens won Real Madrid de wedstrijd tegen Steaua Boekarest, door een blunder in de 71e minuut. Een miscommunicatie tussen een verdediger en de keeper werd de ploeg fataal, de verdediger rolde de bal pardoes in eigen goal.

PSV door naar 2e ronde, en vestigt een record

Al na 4 speelronden heeft PSV zich geplaatst voor de 2e ronde in de Champions League. Nog nooit eerder heeft een Nederlandse ploeg dit kunnen bewerkstelligen.

De eerste helft tegen tegenstander Galatasaray was moeilijk voor PSV, alleen gaf het zeer weinig kansen weg. Het beeld veranderde toen er een rode kaart tevoorschijn werd getoverd voor een verdediger van de Turkse ploeg, die de doorgebroken Farfan naar de grond werkte in de 40e minuut.

De tweede helft was een stuk beter en een goal kon niet uitblijven. Bij een vrije trap kwam de bal in tweede instantie op het hoofd van Timmy Simons, die van een halve meter de bal wel in het net kreeg.

Uitblinker Koné beloonde zichzelf ook met een goal en lijkt daarmee definitief een eind te hebben gemaakt aan zijn vermoedelijke complex.

AZ ook door

Naast PSV is AZ ook door naar de volgende fase, alleen dan in de UEFA Cup. Uit werd er gevoetbald tegen Grasshoppers. Ook bij AZ was de eerste helft zeer lastig en ze kregen ook een doelpunt tegen. Na de rust bleek dat Van Gaal AZ goed had wakker geschud, want na 2 minuten stond het 1-1.

De wedstrijd was nog lang niet gespeeld, Grasshoppers kwamen op 1-2 achterstand maar wisten die nog om te buigen in een 2-2.

Doordat beide ploegen nu gingen aanvallen kwam er meer ruimte te liggen, waar AZ het meest van profiteerde. Met het talent in die ploeg was het mogelijk om in de laatste 10 minuten de stand op te poetsen naar 2-5. Met 6 punten uit 2 duels is AZ goed op weg.

Ajax wint, Heerenveen verliest

Ajax zet het goede spel uit de Eredivisie door op de Europese velden. In eigen huis werd Austria Wien redelijk makkelijk met 3-0 verslagen. Huntelaar tekende voor 2 doelpunten.

Heerenveen daarentegen verslikte zich in de Deense ploeg Odense BK. De Friezen werden met een 0-2 aan de kant gezet.

Zulte Waregem ook naar 2e ronde

In dezelfde pool als Ajax heeft Zulte Waregem goede zaken gedaan door opnieuw te winnen. Sparta Praag bleek geen al te moeilijke tegenstander er ging met 3-1 naar huis.

Anderlecht in moeilijk, maar open parket

Anderlecht werd verleden week gevloerd door 1 speler, Kaka. Met maar liefst 3 goals zorgde meneer persoonlijk voor de overwinning. De Belgische ploeg heeft nog alle kans de 2e ronde te halen, maar zal wel beide overgebleven wedstrijden moeten winnen en dan afwachten wat de nummers 2 en 3 doen.