Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85697

Spektakelstuk Monaco


Thundercover

499 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blogentry-13783-1194549711.png

Na een verrassende kwalificatie op zaterdag met een harde crash van Coulthard werd de Formule 1 wereld op zondagochtend wakker. En jawel hoor, het regende. Regen in Monaco, zonder traction control, beloofde voor spektakel. Zeker als het vlak voor de start opnieuw begint te regenen. Bij Raikkonen wachten ze lang met de bandenkeuze, maar uiteindelijk komen er ook intermediates onder.

Gelukkig geen start achter de Safety Car en dus komt het hele veld langzaam in beweging. Kovalainen kreeg voor de opwarmronde z'n motor niet aan de praat en start vanuit de pits. Teamgenoot Hamilton kan wel wegkomen en pakt gelijk Raikkonen. Het hele veld komt heel door de eerste bocht heen en vervolgens zien we door de spray hooguit één auto per keer. Het gaat wel mis in de eerste ronde, want Rosberg verliest zijn veurvleugel en ook Button wordt even gelanceerd. Rosberg rijdt echter twee ronden langer door en besluit dan Button te volgen om naar binnen te gaan. Massa, Hamilton en Raikkonen zijn dan al ver weg.

100934.jpg

Een Toyota zonder voorvleugel: Timo Glock spint bij het opkomen van het rechte stuk en raakt de muur. Ook Hamilton verliest de controle over zijn wagen en moet vanwege een lekke band naar de pits. Door de gigantische voorsprong van de kop van twintig tot dertig seconden op de rest, valt Hamilton slechts terug tot P4. Alonso volgt zijn voorbeeld en raakt de muur ook. Coulthard verliest weer de controle over zijn wagen, knalt in de muur en Bourdais schrikt, waarna hij zijn wagen in die van Coulthard boort. Beide uit en Safety Car. Kimi Raikkonen is dan "under investigation by the stewards" en wordt vanwege een te late bandenkeuze bestraft met een drive through penalty. Ferrari maximaliseert en besluit Raikkonen in de laatst mogelijke ronde weer naar binnen te halen. De kop is echter zoveel sneller dat The Iceman slechts tot P4 terug valt. De stand is nu Massa P1, Kubica P2, Hamilton P3 en op grote achterstand Raikkonen P4.

100956.jpg

Ondertussen is Alonso lekker bezig. Hij pakt Webber, maar verslikt zich in Heidfeld. Ze raken elkaar en Alonso verliest zijn voorvleugel. Ook ontstaat er een opstopping in de langzame bocht en de kop loopt weer uit. Maar Massa voelt zich daar iets te goed bij en schiet rechtdoor, waardoor Kubica de leiding pakt. De baan begint langzaam op te drogen en de full wets zijn nu duidelijk langzamer. De baan is echter nog nat, zo merkt Raikkonen. Kubica maakt zijn stop, Kimi ziet hem en geeft nog wat extra gas bij met als gevolg rechtdoor schieten in de eerste bocht en een kapotte voorvleugel. Hij komt achter Adrian Sutil (P5)de baan op, die de race van zijn leven rijdt. De Duitser wordt een van de snelsten als de baan opdroogt en Force India is op weg naar een fantastisch resultaat. Zonder Fisichella, die zijn 200ste wedstrijd niet finisht door een mechanisch probleem.

101038.jpg

Dan waagt Alonso de gok: van full wets naar slicks. Het is wennen, maar Piquet besluit te volgen en crasht in de bandenstapels. Enkele ronden later wisselt Webber ook naar slicks, gevolgd door Glock. Dan is Alonso het snelst op de slicks en is het moment aangebroken om slicks te nemen, terwijl er ook de voorspelling is van regen binnen enkele minuten. Kubica, Sutil, Hamilton, Massa en Raikkonen stappen ook over op slicks, als Rosberg een enorme klap maakt. Hij mist de betonnen muur maar net, maar klapt zijwaards in de muur. Opnieuw een Safety Car en weg voorsprong Hamilton. Met nog 12 minuten te gaan gaat de Safety Car weg als zich het volgende drama ontvouwt: Raikkonen verslikt zich in dezelfde hobbel als Coulthard op zaterdag en verliest de controle over zijn wagen. Hij raakt de achterkant van Sutil en verspeelt zijn neus. Kimi kan door, maar Sutil ziet zijn prachtige vierde plaats in rook op gaan. Voor het eerst sinds de Nürburgring vorig jaar was er weer succes voor het team, maar een vierde plaats mocht het niet zijn.

101081.jpg

Twee ronden voor het einde wordt de race afgevlagd. Hamilton wint voor Kubica, Massa, Webber en Vettel, die de nieuwe auto naar een mooie vijfde plaats stuurt. De wedstrijdleiding besluit Raikkonen terecht niet te straffen om zijn aanrijding, maar het is wel duidelijk dat Ferrari in Canada (ook een Safety Car wedstrijd) flink aan de bak moet.

Uitslag

1. Hamilton

2. Kubica

3. Massa

4. Webber

5. Vettel

6. Barrichello

7. Nakajima

8. Kovalainen

9. Raikkonen

10. Alonso

11. Button

12. Glock

13. Trulli

14. Heidfeld

Uitgevallen

Sutil

Rosberg

Piquet

Fisichella

Coulthard

Bourdais

3 reacties


Recommended Comments

Mooie race :Y .

Maar ik vind het echt jammer voor Sutil, hij rijdt de race van z'n leven, maar wordt uit de race gecrasht door Raikkonen :N

Link to comment

Ik vond het een superrrrr race :D Ik was hartstikke boos op Raikkonen, kon er niets aan doen..maar toch! Spektakel was het zeker, over 1,5 week Canada word ook mooi! :D

Link to comment

Altijd een leuke race, die regen en harde crashes maakten het alleen nog maar spannender. Al met al heeft Hamilton verdient gewonnen :sigaar:

Link to comment
Gast
This blog entry is now closed to further comments.
×
×
  • Create New...