Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580297

Editie 15 - Weekly Column


Dutchy3010

562 bezichtigingen

blog-33831-1162672917.jpg

- Deze rubriek wordt geschreven door Jowx -

Elke week verschijnt er een nieuwe Weekly Column in Oceans Weekly News, het onderwerp verschilt per week. Soms is het een serieus onderwerp, soms gaat het werkelijk nergens over en soms komen ook erg gevoelige onderwerpen aan bod. Soms is het berust op fictie, soms ook niet. Elke week is er ook een stelling of vraag waarop je kunt reageren in het

OWN Reactie Topic, ook discussies kunnen in dat topic gevoerd worden. Veel plezier met het lezen van een nieuwe Weekly Column!

Ding dong, de bel gaat. Eigenlijk klikt mijn bel helemaal niet zo, maar dit ter voorkoming van misverstanden. Maar goed, de bel ging dus. Tegelijkertijd met een hele diepe zucht liep ik richting de deur, eenmaal daar aangekomen dacht ik dat het best handig zou zijn als ik hem zou openen. Aangezien ik best handig ben in dat soort dingen verliep dat vrij soepel, daar stond ik dan in de deuropening. Waar ik werd verwelkomd met veel geschreeuw, ze riepen iets in de trant van Halloween. Halloween? Opzoutenween! Dat was ook het moment dat ik opmerkte dat ze verkleed waren als griezels, ik vond het al zo'n aparte kledingstyle. Langzaam drong tot me door dat ze voor iets kwamen, snoep om precies te zijn. Nou ja, ze bedoelen het natuurlijk goed. Eigenlijk helemaal niet, ze willen gewoon snoep hebben. Maar om het niet voor hen te verzieken ben ik toch maar, wederom met een diepe zucht, terug naar binnen gelopen om wat snoep voor ze te gaan zoeken. Natuurlijk deed ik wel eerst de deur dicht, voor het zelfde geld wordt ik opeens van achteren aangevallen, vastgebonden en dan wordt heel het huis leeg geroofd. Daar trap ik natuurlijk niet in, in ieder geval wil ik het risico niet lopen. Eventjes twijfelde ik nog om ze stukjes bloemkool te geven toen ik een mooie grote bloemkool op het aanrecht zag staan, het kan ook zijn dat hij zat of lag, dat kan ik me niet zo goed meer herinneren. Maar uiteindelijk had ik wat snoep gevonden en kon ik weer terug naar de deur lopen, ik begon aan de enorme reis van welgeteld 5 á 6 meter. Eenmaal aangekomen bij de deur, alweer, die ik besloot te openen, alweer, stonden de kindertjes me met glimmende oogjes te bekijken. Eigenlijk keken ze meer naar het snoep dan naar mij, maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten. Ik geef ze het snoep in van die verschrikkelijk in elkaar geknutselde mandjes en ze lopen vrolijk verder naar de deur van mijn buren, met een goed gevoel in m'n hart sluit ik de deur en loop ik terug naar de woonkamer.

Op MSN vertel ik Pietje II over het bovenstaande avontuur, hij wist mij te melden dat het dinsdag pas Halloween was. Kortom, ik ben opgelicht. In shock belde ik 112, maar ik werd niet serieus genomen. Het vrouwtje dat mij te woord stond deed niet eens de moeite om me gerust te stellen en liet me totaal overstuur achter. Terwijl ik mijn verhaal aan het doen was hoorde ik een telkens terugkomend deuntje, tets van tuut.. tuut.. tuut.. Zou dat misschien de nieuwe werkwijze van de Politie zijn? Of zit de politie in het complot van de kinderen, misschien zijn ze met de door mij gegeven snoepjes omgekocht. Dit is een zeer ernstige zaak, ik wil m'n snoep terug en ik zal de daders kosten wat kost achterhalen. Achteraf had ik dus beter stukjes bloemkool kunnen geven, dat hadden deze criminelen wel verdiend. Gelukkig had ik wel m'n deur dicht gedaan, stel je toch eens voor wat er gebeurt was als ik hem had open gelaten! Dan had ik hier nu niet meer gezeten, maar daar denken we maar niet aan. De criminelen waren verkleed als griezels, zeer doordacht. Het is dus niet mogelijk om ze te herkennen als ik rond loop in de wijk, het kan iedereen zijn. Natuurlijk is het ook niet eerlijk om iemand die eruit ziet als een zombie zomaar neer te slaan, ook al heeft hij geen kostuum aan. Dus ik zit met een groot probleem, wellicht ben ik mijn snoep voor altijd kwijt.

Ondertussen is het dinsdag en écht Halloween, ik heb me dit keer voorbereid. Verkleed als de duivel, inclusief die leuke hoorntjes. Hoewel ik normaal al van mezelf schrik, was het dit keer toch echt angstaanjagend. Mooi, zo kan ik die criminelen mooi eens een lesje leren. Alle voorbereidingen zijn getroffen, nu is het enkel wachten op de bel. Natuurlijk had ik nog wel wat snoep gepakt, dan kan ik de kinderen ook weer troosten als ze lijkbleek van de schrik zijn. Natuurlijk wil ik ze terug pakken, maar een trauma is ook weer niet nodig. Na een paar uur wachten schrik ik wakker door het sluiten van de deur van de buren, ik hoorde voetstappen richting mijn deur komen. Ding dong, de bel. Ik voelde de spanning stijgen, nu was het eindelijk tijd om ze terug te pakken. Ik trek opeens de deur open en kom brullend naar buiten lopen, aan het geschreeuw te horen was mijn actie geslaagd. Toen ik recht in de ogen van een meisje keek die iets te oud was om snoep op te halen met Halloween begon het tot me door te dringen dat dit niet de criminelen waren die mij van mijn snoep beroofd hadden. Aan de foldertjes, die op de grond lagen, te zien was dit meisje van een bepaald soort religie en kwam ze een foldertje te brengen om mij te overtuigen. Plots bedacht ik dat ik als duivel verkleed was, zij keek overigens alsof ze een spook gezien had. Ze raapte licht in shock de foldertjes op, uiteindelijk heb ik een foldertje aangenomen en zei ik dat ze eventjes moest wachten. Ik liep naar binnen om snoep te pakken, eenmaal aangekomen bij het snoep zag ik opnieuw de bloemkool. Volgens mij houd hij mij in de gaten, constant staat hij me daar maar aan te staren. Uiteindelijk besloot ik de bloemkool te negeren en liep ik met het snoep terug naar de deur, ik gaf het meisje het snoep en wenste haar een vrolijke Halloween. Als reactie hierop vertelde ze me dat ze het leuk vond dat ik zo lief was om met Halloween snoepjes uit te delen, ze moest eens weten..

De criminelen zijn niet terug gekeerd, ik heb besloten ze te vergeven en m'n normale leven weer op te pakken. Althans, tot volgend jaar. Wanneer er dan opnieuw griezels aan m'n deur staan, die staan er wel vaker dan alleen op Halloween, dan zal ik ze terug pakken. Die bloemkool zal dan wellicht goed van pas komen, volgend jaar help ik de gezondheid van de kindertjes door ze zeer gezonde groente te geven in plaats van snoep. Waren er maar meer mensen zoals mij bewust bezig met de gezondheid van de kinderen uit onze maatschappij, tot slot moeten wij later op hun kunnen bouwen. Wordt vervolgd..

Dit was dan de Weekly Column van deze week, het onderwerp voor de volgende week staat nog niet vast. Als jij een leuk onderwerp in gedachte hebt, twijfel dan niet en stuur een PB naar mij! Als je onderwerp leuk genoeg is zal ik het behandelen in de volgende editie van Weekly Column. Tot de volgende week!

- Jowx -

5 reacties


Recommended Comments

Sinds ik vorig jaar alle griezels, heksen en spoken heb afgescheept met een appel laten de meesten mijn voordeur bij halloween links liggen... :clown:

Maar bloemkool is inderdaad ook geen slecht idee.

Link to comment

Jowx = Jezebel. :D

Ik denk dat ik erg veel geluk heb. Ik heb namelijk nog nooit, maar dan ook nog nooit verklede griezels (:clown:) aan mijn deur gehad. Ligt dat soms aan de streek waar ik woon? Of is Jowx werkelijk de devil (en nee ik wil niet advocaat spelen :puh: (The Devil's Advocate)) en komen daarom zoveel griezels hem lastig vallen? Gecompliceerd, dat is het. :Y

Link to comment

Jowx = Jezebel. :D

Ik denk dat ik erg veel geluk heb. Ik heb namelijk nog nooit, maar dan ook nog nooit verklede griezels (:clown:) aan mijn deur gehad. Ligt dat soms aan de streek waar ik woon? Of is Jowx werkelijk de devil (en nee ik wil niet advocaat spelen :puh: (The Devil's Advocate)) en komen daarom zoveel griezels hem lastig vallen? Gecompliceerd, dat is het. :Y

Soort zoekt soort.. 8)

Link to comment

Soort zoekt soort.. 8)

Ik heb nog nooit inktvissen bij mijn voordeur gehad... :D

Maar ik snap niet wat je tegen Halloween hebt. Ik vind het een leuk feest die je goed 's Avonds tussendoor kan vieren. Ik vind het ook leuk om te vieren, gewoon lekker van voordeur naar voordeur rennen om zo veel mogelijk chips en andere zoetigheid binnen te halen :clown: . Als iemand me een appel geeft krijgen ze die tegen hun voorhoofd aan gepropt.

Ook vind ik het erg vermakelijk om kinderen te laten schrikken. Maar ik doe het voor de lol, en niet om ervoor te zorgen dat ze in het vervolg niet meer terugkomen maar voor mijn eigen plezier :engel: .

Je kan er een hekel aan hebben, dat begrijp ik. Maar verpest andermans lol niet te erg door ze de bloemkool van vorig jaar te geven. Koop gewoon de goedkoopste Aldi/Lidl dropjes en geef iedereen er

Link to comment
Je kan er een hekel aan hebben, dat begrijp ik. Maar verpest andermans lol niet te erg door ze de bloemkool van vorig jaar te geven. Koop gewoon de goedkoopste Aldi/Lidl dropjes en geef iedereen er
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...