Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580066

Editie 15 - Interviews


Dutchy3010

1700 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

blog-33831-1162673720.jpg

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010

Deze week hebben we in OWN iemand die heel veel van GTA Vice City afweet. Daar heeft hij ook een award mee gewonnen. We hebben het hier natuurlijk over Baffie. Door tijdgebrek is dit interview niet volledig afgerond, kijk binnenkort nog eens en dan zal hij er waarschijnlijk wel staan! Veel plezier met dit (korte) interview!

Wanneer heb je jezelf geregistreerd?

1 November 2004

Hoe ben je op het forum terecht gekomen?

Via m'n neefje, hij had gehoord van gtagames.nl, dat daar plattegronden voor hidden packages e.d. van GTA Vice City waren, daar zag ik ook de link naar het forum staan, het leek mij wel interessant, dus heb ik me er geregistreerd.

Waarom ben je blijven plakken?

Toen had ik het toch niet echt druk met school, en de sfeer beviel me wel, ook was ik toen erg verslaafd aan GTA Vice City, waardoor ik ook redelijk vaak problemen had. Op het forum vragen was vaak de oplossing.

Is GTA Vice City nog steeds je favoriete GTA?

Ja, vanaf het begin vond ik de stad geweldig, het was vrijer dan andere GTA-steden, ook het verhaal vond ik prachtig, hier kwam je pas aan het eind van het spel te weten wie je werkelijke vijand was, bij andere GTA's zie je dat al vanaf het begin, of halverwege, hier verklaard je "hoofd-vijand" zich pas helemaal aan het einde van het verhaal, dat vond ik wel grappig en beter t.o.v. andere GTA's.

Ben je ook al echt actief op het forum sinds 1 november 2004?

Nee, niet echt, mijn eerste bericht was pas op 9 november 2004, en pas vanaf 22 november 2004 ben ik echt begonnen met berichten plaatsen en over onderwerpen meepraten.

Je bent al lang op het forum, ooit aan gedacht om te stoppen?

Ja, redelijk vaak, een keer kreeg ik om een voor mij onbegrijpelijke reden van de toenmalige (nu gebande) Admin Se7en de degradatie van Megalid naar Superlid, toen was ik van plan om er mee te stoppen, ook later nog een keer toen een forum van school online ging, en ik daar vaker kwam, maar door de tijd heen ben ik er min of meer altijd gebleven.

Je hebt verleden jaar een award gekregen voor "Beste Vice City Kenner", hoe voelde dat?

Het klinkt misschien arrogant, maar toen ik wist dat Lantyz niet mee mocht doen, wist ik al bijna zeker dat ik hem zou krijgen, ik had het dus min of meer verwacht. Toch was het leuk, ik interesseerde me veel in GTA Vice City, droeg dat ook uit op het forum, en het is leuk om te zien dat anderen het waarderen. Dat voelde wel leuk.

Leuker of minder leuk als de promoties naar Superlid en Megalid?

Minder leuk, toen ik Superlid werd, vond ik het helemaal geweldig, dan wordt je uit de grote groep van leden gehaald zeg maar, Megalid is meer een doorstroming van een goed superlid, mijn Award voor best VC-kenner had ik verwacht, mijn promotie naar Superlid absoluut niet. Toen ik superlid was, was de regel nog van kracht dat je bij 1000 berichten automatisch megalid werd. Dankzij mij is dit afgeschaft, omdat ik vanaf de 950 erg hard ging spammen. Dat ik het toen alsnog werd, had ik opzich wel verwacht, maar mijn promotie naar superlid vond ik nog altijd de leukste.

Wanneer ben je Superlid/Megalid geworden?

21 december 2004. Redelijk snel dus, voor mijn gevoel.

Wie van de crew respecteer je het meest?

De crew, zijn dat alleen de admins en global moderators, of alle moderators er ook nog bij?

Alle moderators er ook bij...

Lantyz, ik houd van zijn stijl van discussiëren, hij is denk ik één van de weinige bekende leden die meer van GTA VC weet dan ik, wat ik ook wel grappig vind. Ook kan hij mensen op een leuke en goede manier op fouten en goede dingen wijzen.

Met welke leden heb je veel contact?

Svenie, over WikiGTA, verder met ongeveer niemand.

Waar ben je op het forum het meest te vinden?

Eerst was dat altijd het GTA Vice City gedeelte, daar kom ik nu ook nog redelijk vaak, alhoewel ik tegenwoordig denk ik ongeveer even veel aanwezig ben in het WikiGTA-ledenforum.

En waar kom je (haast) nooit?

Mededelingen en Forumregels, Feedback, GTA LCS-gedeelte, GTA1+GTA2+GTA London gedeelte, complete GTA Modding, op Wikigtaleden na, de complete GTA Community, en in het Overige ben ik ook zo goed als nooit te vinden.

Wat vind je het leukste aan het forum?

Aangezien ik het meeste in GTA VC gedeelten ben geweest, vond ik het daar altijd leuk om zo vaak dezelfde vragen te krijgen, het lijkt heel storend, maar ik vond het gewoon grappig om te zien dat mensen, hoe vaak je het ook zegt en aanwijst, altijd weer met dezelfde vragen komen, dan de standaard verwijs-reacties en aanmaningen dat het al gepost is, vind ik meestal erg humoristisch.

Ben je elke dag aanwezig?

Meestal wel, op de zondag na. De reden hiervoor is dat ik christelijk ben, en het bij ons niet gebruikelijk is om op zondag achter de PC te zitten.

Hoeveel tijd zit er in GTAForum en WikiGTA?

Ik zit elke dag wel een kwartiertje achter GTAForum, soms komt WikiGTA er ook nog bij, dat zijn niet veel dagen, als ik er aan werk is dat meestal een halfuurtje per dag.

Noem je jezelf verslaafd aan GTAForum en WikiGTA?

Absoluut niet, ik ben het wel geweest naar eigen zeggen, maar nu niet meer, ik kan er vanaf blijven...

Wat vind je van WikiGTA?

Een bijna overdreven idee, maar wel echt geweldig om te zien wat mensen er allemaal uit kunnen halen, en dat het van A tot Z bijna volledig is, en dat het ook volledig gehouden wordt.

Je bent medewerker, vind je dat leuk?

Ja, als je nu fouten ziet, kan je ze weghalen, dat kan je als niet-lid niet. Ook vind ik het fijn om mijn kennis van GTA's, vooral GTA Vice City, over te brengen op onbekende anderen die dat niet weten.

Wat doe je zoal voor WikiGTA en wat heb je gedaan?

Eerst heb ik alle missies van GTA Vice City gedaan, dat was ook de reden waarom ik waarschijnlijk uitgenodigd werd tot WikiGTA. Momenteel werk ik meer kleine foutjes weg, een echt vaste taak heb ik niet meer.

Heb je mensen van het forum IRL ontmoet?

Nee, op sommige na, die van school ook op het forum kwamen, maar mensen die ik hier heb leren kennen heb ik nog nooit in het echt gezien.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten?

Lantyz, zijn manier van doen, ook hoe hij met andere leden omgaat, vind ik geweldig, zo iemand zou ik denk ik wel mee overweg kunnen.

Wat vind je het leukst aan het forum?

Je wordt gerespecteerd door veel leden, ondanks dat je vaak vragen stel die al eerder zijn gesteld.

Wat vind je het minst leuk aan het forum?

Bijna hetzelfde, ik kan me soms echt ergeren aan mensen die nieuwe leden bijna meteen de grond intrappen als ze een al-eerder-gestelde-vraag stellen. Wat ik ook jammer is dat het GTAForum heet, maar dat GTA hooguit de helft van het forum is, de aandacht is te veel verschoven naar andere zaken.

Toen jij op het forum kwam, was het forum nog niet zo groot. Ooit verwacht dat het zo groot zo worden?

Er kwamen elke dag 5 á 10 leden bij, dat dit dus meer zou worden was te verwachten, maar toen bij de release van GTA SA voor de PC er elke dag zo'n 500 leden bijkwamen stond ik echt helemaal versteld.

Hoe zie jij de toekomst van het forum?

Steeds groter en onbestuurbaarder, of het uit de hand zal lopen weet ik niet. Ik denk wel dat de aandacht voor de GTA's relatief steeds minder zal worden.

Hoe erg zou jij het vinden als het forum ineens niet meer zou bestaan?

Ja, je hebt er een stukje van je leven geplaatst, hoe klein het ook is. Het is altijd jammer als je daar niet meer kunt komen.

Zijn er ook nadelen aan het forum?

Ja, zoals eerder genoemd, té veel aandacht voor niet-GTA zaken.

Op welk tijdstip van de dag ben je het liefst online?

's Avonds tussen 19:00 en 22:00

Hoe kom je aan je Nickname?

Mijn naam is Bart Fraanje, op de lagere school kwam er bij mij nog een Bart in de klas. We waren moeilijk uit elkaar te halen. Van mijn naam maakten ze toen BaFfie, een beetje een mengelmoes van creativiteit, m'n voornaam en achternaam. Nu wordt ik niet meer zo genoemd, maar op internet heet ik bijna overal nog steeds zo.

Wat is je echte naam?

Bart Fraanje

Tot slot van de forumvragen: Wie zou jij wel eens in de rubriek “interviews” willen zien, en wie in de rubriek “Lid van de Week”?

In interviews: Mazzeltje (als die nog niet geweest is) Hij is één dag later dan mij lid geworden, heeft nu duizenden berichten meer, en is verscheidene ranks hoger.

Lid van de week, geen idee, sorry.

Persoonlijke vragen

Van wat soort muziek houd je?

Absoluut geen voorkeur, ik vind meestal muziek uit oorlogsfilms erg mooi, maar er kan soms zomaar een willekeurig nummer uit wat voor soort voorkomen dat ik ook mooi vind. Zo vind ik het nummer He's a Pirate geweldig, en Akcent - Kylie of zoiets ook. Er zijn nummers die er erg op lijken, maar die ik weer helemaal niks aan vindt. Er is niet echt een voorkeur. Alhoewel ik klassieke muziek meestal wel mooi vind om lekker tot rust te komen.

Wie is jouw favoriete zanger(es)/band?

Sorry, ik interesseer me totaal niet in zulk soort zaken, ik heb er ook echt geen favoriet tussen zitten, ik kan wel een naam noemen van iemand waar ik een keer een liedje mooi van vond, maar of het dan meteen m'n favoriet is, geen idee.

Welke muziek vind je niet aan te horen?

Rap en alles wat boven trance gaat als Hardcore, heavy metal en deathmetal en zulk soort zaken. Erg hoofdpijnverwekkend.

Welke tv-programma’s vind je leuk?

Sorry, ik heb geen TV thuis, dit heeft ook weer te maken met mijn geloofsovertuiging.

Wat is je favoriete film?

The Lord of the Rings, als ik het toe moet lichten The Return of the King.

Welke acteur/actrice vind je het best?

Orlando Bloom, in zo'n korte tijd (LOTR was zijn eerste film) zó bekend worden en in zúlke topfilms meespelen vind ik echt geweldig. Ook Mel Gibson heeft bij mij een voorkeurspositie, ik heb hem gezien in Braveheart en We Were Soldiers, maar als ik écht moet kiezen is het toch wel Orlando Bloom.

Houd je van dieren?

Zelf vind ik ze wel grappig, maar dankzij onlangs bloedonderzoek bleek dat ik allergisch was voor honden en katten, daardoor hebben dieren over het algemeen mijn voorkeur niet echt meer.

Wat is je lievelingsdier?

Een jachtluipaard. Klinkt misschien raar, maar begin dit jaar ben ik in Kenia op safari geweest, en daar heb ik ze rond zien lopen, echt zo geweldig schattig en mooi als ze waren, onvergetelijk, echt geweldig.

Heb je huisdieren?

Ja, jammer genoeg hebben wij een hond en een kat. Erg jammer voor m'n allergie. Verder hangt er al 12 jaar een kanarie aan het dak, en hebben we een volière met kanarie's en dergelijke. Als je kippen en konijnen ook mee wilt rekenen hebben we er daar ook nog van allebei een hok vol.

Wat zijn je hobby’s?

Sinds kort sporten nadat ik besloten heb om een gymlerarenopleiding te volgen. Verder computer ik veel, waarbij Travian (als je dat niet weet, kijk even op www.travian.nl) m'n voorkeur heeft. Verder niet echt veel hobby's aangezien 5VWO de meeste tijd in beslag neemt.

Wat doe je voor school? (welke klas, welk niveau etc)?

Ik zit op het Van Lodenstein College in Amersfoort, ik doe VWO, in het vijfde leerjaar. Ik heb E&M profiel, met wiskundeA12. In het vrije deel verder nog M&O en Hebreeuws.

Hoe ben je in de klas: rustig of druktemakertje?

Een extremere variant van een druktemaker.

Wat is het ergste wat je ooit in de klas hebt uitgespookt?

Ik heb werkelijk geen idee eigenlijk. Ik heb een keer een leraar een bloedneus geslagen inclusief een kapotte bril, maar dat was meer voor de grap.

Wat is je levensmotto?

Geen idee, ik ben zelf een redelijke levensgenieter die toch wel realistisch probeert te blijven, of daar motto's voor zijn weet ik niet.

Wat wil je in je leven nog bereiken, is je toekomstdroom?

Gymleraar worden, dat zit momenteel in m'n hoofd. Daarnaast wil ik nog een keer naar Afrika, de VS en Zuid-Amerika, zeker nadat ik begin dit jaar in Kenia ben geweest, midden in de krottenwijken.

Doe je aan goede voornemens (aan het begin van het jaar)?

Nee, meestal doe ik ze voor één week. Dan lukken ze nog wel. Zo heb ik bij de afgelopen herfstvakantie een planning gemaakt voor de hele week, met het voornemen er zoveel mogelijk voor te doen, die was aardig gelukt. Verder doe ik ze aan het begin van het jaar nooit.

Sport je?

Als je elke dag 20 km heen en 20 km terug naar school tot sporten wilt rekenen wel. Sinds ik besloten heb om gymleraar te worden ben ik van plan om meerdere keren per week te gaan hardlopen, daar is nog weinig van terecht gekomen.

Wat vind je wel en niet kunnen in een sport?

Ja, je moet er wel heelhuids naar toe kunnen gaan en vanaf kunnen komen, verder heb ik hier niet echt een mening over.

Heb je veel last van blessures?

Nee, nooit gehad.

Wie is jouw sportheld?

Heb ik niet echt, ik vond Marco van Basten wel mooi als ik de videobeelden moet geloven.

Van welk eten houd je?

Nassi

Van welk eten walg je?

eten in de trend van andijvie en spinazie.

Wat is je favoriete drankje?

IJsthee

Wat vind je van alcohol, drugs en sigaretten?

drie keer niks

Welke andere games heb je?

Alle FIFA's vanaf 96 tot en met FIFA 06, en nog een stapel RSG's, FPS e.d. eigenlijk teveel om op te noemen.

Welke consoles heb je?

PC en NDS

En dan de afsluitende vraag: Wat vind je van OWN en dit interview?

Erg leuk voor GTAForum, maar het is niet in relatie tot het hoofddoel van het forum, maar verder wel leuk idee en leuk uitgewerkt. Ik bewonder de motivatie die je er voor heb.

Beetje verlaat.. Maar toch nog online! :)

7 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...