Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579818

Editie 93 - Interviews


Dutchy3010

534 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_21914.jpg

Deze rubriek is geschreven door Thundercover en Jay;!

De naam spreekt voor zich.

Thundercover

Jay;

NilsHolgersson

Hoe beleef je de Oranje-gekte die nu in Nederland heerst?

Het is niet zo dat ik me in oranje hijs en met een bos wortelen op m'n kop de wedstrijden kijk, maar ik volg het Nederlands elftal met veel plezier, want wie had dit succes nou verwacht? 3-0 winnen van de wereldkampioen en 4-1 van de vicewereldkampioen, en met 9 punten door de ‘poule des doods’ komen.

Kijk je uit naar de wedstrijd tegen Rusland?

Als je naar de individuele kwaliteit van de spelers kijkt moet Rusland voor dit Nederlands elftal geen probleem zijn. Ik ben banger voor de halve finale tegen Italië of Spanje. Alleen Guus Hiddink kent onze ploeg natuurlijk als geen andere coach op het EK. Misschien kan hij tegen Nederland een konijn uit de hoge hoed toveren?

Hoe beleef jij de wedstrijden, feest je net als de rest van de Nederlanders mee of geniet je thuis op de bank?

Ik kijk sowieso alle wedstrijden van alle teams, tenzij ze tegelijkertijd worden gespeeld. Dan zit ik druk te zappen. Wedstrijden van het Nederlands elftal die ergens om gaan kijk ik meestal met drie vrienden die ik ken van de middelbare school. Eén ervan heeft helemaal niets met voetbal, maar zit er puur bij om ons commentaar te horen. In een bar kijken hossend met de meute vind ik niets.

Hossend? Is dat een vorm van hosselen?

Dat carnavalsgedoe bedoel ik. Het gaat mij meer om het voetbal dan om de kermis erom heen.

Onlangs ben je samen met Miek begonnen met een gang genaamd ‘De Wilde Ganzen’, hoe bevalt het je om leider te zijn?

Het was de eerste gang die ik zelf startte. Ik ben van nature geen leiderstype, maar vond dat ik dit keer het heft in eigen hand moest nemen. Eigenlijk zouden Miek en ik samen dit interview doen om de gang wat gratis promotie te geven, maar zoals je ziet is het anders gelopen en zit ik hier alleen.

Inderdaad, onze stuntman Miek kon helaas niet komen en lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Lukt de samenwerking nog wel in jullie gang?

Zeker. Maar dit is voor Miek meer een re-integratietraject dan een serieuze baan. Ik geef die jongen een plek in de samenleving waar hij zich op zijn gemak voelt, om hem van de straat en dus buiten het criminele circuit te houden. Alles wat er uit zijn werk als co-leader vloeit is natuurlijk mooi meegenomen, maar het gaat mij puur om Miek, zodat hij aan zichzelf kan werken. De rest is bijna bijzaak.

Je denkt enorm veel aan de samenleving. Is daaruit ook het idee van "geen rangen in onze gang" ontstaan?

Het idee van een rangenloze gang vloeit inderdaad voort uit die gedachte. In onze gang kunnen de leden zelf hun rang bepalen, zodat ze zich precies zo kunnen noemen als dat ze zelf willen. Denkt iemand dat hij directeur van de bank is? Nou goed, dan krijgt hij toch die rang? Voor mij is dat geen probleem, als die jongens maar gelukkig zijn. Het geeft ze een positief zelfbeeld en de kans op. Onderlinge strijd en concurrentie is daarmee tevens geëlimineerd.

Onlangs is er door Pennywise The Clown een rechtzaam aangespannen in ‘The Families’ tegen ‘De Wilde Ganzen’. Een moeilijk proces als beginnende gang, hoe kijk je hier tegenaan?

Dat is typisch Nederlands. Het betuttelende vingertje. “Dit mag jij niet, en dit mag jij ook niet.” Als ik deze maatschappelijke groep in Amerika zou starten zouden tientallen mensen klaar staan om me te helpen. Hier wordt alles wat vernieuwend is meteen de grond in gestampt. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg” luidt het motto. Ik loop nou eenmaal altijd een stap voor op de rest, en dat frustreert mensen.

Zie je deze rechtszaak als publiciteit voor je gang?

Ach, alle publiciteit is publiciteit, ook negatieve publiciteit. Van plagiaat beschuldigd worden is nooit goed voor je reputatie, maar gelukkig zien de mensen in dat ik dit concept niet van The DuckDome gestolen heb. De naam “De Wilde Ganzen” staat nu in ieder geval wel ineens goed op de kaart.

Velen zien jou gang als een broedplaats voor banned leden en leden met een te groot strafblad, is dit ook zo of krijgen we een verkeerd beeld mee?

Kijk er naar hoe je er naar wilt kijken. Velen zien de Glen Mills-school als een broedplaats voor criminele jongeren. Wat ik doe is de leden die dreigen te ontsporen op te nemen in mijn gang en ze zo een kans te geven. Ik praat niet graag over “banned leden”, ik vind dat stempel verkeerd. Ik praat over kansjongeren. Ik ben zelf een ex-banned lid. Zie me als de Keith Bakker van GTAForum.

Zie jij ook in elk lid, kansjongeren of niet, de potentie om bijvoorbeeld Superlid te worden?

Dat zie ik zeker. Ik zie het goede in ieder mens. Kijk naar hank_187, één van de meest uitgesproken leden van De Wilde Ganzen. Zijn stoere ‘gangsta’ houding is een façade. Het in wezen een hele zachte, gevoelige jongen die, als hij zijn façade definitief weet af te werpen, Superlidpotentie heeft.

Desondanks zal je de normen en waarden de leden snel moeten aanleren wil je 'winnen' van de andere gangs en corp worden. Ga je ook voor corp of heeft jou gang gewoon een heel ander imago?

Natuurlijk zouden we graag een corporation willen worden, maar het is bij ons geen hoofdzaak. Zoals ik uitgelegd heb staat het plezier van de kansjongeren bovenaan, en moet het een leerzame tijd voor ze zijn. Tot nu toe gaat dat heel aardig, misschien kan ik zelfs nog eens wat subsidie lospeuteren bij de overheid.

De naam van je gang is geïnspireerd door de verhalen van Nils Holgersson, tevens je nickname. GTA-Freak2 vraagt daarom: "Wie vind je het beste personage in de serie Nils Holgersson? Kruimel de hamster, Smirre de vos, Nils Holgersson himself, of toch maar iemand anders?"

Misschien wat vreemd, maar ik ga dan voor de kabouter die Nils Holgersson in het begin van het verhaal omtovert in een kleine dwerg van een paar centimeter hoog. Nils is een plaaggeest, een vervelende jongen voor de dieren, zijn ouders en de kinderen uit zijn dorp. Als hij de kabouter vangt komt hij de verkeerde tegen, en deze neemt dan ook meteen een rigoureuze maatregel. Natuurlijk bevalt Nils dit geenszins, maar door de betovering moet hij wel om leren gaan met de dieren. Eenmaal omgetoverd tot ‘normale’ jongen is hij dan ook een compleet ander mens. De kabouter is eigenlijk de Keith Bakker van het Nils Holgersson-verhaal.

Naast je voorliefde voor Nils Holgersson sta je bekend om je voorliefde voor sterk afwisselende muziek. Van The Rolling Stones tot Dries Roelvink, zing je ze allemaal uit volle borst mee of schets je dit imago op het forum?

Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat mijn fanschap van Dries Roelvink, Tokio Hotel, Total Roef en Karl Noten niet op de waarheid gebaseerd was. Ik kende Tokio Hotel niet toen ik ze voorbij zag komen op MTV, en dacht; hier ga ik een topic over maken op GTAForum. Want ja, je moet toch wat? Tot mijn grote verbazing dachten veel leden dat ik serieus fan was en kwamen met argumenten waarom de band zuigt. Het werd een onuitputtelijke bron van vermaak voor mij om Tokio Hotel te verdedigen, maar nu het afgesloten is met een hangslot kan ik er vrijuit over praten. Er gaat toch geen band boven de Rolling Stones?

Zou je het zo weer doen?

Ik denk het niet. De grap is er wel van af. Ik denk ook niet dat veel mensen me nog serieus nemen als ik ineens fan word van Wolter Kroes.

Visser23 vraagt: "Waarom schaam je je voor je eigen berichten?"

Tip aan Visser23: Lees ze maar, dan begrijp je het misschien.

Jij bent vorig jaar verkozen tot ‘Grappigste lid’, ga je daar dit jaar nog een keer voor of gun je die een ander lid en ga je voor de ‘ABN Trofee’?

Ik gun het andere leden van harte, maar als ik van iemand moet verliezen wil ik verliezen van iemand uit de Wilde Ganzen. Het zou voor mij een extra stimulans zijn om door te gaan waar ik mee begonnen ben.

Zie jij in jezelf ooit nog een Superlid of heb je die droom ondertussen maar opgegeven en blijf je je eigen leden maar trainen voor deze droom?

Van oorsprong werden alle leden die een award wonnen automatisch gepromoveerd tot Superlid. Toen ik vorig jaar hoog in de peilingen stond, voelde men de bui al hangen en is deze regel haastig afgeschaft. Wanneer er zulke rigoureuze stappen ondernomen worden om iemand van promotie te weerhouden, heb ik er geen vertrouwen in dat het ooit nog vrijwillig gaat gebeuren. Daarnaast is het een eis om behulpzaam te zijn. Ik heb inmiddels rond de 2000 berichten gepost, maar vind er maar eens een behulpzame tussen. Dat is zoeken naar een speld in een hooiberg. Buiten de Wilde Ganzen, welteverstaan.

Hoelang ben je van plan nog te blijven hangen op dit forum?

Tot de ban erop volgt. Zolang ik mensen zie protesteren tegen iets nutteloos als een gangnaam, en zolang ik Jay;’s columns over bijvoorbeeld het songfestival kan lezen, blijft het voor mij uitermate boeiend tijdverdrijf.

Eigenlijk weten de leden bijna niets persoonlijks over jou in tegenstelling tot vele anderen. Zou je wat over jezelf kunnen vertellen. Hoe oud ben je en wat wil je bijvoorbeeld later worden?

Ik geef liever niet teveel persoonlijke informatie als mijn naam en dergelijke. Wanneer een potentiële baas mijn naam googlet tijdens een sollicitatieprocedure en mijn reacties op GTAForum komen bovendrijven, ben ik natuurlijk bij voorbaat kansloos. Verder kan ik wel vertellen dat ik in 2004 geslaagd ben voor mijn VWO-diploma, en daarna geschiedenis ben gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Na een jaar hield ik het voor gezien en richtte ik me op een opleiding Management, Economie en Recht. Ik heb nu het laatste lesjaar achter de rug, en moet gaan afstuderen. Wat ik later wil worden wist ik in groep 4 niet en dat weet ik nu nog niet, maar ik heb inmiddels zin gekregen om mijn studie geschiedenis weer op te pakken. De opleiding die ik nu volg interesseert me eigenlijk allerminst, maar ik wil dat ‘papiertje’ gewoon nog even halen. Misschien ligt er een toekomst voor me open om na Geschiedenis de Maarten van Rossem van de 21e eeuw te worden.

Wie weet kunnen we link dan leggen tussen de Maarten van Rossem van de 21e eeuw en de NilsHolgersson van dit forum.

In je profiel heb je trouwens geen hobby's staan? Is zelfs GTAForum of de Wilde Ganzen geen hobby van je?

Er staat ook ‘interesses’. Ik heb het wel geprobeerd, maar het vakje is te klein om al mijn interesses te laten huisvesten. Bij hobby’s denk ik meer aan dingen als Nordic Walking of borduren. Daar doe ik niet aan mee. Dus om niet te hoeven kiezen, laat ik het maar leeg.

Straks doe je nog een hobby te kort, ja. :Y

Word je ooit nog actief in fora buiten Lifestyle, Gang Talk en GTA IV?

Ik denk het niet. Ik heb me nooit verdiept in scripten of het maken van mods. Ik heb zelfs nog nooit een mod gedownload, ook niet de beruchte Hot Coffee Mod. Ik vind het een beetje ongepast tegenover de makers van het spel om dingen naar eigen inzicht aan te passen. Een mooi schilderij ga je immers ook niet in stukken knippen om het op je eigen manier weer in elkaar te plakken, of met vingerverf de figuren een ander kapsel en/of andere kleding geven. Ik zie goede spellen als kunststukjes, en wie ben ik om daar met mijn barbaarse handen aan te zitten.

Dus het wordt ook nooit graphics voor jou?

Ik ben geen photoshop-held. Ik heb wel eens geprobeerd om op gemaakte vakantiefoto’s flitsen en rode ogen weg te werken, maar ik was achteraf erg blij dat het programma op het eind vroeg of ik de wijzigingen op wilde slaan.

Inmiddels zijn er in de loop van de jaren vele projecten bijgekomen zoals projecten in de blogs of clan-avonden, ben je hier nog intensief mee bezig of vallen dit soort dingen op het forum voor jou buiten de boot?

Dan val ik buiten de boot. Ik ben geen GTAForum-insider die bij andere leden over de vloer komt en alles van iedereen weet.

Wat vond je van het interview en de interviewers?

Ik ben al eens geïnterviewd binnen GTAForum door NandroDavids. Waar het met hem meer ging over de serieuze zaken als politiek en de zin van het leven, gaat het bij OWN meer om de sappige details (of het ontbreken daarvan) van mijn privéleven. Als ik een vergelijking moet maken, zie ik NandroDavids als de Clairy Polak en jullie als het Shownieuws van GTAForum. Ik was bang dat jullie gehakt van me zouden maken, maar dat valt me reuze mee. Ik miste Miek alleen wel een beetje, jullie niet?

Ik ook hoor, zonder Miek had ik inderdaad een leeg gevoel.

Ging het goed?

Prachtig Niels.

5 reacties


Recommended Comments

Je had gezegd dat Miek erbij was geweest.. :O Helemaal hier naar toe gekomen voor niks, behalve om te lezen dat jij de 'zorgmoeder' van Gtaforum bent Niels :Y

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...