Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580320

Editie 93 - Crew Insight


Dutchy3010

758 bezichtigingen

crewinsightzb5.png

Deze rubriek is geschreven door Dutchy3010!

Wanneer je een column schrijft, weet je niet of je het de week daarna weer zult doen. Waarom? Omdat je elke week weer een onderwerp moet zoeken en dat is niet eenvoudig. Gelukkig heb je dan vaak nog andere redactieleden met wie je kunt overleggen, en die brachten het volgende onderwerp op:

Hoe was jouw eerste week als Moderator?

De mensen die hier al sindsdien actief zijn, weten dat de eerste dagen niet echt super waren. Er waren een paar mensen niet eens met mijn aanstelling tot moderator, wat tot een rel leidde. Maar daar zaten ook positieve kanten aan: ik wist op wie ik kon bouwen. Onder diegene waren veel crewleden, dus ik voelde me al gelijk helemaal thuis in de crew. Mijn fora waren de San Andreas fora, een heel ander forum dan dat we nu kennen: veel drukker en uiteraard ook leuker. Het waren echt mijn fora, omdat dat de fora waren waar ik door gepromoveerd werd: hulp bij "missie hulp" en voornamelijk de savegames waren van groot belang bij mijn promoties. Maar goed, ik was dus blauw, en mij stond een grote klus te wachten. De 2 andere moderators in dat subforum waren niet al te actief, dus ik stond er eigenlijk (vrijwel) alleen voor. Over in het diepe gegooid worden gesproken...

Crewlid, dat klonk toch wel leuk. Totdat ik diezelfde dag nog een PM in mijn inbox kreeg, die me weer werk gaf. De allereerste PM die ik kreeg als moderator (dus niet voor de "gezelligheid", maar als crewlid):
Hey,

Deze keer geen OWN bericht, maar een SA bericht (gefeliciteerd nog met je aanstelling btw). Zoals je misschien hebt gelezen struikel ik over de grote hoeveelheid aan gepinde topics in het General gedeelte (waar alleen een oplettend lid ook een kandtekening van maakte).

Ik tel 9 gepinde, die 75% van het beeld bij 1024/768 in beslag nemen. Als ik dit vergelijk met enig ander GTA subforum, is dit wel aardig veel. Ik vind dat het zeer onhandig werkt en zou graag zien dat er misschien 2-4 verdwijnen.

Maar das mijn mening, ook al denk ik niet dat een oplettend lid en ik de enigen zijn die dat vinden.

mvg,

Een ander oplettend lid

Gelijk werd ik dus aan de gang gezet. Dit even gedaan, en toen de functies gaan bekijken. In het begin lijkt er geen doorkomen aan, maar al snel heb je alles onder de knie. Één van de dingen die erg opvallen in het begin, is dat je ineens veel PM's krijgt over vragen van GTA's. Blijkbaar denken leden dat wij, als crew, alles weten over elke GTA. Een paar uur na mijn aanstelling kreeg ik dan ook de volgende PM:

Hoe doe jij altijd die gangs verslaan, in vice city? met die roze dingetjes, ik ben daar niet goed in

Vroeger ging ik hier altijd op in, ik legde dingen uit, of verwees diegene naar iemand die het wel wist. Nu niet meer, nu reageer ik meestal met dat ze het maar op het forum moeten vragen. Waarom? Omdat dan iedereen het kan lezen, want sommige mensen zoeken alleen en als ze niets vinden zouden ze zelf ook niet posten.

Maar het meest moest ik wel wennen aan het warnsysteem. Zeker in het begin is het lastig: wanneer verdient iemand wel een warn, en wanneer niet? De eerste warn die ik gegeven heb, was op 18 Nov 2006, 19:35:15.

Voor het openen van een topic over illegale zaken (Klik), en vervolgens nog tripple posten in dat topic.

Wat mij het meest zwaar viel aan het crewlidmaatschap was dat, mocht je het goed willen doen, je er erg veel tijd in moet steken. Maar dat was niet erg: het was een hobby van mij geworden. Alles wat met WikiGTA of het forum te maken had, was leuk. Dus tijd erin steken was absoluut geen straf.

Tot zover deze column over mijn absolute begin als crewlid op dit forum.

[hr=3]black[/hr]

Ook deze week is er weer een stelling over dit forum, die luidt als volgt:

Zonder de ledengroepen Superleden en Megaleden zou dit forum veel beter zijn.

[hr=3]black[/hr]

Dus reageer op de stelling, en tot de volgende keer. ;)

26 reacties


Recommended Comments



Altijd leuk, even reageren op een interessante stelling. Nee, ik denk niet dat het beter zou zijn voor het forum als deze groepen zouden verdwijnen. Waarom? Omdat Superlid iets is waar je trots op mag zijn en waar leden hard voor werken. Niet zo heel lang geleden ben ik gepromoveerd tot Superlid. Uiteraard was ik hier erg blij om en ik zag het als een beloning voor mijn behulpzaamheid, nog steeds trouwens. Als ik nu gedegradeerd zou worden zou ik daar niet van wakker liggen maar je beloning is je wel afgenomen. Ook het Megalidschap is iets om voor te werken en een groep die net iets ervaren is als de Superleden. Gewoon houden zo.

Waar ik wel voor ben is nog een ledengroep. Een groep voor leden die vroeger veel voor het forum gedaan. Bijboorbeeld ex-crewleden die nu inactief zijn worden automatisch eerst Megalid en zakken steeds verder naar beneden tot ze lid zijn en ze eigenlijk vergeten worden. Deze leden moeten een aparte groep krijgen, geen eigen ledenfora maar ze moeten wel te herkennen zijn zoals de superleden. Ze kunnen dan nog wel mee posten in bijvoorbeeld het Superlid forum maar ze hebben zich al bewezen en zullen zo nooit meer vergeten worden, wat vinden jullie daarvan?

Link to comment

Nee, die SL en ML'en zijn er om een beetje spanning te zetten. Ik ken giga veel mensen die wel Sl willen worden(waaronder mij) en dat zorgt weer voor wat extra, mensen gaan ervoor werken. Mensen hebben iets waarvoor ze heir zijn, dat is juist zo leuk eraan. Anderszijds heerst er ook veel jaloezie en wordt er zo veel geroddeld, van, ''Man, die n00b is een Sl. Waarom ik niet?...''. Of mensen gaan niet meer om met SL/ML omdat die een te goede standing zouden hebben, bullshit. Om Sl te worden heb je nl. een doel voor ogen, en je krijgt wat extra, Sl-Forum, Extra-inbox, een vette naam. Kortom, een aanzien! En dat is leuk!

@Jay; daar ben ik het volkomen mee eens, dit is iets waar ik ook al een tijdje voor ijver. Neem nu Typhoon, hij is een goed en aardig lid maar is vertrokken. Nu is ie SL, en binnen de kortste keren is ie lid en zakt hij naar de Gtaf archieven. Aanmaken die groep.

Link to comment

Veteranen :Y

Wat betreft m'n begin-periode als mod: het was behoorlijk wennen in het begin. Zoals je al zei allemaal nieuwe functies, veel meer extra mogelijkheden binnen je eigen fora. Maar het mooiste was toch wel dat ik zelf kon kiezen of er wel of geen edit-regel in m'n post (en dat van andere) zou komen te staan. En ook werd ik al snel, door jou, bekend met het fenomeen mod-tag-geil. :puh: En om eerlijk te zijn ben ik nog nooit geil geworden van m'n eigen mod-tags, ik heb volgens mij geen enkele fetisch (maar dat ter zijde). Sterker nog ik verkoos er vaak voor om m'n mod-taken / aanpassing zo onopvallend mogelijk te laten zijn. Waar ik wel tegenop zag was inderdaad het toenemende aantal handelingen in m'n brievenbus. Talloze PB's gestuurd en ontvangen. Maar ik dwaal weer eens lekker af, de begin periode was dus even wennen, je bent nog op zoek naar een 'eigen draai'. Elke moderator is immers toch weer anders terwijl iedere moderator dezelfde taken heeft. Ik werd, in tegenstelling tot jou, hartelijk verwelkomd als moderator wat natuurlijk wel zo prettig beginnen is. En ik wist daarvoor (als SL en ML) al op wie ik wel en niet kon bouwen. Maar je twijfelt in het begin nog wel vaak: ben ik niet te streng? .. of ben ik te soft? Maar dat komt vanzelf en er lopen genoeg ervaren moderators aan wie je vanallesennogwat kan vragen.

Link to comment

De Superleden en Megaleden zijn zeker goed voor het forum, omdat zo toch een aantal mensen actief blijven, namelijk de mensen die graag SL+ willen worden. Het is toch een soort van beloning als je veel helpt. Eventueel mag het

Link to comment

Als eerste even het belangrijkste: De stelling, ben ik niet NIET mee eens, het kan volgens mij nooit zijn dat het forum beter word zonder SL / ML

SL en ML is (mijns inziens dan) een manier voor de admins om hun veel actieve leden te belonen en vast te houden op het forum. Er zullen misschien zelfs leden bij zitten die inhoudelijk veel meer nuttige info posten dan de admins, simpel doordat die er geen tijd voor hebben. Niet iedereen kan moderator worden, dan zou het er vol mee zitten, dus worden het SL of ML

Ook zal het wel een push zijn om je best te doen om SL te worden, maar ik moet eerlijk zeggen, wat maakt dat uit?

Stel je bent SL, ben je bekend enzo... krijg je meer PM's (ik vind 10 in 1 week al te veel) word geacht meer actief te zijn op het forum enz. enz. Het blijft leuk bij je naam natuurlijk maar ik zou er niet voor op gtaforum blijven hangen.

-verwijderd-

Link to comment

Als SL of ML kreeg ik nauwelijks meer PB's als toen ik gewoon lid was. Misschien wel iets meer, maar niet bijzonder. Pas sinds ik moderator ben, heb ik aanzienlijk meer PB's gekregen.

Overigens zou in principe elke SL en ML een baantje als moderator kunnen krijgen, omdat ze zich toch al aan de regels houden. Megalid is volgens de FAQ zelfs een verlengstuk van de crew, waardoor elk ML wel moderator kan worden als dat nodig is.

Ik snap je laatste stukje niet dat admins leden SL/ML maken om hun niet moderator te laten worden, want in praktijk moet je eerst SL of ML zijn om moderator te worden. Nu zeg jij dat alle moderators die er nu zijn, dat niet hadden mogen worden, omdat ze eerst SL en/of ML waren? Zeer logisch. :?

Link to comment

Ik vind dat ze weg moeten :klap:. Er is veel gebeurd in de 'geschiedenis' van GTAForum wat superleden/megaleden als oorzaak had of als een kleine oorzaak. Mensen worden jaloers, mensen zijn irritant enzo.. Bleh

Link to comment
Maar... als ik het eventjes omdraai:

Sommige leden worden door de admins heel goed gevonden, maar als die mod worden hebben ze allerlei tijdrovende klussen erbij als PM's, modereren enzo. Die ellende willen de admins hun niet aandoen. Deze leden worden dus SL en ML,

waarmee ik eventjes aantoon dat SL en ML beter zijn als moderators :D

(geintje hoor moderators, niet boos worden)

:D Niet dat ik vind dat het waar is hoor. Moderators worden volgens mij gewoon eerst gekozen op hun kennis. Iemand die bijvoorbeeld geen kennis over GTA Vice City heeft, zal nooit het Vice City forum onder zijn hoede krijgen. Wat dus inhoud dat Moderators meestal meer kennis hebben over een specifiek onderwerp dan een SL of ML. Dan heb je ook nog het punt dat de crew vertrouwen moet hebben in de persoon die ze willen aanstellen. Heeft hij een goede achtergrond of een slechte. Je weet niet of er 'stoute' jongens bij de Superleden of Megaleden zitten, omdat je hun Warn level niet kunt zien. En tenslotte zijn de Moderators meer bedreven in het typen van keurig Nederlands, wat bij sommige Superleden en Megaleden (o.a ik) nog eens de wensen overlaat. Het besluit dat dus volgt is dat Moderators wel iets beter zijn dan SL, ML omdat ze een belangerijkere functie hebben. Daarmee zie je ze ook niet altijd helpen, omdat ze zich ook moeten bezig houden met het modereren van hun forum.

Wat iemand hierboven zei, van meer PM's krijgen als je Superlid of Megalid bent. :N Ik ben al blij als ik elke maand 1 PM ontvang.

Link to comment
Wat iemand hierboven zei, van meer PM's krijgen als je Superlid of Megalid bent. :N Ik ben al blij als ik elke maand 1 PM ontvang.
Je moet ook geen Bully-avatar nemen, dah.
Link to comment
Nutteloze klussen, wat moderators doen? :cab:

Nooooooooou, aan de hand van afgelopen Crew Insights kan ik niet bepaald zeggen dat je nuttige handelingen te besteden had, nietwaar :7

@ Svenie hierboven: ja h

Link to comment
Ik snap je laatste stukje niet

Het laatste stukje van mn post was ook NIET serieus bedoeld. (stond er trouwens ook gewoon bij)

maargoed, laat ik verdere misverstanden maar voorkomen en het weghalen.

@verschillende hierboven. Ow, ik had eigenlijk wel verwacht dat SL en ML wel meer pm's kregen. maar dat valt zo te horen wel mee.

groetjes, Ymosky

Link to comment
Zo weinig PM's...heb er zelf ook mee te kampen. So lonely, I'm mister lonely... :-(

Als je meer PB's wil kan je het gewoon zeggen hoor. :engel:

Ik snap trouwens niet waarom mensen zoveel PB's willen, als je er eenmaal mee overladen word wens je ze toch weer allemaal weg. :puh:

Link to comment
Wat iemand hierboven zei, van meer PM's krijgen als je Superlid of Megalid bent. :N Ik ben al blij als ik elke maand 1 PM ontvang.
Je moet ook geen Bully-avatar nemen, dah.

Ooit van GTA IV gehoord?

Link to comment

Als het aan mij lag vlogen de ledengroepen er vandaag nog uit. De groepen worden veel te vaak verkeerd begrepen naar mijn smaak. Hoe vaak ben ik wel een hopeloze spammer tegengekomen met het hopeloze streven overal te posten om SL te worden? Of een verbolgen ML die maar geen moderator werd, ondanks dat hij toch zo keurig ABN tikte en hulpvaardig was? De ledengroepen zijn elitair en oubollig. Een veel betere oplossing zou in mijn idee zijn dat jullie de SL en ML zelf zouden regelen via Gangs & Corporations.

Link to comment
Als het aan mij lag vlogen de ledengroepen er vandaag nog uit. De groepen worden veel te vaak verkeerd begrepen naar mijn smaak. Hoe vaak ben ik wel een hopeloze spammer tegengekomen met het hopeloze streven overal te posten om SL te worden? Of een verbolgen ML die maar geen moderator werd, ondanks dat hij toch zo kerurig ABN tikte en hulpvaardig was? De ledengroepen zijn elitair en oubollig. Een veel betere oplossing zou in mijn idee zijn dat jullie de SL en ML zelf zouden regelen via Gangs & Corporations.

Ik denk ten eerste dat er meer voorlichting moet komen naar de gewone leden toe. Vaak wordt het inderdaad verkeerd begrepen en denken sommigen dat als ze in elk topic van SA General reageren, ze ook sneller Superlid worden. Dit is natuurlijk niet zo, het gaat erom dat je inhoudelijk reageert en wat kan toevoegen aan het topic. Wat ik nu zie, is dat een normaal lid 6 topics achterelkaar omhoog bumpt om maar behulpzaam te zijn. Vervolgens zie ik reacties die al genoemd waren in een korte zin. Moderators doen hier zeker wat aan, maar toch blijft illusie ontstaan.

Over het Gangs & Corporations systeem, daar ben ik zwaar op tegen. Is er nu al onderlinge jaloezie, dan zal dat met eigen SL en ML gangs alleen maar erger worden. Bovendien is het toch prima als het nu is. Elke gang gaat z'n gangetje en dat moet ook zo blijven. Ik weet niet of ik dat mag zeggen maar af en toe vind ik het Superleden-forum net een gang waar gezelligheid voorop staat, buiten de vertrouwelijke dingen om dan. Dit zou in mijn ogen wel moeten veranderen, dat er meer aandacht wordt besteed aan het forum zelf maar er een hele Gang of Corp van maken, dat niet.

Link to comment

Jay, je zegt dat er misschien meer voorlichting naar de gewone leden toe moet komen. Hoe zie je dit dan voor je? In de FAQ staat al hoe je SL/ML kan worden en wat het inhoudt, wil je daar dan nog een apart topic voor openen?

Link to comment
Nutteloze klussen, wat moderators doen? :cab:

Nooooooooou, aan de hand van afgelopen Crew Insights kan ik niet bepaald zeggen dat je nuttige handelingen te besteden had, nietwaar :7

De echt belangrijke taken van moderator-schap mag ik niets over zeggen, of zijn niet boeiend om te lezen (maar wel essentieel).

Link to comment

Er schuilt zeker grote waarheid in wat Patrick Lantyz zegt,

Alleen, zal het systeem er niet zonder slag of stoot uit te krijgen zijn, allereerst moet je dan Joriz ompraten, en de huidige SL en ML zullen niet blij zijn (vermoed ik zomaar)

Daarbij vraag ik me af of het echt beter is voor het forum. Met andere woorden: Zou het echt zorgen voor minder spam?

Wil je geen spam meer, dan zouden volgens mij ook de rangs bij het posten weg moeten, anders spammen ze voor de duizend posts, en ook het getalletje bij je naam. Dan is er helemaal geen reden meer om veel posts te plaatsen.

Link to comment
Er schuilt zeker grote waarheid in wat Patrick zegt,

Heeft Patrick hier iets gezegt? :7

Daarbij vraag ik me af of het echt beter is voor het forum. Met andere woorden: Zou het echt zorgen voor minder spam?

Misschien wel, maar niet veel. De leden die SL en ML zijn geworden, poste al voordat ze dat waren gewoon goed en spamde niet. Maar als ze eenmaal SL+ zijn, moeten ze zich daar natuurlijk wel aan houden en misschien nog wel beter posten. Dus het zorgt er in een bepaalde manier op dat de mensen die SL+ waardig zijn, gewoon goed blijven posten. Bij leden kunnen de groepen een goed maar ook een slecht effect hebben, zoals eerder al naar boven is gekomen. De een gaat zich beter gedragen, de ander gaat alleen maar veel posten, zonder dat er echt goede inhoud in het bericht zit.

Om bij de stelling te blijven:

Ik twijfel of dit forum beter zou worden zonder de SL en ML, maar slechter zal het ook wel niet worden denk ik. Mensen die gewoon lid zijn, blijven toch wel zo posten als ze nu doen en als ze dan geen SL meer kunnen worden, zal dat denk ik niet zo gauw veranderen. Want het linkt misschien een beetje raar, maar SL WILLEN worden is niet goed en je daar openlijk over uitlaten is al helemaal niet goed, want dan kan het nog lang duren...

Link to comment
Er schuilt zeker grote waarheid in wat Patrick zegt,

Heeft Patrick hier iets gezegt? :7

Ups, ik bedoelde dus Lantyz, achja, ze lijken ook allemaal zo op elkaar :D

Link to comment
Als het aan mij lag vlogen de ledengroepen er vandaag nog uit. De groepen worden veel te vaak verkeerd begrepen naar mijn smaak. Hoe vaak ben ik wel een hopeloze spammer tegengekomen met het hopeloze streven overal te posten om SL te worden? Of een verbolgen ML die maar geen moderator werd, ondanks dat hij toch zo keurig ABN tikte en hulpvaardig was? De ledengroepen zijn elitair en oubollig. Een veel betere oplossing zou in mijn idee zijn dat jullie de SL en ML zelf zouden regelen via Gangs & Corporations.

Mee eens!

Link to comment

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...