Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1582004

Editie 94 - Jay's Column


Thundercover

496 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

jayscolumnqn5.png

Deze rubriek is geschreven door

Jay!

Dan moet ik weer zoals gewoonlijk op het laatste moment weer een column schrijven. Als de OWN gepubliceerd wordt denk ik altijd bij mezelf “deze keer zorg ik dat ik mijn column ver van tevoren doe”. Maargoed, mezelf kennende weet ik ook wel dat het pas gebeurd op een late zaterdagmiddag. Ik heb dus zonder inspiratie weer wat alinea’s bij elkaar weten te rapen, kijk dus maar of het wat wordt.

Het is weer zover, de vakantie is eindelijk aangebroken. Het was eigenlijk al een paar dagen zover maar ik kom nu pas aan mijn zomer column toe. De tickets worden geboekt en de zomer topics schieten als paddenstoelen uit de grond. Het is altijd mooi om eindelijk weer vakantie te hebben, maar voor het zover is zal je altijd weer terug naar school moeten om bijvoorbeeld je boeken in te leveren of je diploma op te halen, mits je die hebt gehaald natuurlijk. Ook wordt er gelijk van je verwacht dat je als een gek gaat feesten omdat je je examen hebt behaald. Nu ben ik zelf niet echt een feesttype. Ik houd er best van om met wat vrienden een paar biertjes te drinken, maar een groot feest organiseren is zeker niks voor mij. Maar naast al die feesten moet je in je vrije dagen ook nog eens terug naar school om dat stomme papiertje op te halen terwijl het ook per post verstuurd kan worden. Ik weet dat het leuk en belangrijk is maar ik vind dat als je het niet wil, je het ook gewoon via de post mag krijgen. Hetzelfde met boeken en kluisjes, het kan ook gewoon op je laatste schooldag en hoeft niet twee weken nadat je vakantie aangekondigd is. Je wil bijvoorbeeld net een weekje weg of op vakantie en dat wordt je eraan herinnerd dat je nog op terug naar school moet.

000_palmboom.jpg

Laatst zag ik ook weer op het nieuws dat leerplicht ambtenaren uitgebreid naar Schiphol gaan om te onderzoeken of er nog jongeren rondlopen die eigenlijk op school horen te zijn. Het gebeurde al regelmatig op straat maar nu dus ook in vliegvelden. Dit natuurlijk om te zorgen dat jongeren op school blijven en daar wat leren. Maar dat is juist het probleem, je leert de laatste paar dagen echt niets en het gaat meestal om een video kijken of je diploma inleveren. Zoals ik net dus al zei heeft het geen nut en moeten ze het allemaal naar achter verplaatsen zodat alles in één keer gedaan kan worden. Maar aan de andere kant begrijp ik het ook, school is school en daar moet je gewoon heen. In de regels staat duidelijk dat je niet zomaar mag spijbelen en doe je dat wel, dan volgt vanzelfsprekend een boete. Je kan het op verschillende manieren bekijken, maar uiteindelijk zul je je als Nederlander aan de Nederlandse wet moeten houden. En ja, de hoogte van de boetes dan. Ik meende dat het 50 euro koste als je voor de eerste keer betrapt werd, eigenlijk niet echt hoog aangezien je met een vakantie alle depressie uit je haalt. Ik zou zelf ook dus niet echt een uitgesproken mening kunnen geven over deze toestanden maar misschien dat jullie dit wel kunnen. Vorige week had ik een mooie stelling waar maar enkelingen op reageerden, dus wat doe ik? Deze week maar gewoon nog een stelling in de hoop dat jullie lezers nu wel reageren. Hij luid als volgt:

Spijbelen mag best voor een paar dagen als kinderen echt eerder op vakantie moeten.

Schroom dus niet op de stelling te reageren en dan rest mij niets ander jullie te bedanken voor het lezen, mij te vergeven voor de te korte Jay's Column en jullie een fijne vakantie te wensen!

4 reacties


Recommended Comments

Ik zou niet weten waarom je die laatste dagen nog naar school zou moeten gaan. Er is daar dan inderdaad echt niks meer te leren, en een film kijken gaat even goed thuis. Een vakantie is trouwens heel wat goedkoper als je tijdens de laatste dagen van het schooljaar al vertrekt.

Link to comment

Het hangt ervan af. Wij hadden de laatste lesweek, waarin we dus gewoon ons rooster moeten volgen, ook nog 3 toetsen, maar daarentegen ook veel films. En die films maken niet veel uit, maar die toetsen... En de leerplicht ambtenaren gaan er vanuit dat er nog altijd les wordt gegeven en geen tijd wordt besteed aan films o f andere dingen.

Maar goed, stel dat je gewoon de hele week films kijkt... Dan vind ik dat je de laatste dagen wel weg mag (woensdag of donderdag), maar niet de hele week.

Link to comment
Spijbelen mag best voor een paar dagen als kinderen echt eerder op vakantie moeten.

"Moeten" kinderen tegenwoordig op vakantie? Jullie hebben het maar zwaar.

Link to comment
Spijbelen mag best voor een paar dagen als kinderen echt eerder op vakantie moeten.

"Moeten" kinderen tegenwoordig op vakantie? Jullie hebben het maar zwaar.

Ouders die hun kinderen mee de caravan in trekken :7
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...