Jump to content

Thundertje's Blog

  • artikelen
    266
  • reacties
    577
  • bezichtigingen
    85538

[TE-1] Blogs


Thundercover

304 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

enquete001.png

Een week na de start van Thundercover's Enquêtes is de eerste enquête verwerkt. Als eerste wil ik iedereen bedanken voor de reacties, aanmeldingen en ingevulde enquêtes. Van de 123 verstuurde enquêtes zijn er 53 ingevuld en terug gestuurt, of om in de stemming te komen: 43%. Daar zitten ook mensen bij die als eerste antwoord 'Nee' hebben, dus dan kom je snel tot de conclusie dat het aantal antwoorden gering is. Vraag 6 en 7 hebben daar te leiden onder gehad, wat ik nu even terzijde leg. Laten we eerst maar beginnen met vraag 1.

1. Bekijk je wel eens een blog? Zo nee, dan je hoef je de rest van de vragen niet in te vullen.

Ruim de meerderheid van de leden bekijkt wel eens een blog. Met 87% die wel eens of vaker een blog bekijkt, mag je stellen dat de toevoeging van blogs aan dit forum een groot succes heeft.

enquete001_1.png

2. Wat is jouw top 3 van alle openbare blogs?

Dit was voor sommige leden een erg moeilijke vraag. Sommigen bleven steken bij een top 2, één lid wist niet dat je bij een top 3 ook drie verschillende dingen moest opschrijven en andere kwamen niet eens met een antwoord. Voor het uiteindelijke antwoord heb ik bij elke top 3, of 2, 3 punten aan nummer 1 gegeven, 2 punten aan nummer 2 en 1 punt aan nummer 3. Zo ongeveer alle blogs zijn wel voorbij gekomen, maar er was maar één duidelijke winnaar: Oceans Weekly News. Zij verpletterde alle blogs met maar liefst 38% van de punten. De 17 andere genoemde blogs moesten de overige 62% verdelen. De blogs die de top 7 niet haalden, maar wel genoemd werden, waren Joriz Blog, GTA Mafia Stories, ICT, The Gunslingers, Web-dev en programmeren, Project's en co., GFX Spot, The Game Reviewer, The Royal Guardian, Las Venturas en GTAForum Verhalen. GTA-Sheep is jarig! en niet-openbare blogs zijn niet meegerekend.

enquete001_2.png

3. Vind je dat er meer blogs 'vastgeplakt' moeten worden? Zo ja, welke blogs zouden dat dan moeten zijn?

Driekwart van de leden vind dat de vastgeplakte OWN en WikiGTA genoeg zijn. Een aantal leden vond dat er geen enkele blog pinwaardig was. Blogs die volgens de ja-stemmers vastgeplakt zouden moeten worden, moesten in ieder geval actieve blogs zijn. Blogs die bij naam genoemd werden waren F1 News Bulletin, Blog Owners Manual, ICT, The Duckdome / De Snater, The Royal Guardian en Projects en co.

enquete001_3.png

4. Gebruik je de optie 'Blog aan favorieten toevoegen'? Zo ja, bij welke blogs gebruik je die optie?

Tweederde van de leden gebruikt de optie 'Blog aan favorieten toevoegen' niet. Voornamelijk omdat de blogs die worden gevolgd, actief zijn en dus bijna altijd bovenaan staan. Ook de redenen 'Te weinig blogs om echt favorieten te maken' en 'Bijna alle blogs staan op pagina 1' werden genoemd. De blogs die wel als favoriet werden genoemd, liepen natuurlijk erg uit een, afhankelijk door de interesse van dat lid. De meest genoemde blog was toch opmerkelijk de OWN (8 keer), gevolgd door The Oceans (4 keer) en AKCore (3 keer). Andere blogs werden één of twee keer genoemd.

enquete001_4.png

5. Reageer je wel eens op een blogitem? Waarom wel/niet?

Tijdens het verwerken van de resultaten bleek dat er eigenlijk een derde antwoord bij moest komen: zelden of nauwelijks. De categorie 'soms' werd ingedeeld bij 'ja', omdat 'soms' ongeveer hetzelfde als 'wel eens'. Het grootste gedeelte van de leden (77%) reageert wel eens op een blog, vooral als het artikel interessant is, om hun mening te geven, om de schrijver te becomplimenteren of gewoon om de schrijver te motiveren. Wel moet er meestal een reden zijn om te reageren. Leden die niet of nauwelijks reageren op een blog hebben last van tijdsgebrek, het vergeten om te reageren, de moeilijkheid van het reageren of vinden het lezen van een artikel meer dan genoeg.

enquete001_5.png

6. (Alleen voor ML+) Heb je een blog? Zo ja, werken er anderen mee en zijn zij ook editors?

Niet veel ML+ stuurden hun enquête terug, dus was het lastig om genoeg antwoorden te verzamelen. Na een blik in de lijst met blogs bleek dat ongeveer de helft van de ML+ een blog heeft. Uit de enquête zelf bleek dat als mensen meewerkten, bijna altijd ook editor waren. Geen grafiek i.v.m. weinig antwoorden.

7. Werk je mee aan een blog? Zo ja, ben je ook editor?

Ook deze vraag leverde net als de vraag hiervoor problemen op. Sommige leden hebben het waarschijnlijk opgevat dat deze vraag ook alleen aan ML+ was. ML+ gaven over het algemeen hetzelfde antwoord als op vraag 6. Zeker omdat ze meewerkten aan de blog van zichzelf. Ook hier bleek dat als leden meewerken aan een blog, dat ze ook editor zijn. Geen grafiek i.v.m. weinig antwoorden.

8. (Alleen voor Leden en SL) Zou je een eigen blog willen hebben? Zo ja, wat zou dan je onderwerp zijn?

Ongeveer de helft van de Leden/SL's wil een blog. Een duidelijk onderwerp kwam niet naar voren, maar enkele waren Green Light District, Games, GTA, soort OWN, gang en graphics. Ook hier blijkt uit de blogs zeer gewild zijn.

enquete001_8.png

De blogs zijn in ieder geval populair, zoveel is duidelijk uit de enquête. Een goede keuze dus van onze crew. Ik vond het zelf een best goed begin van mijn nieuwe project en ik hoop dat er de volgende keer meer enquêtes worden terug gestuurd. Ik hoop dat je 'leden' niet verward met 'Leden', zie ook eerste post. Als je nu al weet dat je, als je SL+ bent, geen enkele enquête invult, wil ik je vriendelijk vragen om dat te melden, zodat leden die hem wel invullen een enquête krijgen. Aanmelden voor de enquêtes is nog altijd mogelijk en reageren kan ook nog. Tot volgende week!

---Posten in dit topic is niet toegestaan. Eventuele reacties kunnen via PB, profiel, Reactietopic of MSN.---

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...