Jump to content
 • Sign Up

Project's en co. - E3 Blog

 • entries
  118
 • comments
  135
 • views
  22,350

Geschiedenis E3

Sign in to follow this  
Ikkes

270 views

naamloosgh4.gif

Dat je met games veel geld kan verdienen lijkt mij duidelijk, maar hoe maak je nou een succesvolle game. Buiten dat de game goed in elkaar moet steken is een game hype ook erg handig voor de verkoop zelf. Dit kan je doen met trailers, screenshots en nog veel meer. Dit kan je uiteraard op het internet plaatsen, maar zoiets kan je ook op game beurzen doen. De E3 is zo'n game beurs, maar niet zomaar een game beurs namelijk de grootste van de wereld. Veel grootte game ontwikkelaar richten zich op de E3. Om bijvoorbeeld veel info over hun lopende projecten te geven of om natuurlijk een game aangekondigd met een teaser trailer.

De E3 is opgericht in 1995 in Los Angeles waar de E3 nog steeds plaats vind. De eerste E3 was erg succesvol, want hij liep gelijk met de eerste generatie consoles dit waren de: Sega Saturn, Playstation, Virtuel Boy en de Neo-Geo CD. Veel van die consoles zijn niet erg klein of je hoor er gewoon niks meer over, maar bedenk wel dat dit 13 jaar geleden was. De hoge graphics, gameplay en nog meer van dit soort dingen waren toen nog niet mogelijk, maar toch was de E3 toen een succes omdat ze niet beter wisten. Op de E3 werden aankondigingen gedaan van nieuwe games, consoles en beta's zoals dat nu nog steeds zo gaat.

Totdat het jaar 2007 aanbrak en de E3 er ook weer was, want in 2007 vond er een grootte verandering plaats, want eerst kon je voor de E3 gewoon kaartjes kopen al warne die wel aan de duren kant. Vanaf 2007 kon je alleen naar de E3 als genodigde dus denk aan games journalisten enz. enz. Dit hadden ze gedaan omdat er zo'n 60.000 mensen op afkwamen en dit is toen verkleind naar 6000 genodigde. Of de E3 hier beter is geworden worden weten ze nog steeds niet, want verschillende games jounalisten zeggen dat de E3 er slechter van is geworden en beweren dat Leipzich Games Convention en The Tokyo Games Show beter zijn dan de E3 tegenwoordig. Toch richten veel Game makers zich nog steeds op de E3 omdat veel games journalisten bij zijn.

De E3 begint op 14 juli en zal tot 17 juli duren. In die tussen tijd zal Project's en co jullie op de hoogte houden door om het half uur een blog item online te gooien met al het nieuws van de E3 erin.Geschreven door Rullez

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...