Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580298

Editie 16 - Weekly Column


Dutchy3010

527 bezichtigingen

blog-33831-1163277738.jpg

- Deze rubriek wordt geschreven door Jowx -

Elke week verschijnt er een nieuwe Weekly Column in Oceans Weekly News, het onderwerp verschilt per week. Soms is het een serieus onderwerp, soms gaat het werkelijk nergens over en soms komen ook erg gevoelige onderwerpen aan bod. Soms is het berust op fictie, soms ook niet. Elke week is er ook een stelling of vraag waarop je kunt reageren in het

OWN Reactie Topic, ook discussies kunnen in dat topic gevoerd worden. Veel plezier met het lezen van een nieuwe Weekly Column!

Deze keer wordt het niet hetzelfde als de vorige keer, dit keer had ik helaas geen tijd om een onderwerp te verzinnen dankzij een toetsweek. Maar goed, geen tijd is een slap excuus en ik had dus geen zin. Bedroefd liep ik het kamertje van Dutchy3010 uit en liep naar mijn eigen hok. Dat lees je goed, ik zit in een hok en niet in een kamertje. Dus eigenlijk kan ik er niks aan doen dat Weekly Column het niveau van de rest van de rubrieken uit Oceans Weekly News niet kan bijbenen. Maar goed, ik zat dus in mijn hokje en ik wist niet waar ik moest beginnen. Uiteindelijk besloot ik maar weer terug te gaan naar Dutchy3010, met een bloemkool onder m'n arm om haar misschien om te kopen. Ik hoopte een leuk onderwerp van haar te ontvangen, helaas kwam ze met dingen als ''waarom moet een kamer altijd opgeruimd zijn''. Nee, dat is leuk. Dus ik liep boos, zonder bloemkool, richting Pietje II. Toen ik zijn kamertje in liep verstopte hij zich onder zijn bureau. Waarom heeft hij trouwens wel een kamertje en zit ik in een dof hokje? Zo zie je maar weer wat de hoofdredactie van deze rubriek vindt. Maarja, ik liep op de geur af en kwam zo bij Pietje II terecht. Terwijl ik hem lief aan keek vroeg ik hem of hij misschien een leuk onderwerp kon bedenken. Enigsinds geschokt dat ik hem had gevonden kwam hij met een ge-wel-dig onderwerp: mussen. Deze keer gaat Weekly Column dus over alles behalve mussen, maar hij heeft toch een bloemkool gekregen als blijk van waardering.

Ondertussen zat ik weer in m'n hokje, de tijd tikte als een gek weg. Ik heb trouwens geen klok in mijn hok, wel een bezem en een mop. Wat overigens wel grappig is, SamShine komt dagelijks bij me op de koffie. Na een kop koffie neemt hij mijn bezem mee om het gebouw schoon te maken. Dan heb ik toch weer een goed gevoel tegenover de overige redactie van OWN, ik heb lekker een bezem en jullie niet! Zo, dat is eruit. Maar wat ik niet heb is een onderwerp, dus ik ging weer richting Dutchy3010. Ze deed net of ze heel druk bezig was, maar ik wist wel beter. Dus ik laat een mooie bloemkool op haar bureau vallen en trok daarmee haar aandacht. Ze keek overigens heel verliefd. Niet naar mij, naar de bloemkool. Ik begon weeral te zeuren dat ik geen onderwerp had, maar ze luisterde niet. Nadat ik de bloekool weg had gehaalt en in de vuilbak gegooid had keek ze heel boos. Niet naar de bloemkool, naar mij. Hierbij wil ik gelijk mijn excuses aanbieden voor mijn barbare gedrag om een bloemkool in een vuilbak te deponeren. Maar uiteindelijk kwam Dutchy3010 met een antwoord waarop ik niet gerekend had. Ze eiste dit keer teveel van me, hoewel ik veel om haar geef en me graag inzet voor OWN kon ik deze eis niet inwilligen. Ik citeer haar: ''doe gewoon''.

Ik liep verschrikkelijk boos terug richting mijn hok, onderweg liep er nog een vaag figuur die krotenkoker riep. Toen ik een beetje tot rust gekomen was drong het tot me door dat Pietje II dat vage figuur was, waar haalt hij het lef vandaan om mij een krotenkoker te noemen? Op deze vraag kan je reageren, maar dir is niet gewenst. Ik was uit op wraak, hij had iets wat ik nodig had. Toen hij eventjes naar de wc ging pakte ik.. Deze zin zou op zich heel raar kunnen aflopen, pakken heeft meerdere betekenissen. ..mijn kans en liep zijn kantoor binnen. Ik pakte wat ik nodig had en liep snel terug naar mijn hok. Een tijdje later kwam iemand krijsend voorbij rennen, het was Pietje II. Ik volgde hem naar het kamertje van Dutchy3010 en luisterde wat hij aan het zeggen was, heel het gebouw kon hem volgens mij horen. Hij schreeuwde dat zijn klok verdwenen was, ik bedacht me geen moment en liep terug naar mijn hok. Niemand verdacht mij ervan om de klok gestolen te hebben, dus ze hebben niet in mijn hok naar de klok gezocht. Er werdt een nieuwe klok voor Pietje II gekocht en het voorval werdt vergeten.

Het was best makkelijk om iets extras in mijn hokje te krijgen, dus ik ging op zoek naar meer leuke dingen. Uiteindelijk had ik een radio, ventilator, koelkast, en nog wat kleine dingetjes in mijn hokje. Het kamertje van Pietje II werd overigens wonderbaarlijk genoeg steeds leger. Ik had het opeens naar m'n zin in mijn hokje, ik was vrolijker dan normaal en dat werd verdacht. Toch voelde het niet goed, ik kreeg een beetje een schuldgevoel. Ik moest het bekennen, iedereen verdacht iemand anders van de diefstal. Dit ging niet langer, ik moets iets doen. De spullen terug brengen had geen zin, ze waren inmiddels al vervangen door nieuwe spullen. Ik kon het natuurlijk ook toegeven, maar dan had ik mijn hokje kunnen leegruimen en had ik nooit meer een informatief stukje in de OWN kunnen typen. Dus ik zat helemaal klem, er was geen uitweg meer. Ik begon spijt te krijgen, had ik het maar nooit gedaan.

Dit verhaal was fictief, maar het heeft wel een boodschap die ik wil overbrengen aan jullie. Diefstal is niet goed, het kan eventjes leuk zijn maar de gevolgen zijn meestal minder leuk. Je begint een schuldgevoel te krijgen en uiteindelijk probeer je naar een uitweg te zoeken die er soms niet meer is. Kortom, het brengt alleen maar problemen met zich mee. Wees dus verstandig en zorg dat je eerlijk aan je spullen komt, zo wordt de wereld een betere plek voor iedereen.

Dit was dan de Weekly Column van deze week, het onderwerp voor de volgende week staat nog niet vast. Als jij een leuk onderwerp in gedachte hebt, twijfel dan niet en stuur een PB naar mij! Als je onderwerp leuk genoeg is zal ik het behandelen in de volgende editie van Weekly Column. Tot de volgende week!

- Jowx -

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...