Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580174

Editie 100 - Our OWN Talk


Dutchy3010

281 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

post-3251-1219499942.jpg

Deze rubriek is aan elkaar geplakt door Thundercover!

Niet alleen achter de schermen zijn de meningen van de redacteurs erg gewenst. Voor één keer geven we onze mening over Oceans Weekly News aan de buitenwereld en zie hier het resultaat: onze verhalen over de OWN.

Dutchy3010

Mijn verhaal van OWN, begint bij het begin van het krantje. Toen ik net bij The Oceans kwam, inmiddels al meer dan 2 jaar geleden, zag ik dat Jowx het idee had om een krantje te beginnen. Op MSN vroeg ik gelijk, of ik hoofdredactrice mocht worden, zodat hij er niet alleen voor stond en we samen alles op konden zetten. Hij zei gelijk ja, en vanaf dan hebben we een aantal edities samen aan het hoofd van OWN gestaan. OWN was nog vrij onbekend, het was in een topic in het toen nog onzin forum. Na ongeveer 10 edities, ging Jowx weg bij OWN, en toen stond ik er alleen voor. Dit was niet bepaald handig in dat topic. Jowx had de beginpost gemaakt, en die moest ik elke week editten. Global Moderators en Admins destijds werden gek van mijn vragen, omdat ze standaard elke vrijdag (toen was OWN nog op een vrijdag) een PM/MSN berichtje kregen of ze de beginpost wilde editten. Op 24 september 2006, kreeg ik een prachtig aanbod van de crew destijds. Een klein maandje erna, op 22 oktober, zou het forum een grote verandering ondergaan. Dat was de samenvoegen van GTAGames.nl en GTAForum.nl op één site, en kwamen er dus dingen als "Nieuws", "Blogs", "Downloads" en "Gallerij" bij. Wij kregen het aanbod om de OWN van toen, over te zetten in de blog en zo de allereerste blog te creëren die open was voor publiek. Uiteraard een aanbod die niet af te slaan was, en daarom ben ik (ik mocht het tegen niemand anders zeggen!) gelijk aan de slag gegaan. Niet lang daarna kwamen de forumawards van 2006. Het was een behoorlijke dumper dat wij niet beste blog werden, blijkbaar had WikiGTA toch meer naamsbekendheid. Precies een jaar later was het wel raak, wij werden uitgekozen tot beste blog van 2007, iets waar we allemaal heel blij mee waren. In 2007 is OWN gewoon (bijna) elke week doorgegaan, met als klapper de 50ste editie en tevens het 1-jarig bestaan van de blog. Als kado van de crew kregen wij een eigen skin, die we tot op de dag van vandaag nog gebruiken in zowel de OWN-blog als de The Oceans Casino-blog. Nu zijn we inmiddels op het dubbele aantal edities als toen we die skin kregen, en ook het 2-jarig bestaan zijn we gepasseerd. Ik beken dat ik erg trots ben op wat OWN heeft gepresteerd in 100 edities. Het is toch niet niets om 100 krantjes met gemiddeld ongeveer 13 items per editie. 1300 rubrieken heeft de redactie van OWN al gemaakt. Er zijn redacteurs bijgekomen, er zijn redacteurs weggegaan. Er zijn co-leaders bijgekomen en weggegaan. Nu, 100 edities nadat we begonnen zijn, vind ik het nog altijd leuk om te doen. Natuurlijk zijn er minder leuke tijden, maar de huidige redactie verdiend een compliment qua inzet, schrijfstijl en teamwork. Gefeliciteerd OWN, gefeliciteerd redactieleden en gefeliciteerd leden die OWN graag lezen. Op naar de volgende mijlpaal!

Thundercover

Mijn medewerking aan de OWN buiten enkel reacties geven, begon vlak na het vorige jubileum (Editie 50). Ik was toen net lid van The Oceans en ik nam Hot Topics over, wat ik tot deze editie ook regelmatig heb gedaan. Later ben ik ook Interviews gaan doen en allerlei andere rubrieken tijdelijk, zoals De Tien, Grappenhap en Gedonder met Thunder. Een mooie en leuke tijd die ik nog wel even door wil zetten.

Alle medewerkers en bezoekers van harte, OWN beleeft nog steeds een mooi tijd, ook met 100 edities! :bier:

Jowx

OWN is elke week weer leuk, vreselijk chaotisch, maar toch leuk. Althans, zo gaat het in mijn kantoortje. Elke week een column typen, soms met enige tegenzin. Maar als ik eenmaal begonnen ben gaat het vaak als een trein. Vanaf dag 1 ben ik bij OWN geweest, met kleine pauzes tussendoor. Nu staan we dan bij de 100e editie, zo'n twee jaar verder. Hoewel ik eigenlijk ooit echt een andere rubriek heb gehad dan een column, zie ik aan de andere redactieleden dat ze elke week enorm veel werk verzetten voor OWN. Eigenlijk weet ik niet hoe het is om een andere rubriek te typen, ik hou er sowieso niet van om aan een bepaald onderwerp of ‘format’ vast te zitten. Maar het schrijven van een column vind ik heerlijk, het is dan ook geen enkele moeite om het elke week weer te doen. Blind ga ik er van uit dat de andere redactieleden ook zo over hun rubriek denken, behalve dat het veel werk is, is het ook leuk werk. Ik zie anders niet in waarom je mee zou doen aan OWN, het gaat ten slotte om de plezier. Dat is ook het mooie aan Oceans Weekly News, het team dat er achter staat. Niks moet, alles mag. De gezelligheid op het redactiekantoor, de chaos als de deadline eraan komt. Af en toe lijkt het net een echt kantoor, met echte mensen. Maar uiteindelijk blijft het natuurlijk 'slechts' een forumkrantje, maar wel een forumkrantje met inhoud en kwaliteit. Misschien is dit voor sommige wel een opstapje naar een heuse carrière, hoe gaaf zou dat zijn? Dan ben je gewoon bij OWN begonnen, zit je straks op de redactie van het AD of voor de camera bij RTL. Ondanks de tijd die erin gaat zitten blijf ik me graag inzetten voor OWN, ik zou het simpelweg gaan missen als ik er mee zou stoppen. De chaos op zaterdag, de opluchting na de publicatie. Het gevoel van trots als alles weer online staat en iedereen het leest, daar doen we het denk ik voor. De reacties die ons vleien of de grond in boren. Alles maakt het gewoon een prachtig geheel, een geheel dat net zo sterk is als het team dat de redactie van OWN vormt. Een geheel dat wat mij betreft nog wel 100 edities mag produceren, ik heb er in ieder geval zin in!

PatrickW

Vanaf de eerste uitgave van OWN lees ik het al iedere week. Ik raakte er zelf bij betrokken, toen we de blog functionaliteit aan het forum toevoegde. We vroegen Dutchy3010 of ze met own in een blog aan de slag wilde. Dit was niet altijd even makkelijk, want ook voor ons was het nieuw. Maar Dutchy3010 kreeg het toch voor elkaar, en was toen eigenlijk de blog-specialist van het forum, hoewel ze niet in de crew zat, wist ze er meer van dan ons. Daarna volgde een periode waarin OWN uitgroeide tot een begrip op het forum, en was ik eigenlijk alleen lezer en heel af en toe een handje helpen bij technische problemen.

In Oktober 2007 ontdekte ik stripgenerator.com en na wat ge-experimenteer leek het me wel een leuk idee om daar een wekelijkse strip mee te maken, over het forum. De OWN redactie ging akkoord met een nieuwe rubriek: "PatrickW Stript". Nog voor de eerste verschijning van de rubriek kon ik Lantyz echter overhalen om ook mee te doen, en zo werd het dus "Admins Strippen".

Sindsdien maak ik dus van dichtbij mee hoe OWN iedere week weer op een gezellige wijze door een groep enthousiaste mensen in elkaar gedraaid. En ik hoop dat we daar nog lang mee door zullen gaan.

Jay;

Elke zaterdagavond is het weer zo ver, een nieuwe editie van de OWN word gepubliceerd. Toch gaat het voor mij om meer dan alleen maar rubrieken schrijven. De leuke reacties na een geslaagde rubriek, het gezellige groepsgesprek met de rest van de OWN-leden en natuurlijk je rubriek na het schrijven zien staan. OWN geeft mij een gevoel van voldoening, teamwork en blijdschap en ik weet zeker dat dat in de toekomst nog altijd zo zal blijven, ook na deze editie.

Froodooo

Vanaf de eerste editie doe ik al mee met OWN, en in die tijd is er veel gebeurd zeg. We begonnen als een gezellig groepje die elke week een krantje in elkaar knutselde, en dat is uitgegroeid tot een nog gezelliger groepje, met nog meer mensen die elke week zorgen dat we er weer staan als vanouds. Ik denk dat iedereen er nog steeds met veel plezier aan meewerkt, en ervoor zorgt dat men op het Forum elke week de OWN met plezier kan lezen. De 100ste editie alweer, gefeliciteerd iedereen, op naar de volgende mijlpaal!

Visser23

Na het goede teamwork op elke zaterdag avond komt er weer een leuke OWN. Altijd mooi om te zien wat de reacties zijn. Gelukkig vinden veel mensen het leuk, met name ik ook. En vind het leuk om er aan mee te werken. Ook wel blij trouwens als je je werk klaar hebt. Want het is niet altijd even makkelijk. Ik vind OWN heel leuk, en hoop dat het nog vele weken mee gaat. Nu de 100ste edititie alweer. Helemaal super! We gaan natuurlijk gewoon weer verder na de 100ste editie. Veel plezier, en gefeliciteerd OWN!

Ice Banana

Mijn verhaal over OWN?

Ik stond eigenlijk aan het prille begin van OWN. Toen ging ik net uit The Oceans, kwestie van prive omstandigheden. Net toen later het succesformat begon te draaien en ik terug gevraagd werd voor de Oceans kreeg ik al snel een aanbod dat ik moeilijk kon afslaan. Ik had het privélege om Test Jezelf opnieuw een frisse zucht in te blazen. Rond het middaguur van woensdag lees en edit ik altijd tussen de koffie mijn blogitem wat door. Zorgvuldig intellectuele vragen uitkiezen. Af en toe wat vragen aan een collega wat er gebeurd is deze week, en zo ga ik verder. Ik berust vaak mijn vragen en onderwerpen wat ik opvang uit het dagelijks leven. Een paar dagen later, op de zaterdag avond om precies te zijn. Opent het al reeds genoemde MSN venster. Hartelijk begroeten en begroet worden door mede collega's. Er vloeien altijd wel wat praatjes over en weer, maar toch zijn we altijd blij als de gemoederen bedaren en als Jet haar zweep neerlegt en onze items in de blog gooit. Om jullie te entertainen, de ene week al wat meer dan de andere. Ik ben erg blij als ik alweer een fijna reactie lees in een rubriek waar er flink aan gewerkt is. Fijne reacties en stellingen op "Crew Insight, Test Jezelf, Game on!" Enzoverder... Het is een voldoening dat iedere auteur alsweer krijgt. Dat zijn/haar werk word gewaardeerd. Met trots kan ik terugblikken op een fantastische ervaring, en er mogen er natuurlijk nog een paar 100 bij... Gefeliciteerd OWN.

Rullez

Het is zaterdag, en dat betekend maar één ding namelijk dat OWN om tien uur moet af zijn. Om zeven uur kom en een aantal OWN leden online en al snel volgt een leuk en gezellig groepsgesprek. We praten daar over van alles en ngo wat totdat het bijna tien uur is en iedereen bijna in de stress schiet of het het wel zullen halen, en elke keer halen wij het weer, maar dit is niet het enigste leuke aan OWN, het leukste aan OWN is namelijk de leuke reacties die de leden posten. Dit geeft de redacteuren zin om door te gaan met hun rubrieken en nog verder uit te breiden. Dus zolang er genoeg redacteuren en gezellig leden zijn gaat OWN nooit verloren.

Namens Rullez gefeliciteerd OWN, en mogen er nog vele edities volgen!

2fast{0}

Elke zaterdag vond ik het altijd leuk om te wachten op de OWN, kwam altijd net terug van werk en kon gelijk al lezen wat voor leuke items er weer waren, maar sinds ik in de OWN-team zit blijft het net zo leuk als vroeger om op die magische 22:00 uur te wachten en dat iedereen de OWN blog in stroomt, gelijk daarna volgen de vele reacties gelijk al en zijn de redacteurs erg blij met veel reacties. Ook mijn medewerking aan Music Center samen met ..::GhostRider::.. is me ook wel bevallen en een reactie is altijd prettig op je item en het blijft leuk werk om te doen, mensen informeren en vermaken. :)En natuurlijk zijn we allen blij met deze grootse mijlpaal, de 100ste editie, wie had dat durven dromen. Allemaal van harte gefeliciteerd!!

Hanneswasco

Zaterdagavond, 20u00, opeens gaat er een MSN-venster open en hoor ik allemaal bericht-geluidjes. Dat kan maar één iets betekenen: een OWN groepsgesprek! Iedereen babbelt gezellig met elkaar, en de leiding pest de medewerkers door hun te overladen met werk, dat snel af moet zijn. Iedereen is gestrest, maar toch voelt iedereen zich goed, omdat we een groep (cyber)vrienden zij, die elkaar kunnen kalmeren, charmeren, irriteren, en ambeteren. Het is niet altijd even leuk met elkaar, maar we kunnen wel, elke zaterdagavond rond 22u00 met trots de nieuwe OWN bekijken en tegen elkaar zeggen: samen kunnen we alles aan, zelfs een gevulde pagina met OWN-rubrieken!

Namens Hanneswasco, feliciteer ik OWN met z'n 100ste editie! Op naar de 1000ste!

Galiorix

Elke zaterdag kruip ik een paar minuten na het eten achter de computer en rond een uur of word ik, vaak onverwachts, in het drukke maar gezellig OWN gesprek gegooit. Het is vaak erg druk waardoor je na een tijdje gek word van de MSN geluidjes. :7 De dingen die besproken worden variëren nogal, de ene keer bespreken we wat ideetjes voor een rubriek als iemand even niks weet of we praten gewoon over wat anders. Tijdens de gesprekken worden de ontbrekende rubrieken toegewezen aan de stand-ins of krijgen vaste redacteuren op hun donder omdat ze weer eens hun rubriek niet af hebben... Toch blijft het, zelfs al zitten we krap tegen de dead-line aan, erg gezellig en het is een leuke opvulling van je avond.

Tijdens een gesprek met Dutchy werd ik gevraagt of ik een rubriek zou kunnen en willen schrijven, waarop ik reageerde dat ik dat best zou willen en ik het ook wel leuk vond. Ze zei toen dat de vorige redacteur van De Tien, Twankala, er mee gestopt was en ze een vervanger nodig had. Ik vond het wel leuk om te doen dus ik stemde er mee in en vanaf dat moment was ik dus de redacteur van De Tien, later kwam Silverbyte daar gezellig bij. Ik was bovendien het eerste redactie-lid van buiten de Oceans. Tot nu toe bevalt het me super bij de OWN en ik ben nog lang niet van plan om weg te gaan, ik feliciteer iedereen die ooit deel heeft uit gemaakt van de OWN met het behalen van de 100 edities en ik hoop dat het er nog veel en veel meer worden!

..::GhostRider::..

Elke zaterdag zit iedereen weer voor het beeldscherm, wachtend op dé OWN. Hét krantje van GTAForum waar een redelijk grote groep aan meewerkt, en elke week ook een perfecte OWN neerzet. Het is altijd leuk om je eigen rubriek terug te zien, en al helemaal als er fantastische reacties op komen. Helemaal blij dat je rubriek in goede smaak valt en veel gelezen wordt. Natuurlijk lukt dit niet zonder een team, en wij hebben het OWN-team! Al 100 edities lang brengt dit ''team'' een cyberkrant uit met de nieuwste gebeurtenissen op het forum, promoties, tutorials en natuurlijk de wat grappigere rubrieken zoals ''Test Jezelf'', ''Admins Strippen'' en de altijd grappige ''Interviews''. Een GTAForum zonder OWN bestaat niet meer. Feli met de 100ste editie! _O_

2 reacties


Recommended Comments

Het is Zaterdag avond en ik ben ergens aan het bier drinken ofzo.

Het is zondagmiddag, en met mijn kater achter de PC zie ik dat er weer een nieuwe OWN is! Als buitenstaander wil ik toch maar even zeggen dat ik de OWN elke keer weer met plezier lees.

Gefeliciteerd met de 100ste editie.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...