Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580648

Editie 106 - Gedonder met Thunder


Dutchy3010

368 bezichtigingen

thundercopyod5.png

De rubriek is geschreven door Thundercover.

Vorige week was er nogal wat ophef op het forum. Niet de gebruikelijke ophef tegen de crew, spammers en PPL, maar ophef rondom het feit dat SL+ meer respect zouden krijgen. "Volkomen logisch," zeiden enkelen, "De maatschappij zit immers ook zo in elkaar." Dus grof gezegd is GTAForum een samenleving in het klein, of misschien wel de Nederlandse en Belgische samenleving in het klein.

Een interessante theorie en dus besloot ik naar buiten te gaan om over deze stelling te filosoferen. Voor ik het wist, zat ik in een bus. Prima, het lage Nederland zorgt in ieder geval voor een brede horizon om naar te staren en zeker in deze dagen zijn de luchten variërend en inspirerend. Zoals vaak in de bus zaten er ook weer wat minderjarigen in, zo ongeveer van de gemiddelde leeftijd op dit forum (14-16 jaar naar het schijnt). Als je dan plotseling een tank voorbij ziet komen, worden ze allemaal enthousiast en willen iedereen zo luid mogelijk hun theorie over de tanks vertellen. Uiteindelijk bedenken ze dat het Nederlandse leger het Asielzoekers Centrum niet ver daar vandaan gaat opblazen. Je zou ze moeten horen (of eigenlijk liever niet) terwijl ze beschreven hoe ze in hoogst eigen persoon zwaargewonden de genadeklap toe zouden dienen.

Niet veel later begon het te waaien en te regenen en moest de chauffeur enkele gevaarlijke manoeuvres maken om de bus op de weg te houden. Ondertussen bleek dat een aantal nog een flink stuk naar huis moesten fietsen en dus werd het weer ook maar eens flink uitgescholden. Maar liefst zeven scheldwoorden kwamen voorbij, betrekking hebbend op het weer, de fiets, het vergeten van een regenjas, de bus en de regen zelf natuurlijk. Eenmaal bij het station waar ze eruit moesten, bleek de bus zodanig vertraging te hebben dat enkelen hun trein misten. Hoeveel scheldwoorden er nu langs kwamen over de trein, de bus en het station heb ik niet op één hand kunnen tellen. Gelukkig ging voor het einde van hun verhaal de deuren van de bus dicht, zodat ik weer tegen de regen aan kon kijken.

De manier waarop sommigen met de medemensen omgaan, is nogal verontrustend. Dan kan ik me het bejaardenmotto "De jeugd van tegenwoordig" goed voorstellen. Er wordt tegenwoordig soms gescholden alsof de woorden in de Dikke van Dale staan en iedereen wordt de grond in gestampt (letterlijk en figuurlijk). Het feit dat ze met meerdere zijn, maakt je met allerlei tragische nieuwsberichten in je achterhoofd ook niet altijd makkelijk om er wat van te zeggen. Niet dat ze er wat van aan zouden trekken, voor hetzelfde geld spreken de ouders thuis net zo.

Is dit dan ook op het forum terug te vinden? Helaas wel. Het is niet zeldzaam dat een post met scheldwoorden verwijderd wordt en van het zelfverheerlijking al helemaal niet te spreken. Veel 'pwnen' met humor, maar een aantal doen dat overdreven alsof ze 'da bomb' zijn. Net als in het echte leven wordt het vooral in groepen gebruikt en lijkt het alsof men simpelweg op gejut wordt. Blijkbaar is dat het, sommigen zijn veel te gevoelig voor invloeden van anderen en gaan zich in groepen anders gedragen. Dat spreekt het gedrag natuurlijk niet goed, maar daarin moet wel de oplossing gevonden worden. Als je de groep uit elkaar haalt, wat gebeurd er dan?

De gangscène is misschien wel hierdoor eindelijk gewelddadiger en spannender geworden en in de maand september was er dan ook zeker wat strijd te vinden; onderling en tegen de admins. De laatste hebben geprobeerd om de groep uit elkaar te halen, maar met twee van zulke groepen ben je natuurlijk ook niet blij. Ach, het belooft wel wat voor de volgende verkiezingen. ^_^

1 reactie


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...