Jump to content

OWN

  • entries
    5,186
  • comments
    17,587
  • views
    1,528,547

Editie 18 - Actueel


Dutchy3010

409 views

 Share

blog-33831-1164482293.jpg

Deze rubriek is geschreven door Preddy

Zondag 19 NovemberHerfst opnieuw naar warmterecord

Het KNMI gaat onderzoeken waardoor de temperaturen juist in Nederland zo hard stijgen. De gemiddelde temperatuur komt dit najaar naar verwachting 1,3 graad hoger uit dan vorig jaar. Toen werd al een record gevestigd.

De temperatuur was vorig jaar bijna twee graden hoger dan normaal. Volgens het KNMI komt de gemiddelde temperatuur deze herfst uit op circa 13,3 graden.

De stijging gaat in Nederland sneller dan in de rest van de wereld. Dat heeft onder meer te maken met de warme zomer en de continue aanvoer van warme lucht uit het zuiden. Maar daarmee is nog niet alles verklaard, zegt het KNMI.

Maandag 20 November

Indiase jongen krijgt vredesprijs

In de Ridderzaal in Den Haag is de International Children's Peace Prize uitgereikt aan Om Prakash Gurjar. De 14- jarige jongen uit India kreeg de prijs uit handen van de Zuid-Afrikaanse oud- president De Klerk. Er is een bedrag van 100.000 dollar aan verbonden, bestemd voor een kinderproject.

Dinsdag 21 November

Stenengooier krijgt 750 euro boete

De man die vorig jaar augustus in Ede een steen naar een trein gooide, heeft een boete van 750 euro gekregen. Volgens de rechtbank in Arnhem is hij schuldig aan vernieling. Hij werd vrijgesproken van poging tot doodslag.

Woensdag 22 November

Verkiezingsdag!

CDA grootste, SP en Wilders winnaars

Het CDA blijft de grootste partij, en de SP en de Partij voor de Vrijheid hebben de verkiezingen gewonnen. De SP gaat van 9 naar 26 zetels, de partij van Wilders komt met 9 zetels in de Kamer. Bijna alle stemmen zijn nu geteld.

De PvdA en de VVD hebben fors verloren. De PvdA gaat van 42 naar 32 zetels, de VVD van 28 naar 22.Het CDA levert drie zetels in en komt op 41.De ChristenUnie verdubbelt zijn zeteltal van 3 naar 6.

GroenLinks haalt 7 zetels (-1),D66 gaat van 6 naar 3.De Partij voor de Dieren is met 2 zetels de tweede nieuwe partij in de Tweede Kamer. EenNL komt net niet in de Kamer. De Lijst Fortuyn verdwijnt.

Donderdag 23 November

SP: kabinet met CDA, PvdA onderzoeken

SP-leider Marijnissen vindt dat hij met CDA en PvdA moet praten over de vorming van een kabinet. Hij noemde dat eerder onrealistisch, maar gezien de winst van de SP vindt Marijnissen dat er nu toch over moet worden gepraat.

PvdA-leider Bos vindt dat het CDA en de SP eerst aan zet zijn. Hij wacht zelf voorlopig af:"een partij die 10 zetels verliest past bescheidenheid". Bos ziet het liefst een partijloze informateur, die alle mogelijkheden verkent.

Vrijdag 24 November

Balkenende: eerst alleen verkennen

CDA-leider Balkenende wil dat er een informateur komt die in kaart brengt wat de politieke partijen nu willen. PvdA-leider Bos wil dat de informateur een gerichtere opdracht krijgt: hij moet ook al meteen over de inhoud praten.

Bos wil dat de informateur vooral kijkt of CDA en SP het eens kunnen worden. Een coalitie van CDA, PvdA en SP ligt in de ogen van Bos het meest voor de hand.

Balkenende wil een informateur van het CDA. Bos ziet het liefst een partijloze verkenner, maar kan ook leven met een informateur van het CDA. Balkenende en Bos waren de eerste fractieleiders die de koningin advies uitbrachten.

Zaterdag 25 November

Rein Jan Hoekstra (CDA) informateur

Koningin Beatrix heeft CDA'er Rein Jan Hoekstra benoemd tot informateur. Hij gaat inventariseren welke coalities mogelijk zijn na de verkiezingen van afgelopen woensdag.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...