Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580248

Editie 125 - Interviews


OWN

571 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_33831_25_21914.jpg

Deze rubriek is geschreven door Jay; en Dutchy3010!

(In elkaar gezet door Ymosky)

Dit keer een intervieuw met $NeoSyp$, aan het intervieuw heb je genoeg werk met lezen, dus dit was de inleiding... veel plezier!

[hr=3]#3b91c3[/hr]Jay;



Dutchy3010

$NeoSyp$[hr=3]#3b91c3[/hr]

Laten we bij het begin beginnen: Hoe ben je op het forum terecht gekomen?



Welnu, het begon bij San Andreas.. Ik vond in singleplayer iets grappigs, namelijk een of ander bord met 'cjs barricades' erop, dus ik dacht, 'kom laat ik mijn vondst met de rest van de wereld delen..' Dus uiteindelijk kwam ik op het forum terecht, en als ik het goed heb was het posten van die easter egg ook meteen mijn eerste topic.

En hij was al eerder ontdekt?

Nee nog niet, dus dat was ook wel leuk Ik kreeg complimentjes van mensen die vonden dat het leuk gevonden was en toen begon ik het zo gezellig te vinden dat ik er gebleven ben.

Het ging dus vooral om de positieve aandacht?

Het aanmelden of het blijven?

Het blijven uiteraard

Och niet zozeer om die aandacht te creeeren maar ik zag door die reacties in dat er aardige mensen op het forum rondliepen, ik verkende het wat meer, totdat ik me helemaal thuis voelde

GTAGames.nl afbeelding
Vind je dat het er op achteruit is gegaan, door de jaren heen, de aardige mensen?

Je bent door jezelf of door Pennywise immers een forum-veteraan genoemd.

Nee absoluut niet, in tegendeel zelfs. Het forum is zo gegroeid dat er onder de nieuwe leden zeer veel aardige lieden zitten, en veel van de 'oude' aardige leden zijn gebleven. Ben inderdaad aardig een veteraan op het forum, maar ik heb zeker geen negatieve ontwikkelingen gezien, niet bij de forumleden in ieder geval.

Waar dan wel bij?

Die vraag verwachte ik al, maar goed, zoals jullie ontgetwijfeld hebben gezien pleitte ik laatst voor 'hervormingen' in de gangscene, om het zo maar eventjes te noemen..

Natuurlijk, kan je voor onze lezers die het gemist hebben kort en bondig uitleggen wat het probleem is?

Jawel..

De gangscene is in mijn mening vooral het laatste jaar ernstig achteruit gegaan. Het beeld van vroeger, namelijk een sterk netwerk van gerespecteerde gangs en corporations, is verdwenen. Veel van de goede oude gangs zijn verdwenen, tot mijn spijt. In ruil daarvoor krijgen we nu vooral zeer informele gangs, waarbij de leden zich een beetje gedragen als een stelletje gangsters, alsof ze allemaal maar willen bewijzen dat de een nog cooler is dan de ander. Ik en heel wat andere mensen zijn van mening dat dit ligt bij twee gangs, namelijk de hosselaars en de wilde ganzen, omdat zij dit 'concept' hebben geintroduceerd..

Excuses voor het niet zo kort en bondige

Maar er zijn heel vaak wat onserieuzere gangs geweest, ook voor die twee. Wat maakt die anders dan deze twee?

Klopt, maar die gangs werden vrijwel altijd binnen enkele weken opgedoekt.. Meestal was het enkel spam of waren ze juist te inactief.. Beetje dus zoals nu maar raar genoeg worden dit soort gangs nu niet meer vaak gesloten. Vroeger werden inactieve gangs zo gesloten, nu schijnt dat niet meerte gebeuren. Er zou dus ook best iets mogen veranderen aan het toezicht hierop.

Een wijze jongen zei ooit "je kunt ook moeilijk alle huidige bands opheffen en gaan hopen dat de resterende jaren '60 rockers de hitlijsten weer gaan domineren." Even eerlijk NeoSyp, dat is toch ook een beetje hoe het gaat tegenwoordig. Is het dan niet beter om het maar gewoon te laten?

Ik vind dat toch een beetje een kromme vergelijking, bij de muziek breng je vernieuwing, positieve vernieuwing om ook zo nog meer vernieuwing te creeeren, maar de gangs gaan niet voor- maar achter-uit. Ik zie totaal geen positieve ontwikkeling daarin, ik zie eerder dat ze de grens gaan opzoeken van wat mag en wat niet mag op dit forum.. Neem bijvoorbeeld die gang van laatst, de preciese naam weet ik niet meer maar het was iets met een brotherhood. Het is dat iemand zei dat de ideeen van de echte brotherhood zo rascistisch zijn als maar kan maar anders had dit gewoon voortgeleefd. Is dat nou goede ontwikkeling?

Dat zou je vroeger vast ook gehad hebben, een enkeling die er wat anders tegenaan kijkt..

Noem er eens een.

Ik ben avn de jaren '07 en '08 NeoSyp. Het woord is aan Dutchy.

Ik weet niet hoor Neo, maar jouw eigen gang, Covesight, is een nieuwe gang... Die heeft dus ook niets? Die is dus ook slechter dan bijvoorbeeld oudgediende The Oceans?

Alle gangs zijn slechter dan The Oceans, die zit sowieso.

Absoluut niet. Vat dit niet op als promotie, maar ik heb Covesight juist opgezet met het idee dat we een gang met een echt concept zouden ontwikkelen, zoals de gangs vroeger waren. Oftewel afzetten tegen de andere huidige gangs. En zie, welke gang is corporation geworden..? Precies..

Nogmaals, geen promotie ofzo, maar het zijn wel feiten..

En op de uitspraak hierboven.. geen commentaar.

Maar Neo, dat heb je zelf bevestigd. Voordat je de aanval inzette op DWG en De Hosselaars, heb je geprobeerd om The Oceans de schuld in de schoenen te schuiven. Die waren "de absolute beste", de "monopolie", en daardoor stopten de andere gangs...

Nu verdraai je het een beetje

Nee hoor, zo heb je het letterlijk tegen me gezegd..

We zeiden niet dat het de schuld was van de Oceans, maar dat de superleden en hoger, toch vaak de veteranen en statushebbende leden zich meestal bij de Oceans aansluiten (en da's dus een compliment) en zich niet geneigd voelen om naar een andere gang te gaan omdat het imago van de gangs tegenwoordig zo laag ligt.

We beweren dus niet dat de Oceans expres leden 'vasthoudt' ofzo..

Maar dat is toch ieders streven? De leden het zo aangenaam maken dat ze zelfs niet meer wegwillen.

Uiteraard, en dat is de oceans aardig gelukt

Maar die uitspraak is niet meteen een beschuldiging

Tot slot: kunnen we binnenkort nog een families topic verwachten?

Zeker, ik ben van plan om nu de verkiezingen achter de rug zijn het oude topic te laten heropenen aangezien er toch geen uiteindelijke uitspraak was. De verkiezingen hebben ons er even van afgeleid maar binnenkort gaan we er weer helemaal voor

Wat was je minst leuke gebeurtenis op het forum?



Hmm

Ik denk toch die ene keer dat ik onterecht die 60% warn kreeg

vertel..?

Klim maar bij tantje jet op schoot.

Ik werd ervan verdacht vals te hebben gespeeld bij een contest, daarvoor wilden ze me 20% geven ofzo, maar ik was het er natuurlijk niet mee eens maar uiteindelijk hebben ze me zelfs 60% gegeven omdat ik me bleef verdedigen..

Maar er was duidelijk bewijs voor?

Wat er allemaal als zogenaamd bewijs werd gegeven weet ik niet meer maar ik heb zelfs nog meerdere malen hard geprobeerd dezelfde race net zo goed te doen, had ik dat, maakte een screen, wilden ze weer een save, had ik dat weer niet, moest ik dat weer doen.. maar toen ik dat had wilde lantyz er niet meer over discussieren..

En nu is je strafblad gewoon weer schoongeveegd?

Volgens mij laat je het nu wat mooier naar buiten komen dan het werkelijk was...

Ja al geruime tijd, het is de enige warn die ik ooit heb opgelopen

En tja Jet, dat is nu eenmaal hoe ik het heb beleefd

Dat is je goed recht, maar inderdaad kwam je later met een tweede screen, maar die was op dezelfde manier gefaked als de eerste... Overduidelijk...

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Wat vind je eigenlijk van OWN?



Nou goed ik kan natuurlijk niet ontkennen dat het een geweldig project is, eigenlijk het beste project op heel het forum.. Wat ik zo mooi eraan vind is dat eigenlijk steeds meer een goed beeld wordt gegeven van het forum, zoals het nu is. Wat ook mooi is is dat iedereen er in principe aan kan meewerken, dus niet enkel Oceans leden en dat er zo veel variatie bestaat in artikelen.. Ik lees lang niet alles maar er zitten altijd wel leuke dingen bij, iets wat ik lang niet van elke blog kan zeggen

Je bent niet altijd even blij geweest he, met OWN?

Doel je hierbij op die uitspraak van mij welke me maandenlange ruzie met jou op heeft geleverd of dat artikel destijds?

Artikel destijds. Weet niet eens meer dat we ruzie gehad hebben, trouwens. Nee, ik doelde op die fantastische Joris' Column...

Nou goed, daar was ik destijds inderdaad absoluut niet over te spreken en nog steeds keur ik het af, maar de woede was meer jegens Joris dan de hele OWN.

Vertel, wat was er precies aan de hand. Voor de lezers onder ons die te lui zijn om de zoekfunctie te gebruiken.

Kort en bondig.

Ik ontving destijds een pb van Joris met een enquette, waar die precies over ging weet ik ook niet meer maar het was iets met mijn naam..

Nou ja, ik reageerde, maar ik kreeg een rare pb terug, dus ik attendeerde hem erop waarna ik een nog vreemdere pb ontving waarin mijn antwoorden dus steeds verdraaid werden

Toen besloot ik niet langer te reageren maar toen kwam het in zijn column terecht en dat vond ik niet bepaald wenselijk

Vooral omdat er dus van alles verdraaid werd en ik nog maandenlang met een flauwe naam ben aangesproken..

NoeSpy

Dank je voor de fijne herinnering

Maar wat ik niet begreep, is waar je je zo druk om maakte. Je was destijds leader van "Spymovies", waar we later in dit interview nog op terug zullen komen. Tweede deel van je naam, zou dus helemaal niet zo erg moeten zijn. Eerste deel zijn twee letters omgedraaid. Ik bedoel, Als je mij Duthcy1030 noemt, zou ik daar niet mee zitten hoor..

Nee het ging ook niet zozeer om de naam maar vooral om het flauwe gedoe eromheen.. als we jou zo gaan noemen dan denken mensen eerder dat het een spelfout is dan dat het een opzettelijke grap is.. In het begin was het niet zo erg maar ik vroeg om verwijdering, dat werd echter niet gedaan

En dat vond ik te ver gaan

Een grap moet kunnen, maar als iemand er niet om kan lachen en er wordt om verwijdering gevraagd, respecteer dat dan

Jij was zelf ook niet vrij van blaam... Namen als Wok (Jowx), Piet Kerkhof (Piet-Herr) en Pietje het Kanariepietje (Pietje II) kwamen om de hoek kijken...

Klopt, maar dat was in zinnen als 'Zal ik jou dan maar voortaan <vul in> noemen?"

Maar zo'n slimme jongen als je bent, kon je toch ook gewoon wat leuks uithalen bij Jowx of een ander die je 'het leven zuur maakte'?

Och ik ben niet zo flauw. Sarcastisch, af en toe cynisch, maar niet flauw.

Het punt is, niemand had je NoeSpy blijven noemen, als je niet zo ontzettend overdreven had gereageerd in je reacties. Dan was het misschien 1 dag leuk geweest, misschien een week, maar waren ze er niet meer dan 2 jaar later over begonnen...

Klopt, dat geef ik best toe.. Maar ik kon destijds ook niet in de toekomst kijken

Maar goed, hoe ben je van die "vervelende naam" afgekomen?

Niet, eigenlijk, ik word er af en toe nog mee geconfronteerd

Maar over het algemeen is het gewoon een beetje weggezakt.. zoals jullie al zeiden is het van lang geleden en veel nieuwe leden kennen de 'grap' dus niet

Nu we toch over het verleden aan het praten zijn. Je bent ooit begonnen met 'spymovies'. Een project dat veel nieuwe leden ook niet zullen kennen. Hoe is dat tot stand gekomen?



Daar vraag je me wat..

Wel, het begon oorspronkelijk helemaal niet op het forum

Twee vrienden en ik bedachten dat we wel dat soort films wilden maken (films opgenomen in GTA dus) dus werkten we daarin samen.. De een schreef geniale scripten, de andere deed vooral PR werk en ik deed het werkelijk opnemen.. Uiteindelijk besloot ik dat ik figuranten wilde hebben voor een serie van ons, CSI San Fierro, dus zocht ik deze op het forum. En dat was het begin van Spy Movies op het forum.. We brachten daarna nog een andere succesvolle serie uit, 'A San Andreas Story' en nog een CSI: SF 2. De eerste werd een groot succes, de tweede niet zo en daar stopte het eigenlijk..

Je hebt ook je eigen stem ingesproken. Is dat niet gek, om dat voor de eerste keer voor een boel vreemden te doen?

Nee hoor absoluut niet, ik heb totaal geen problemen met spreken in het openbaar, om het zo maar even te noemen.. Bij de eerste aflevering kregen we veel suggesties om met stemmen te gaan werken dus daar wilde ik gehoor aan gaan geven. En daarbij, het was ook niet voor de eerste keer hoor

Waarom heb je het project uiteindelijk gestopt?

Nou in principe is het nog niet gestopt, de site bestaat bijvoorbeeld nog (een betaald .nl domein) maar ik heb er de tijd simpelweg niet meer voor, door bijvoorbeeld de Covesight Community..

Er zijn wel plannen om verder te gaan, wellicht gaan we ook films buiten GTA maken, maar dat moeten we nog goed bekijken..

Je hebt ook bepaalde modding projecten gehad, hoe ben je in de modding scene terecht gekomen?

Goede vraag, moet ik even over nadenken..

Volgens mij had dat ook met Spy Movies te maken

Oh ja, ik wilde mods in mijn films gaan stoppen. Ik gebruikte eerst al bestaande mods maar daarna ging ik ook zelf dingen maken en zo kreeg ik steeds meer interesse in modding

In het begin deed ik vooral aan wat simpelere dingen zoals mapping, txd.. maar nu doe ik ook moddeling

Dat zie je wel aan je schoolproject, hoeveel tijd zit daar wel niet in?

Dank je, ik weet niet het aantal uren maar wel dat ik er ongeveer anderhalve maand aan heb besteed

Maar als ik het in uren zou moeten uitdrukken...

Rond de 50 uur of iets dergelijks, en denk er dan aan dat lang niet alles meteen goed ging

blaaaatay6kc2.png

Wat is de reden dat we jou weinig in bijvoorbeeld de lifestyle fora tegenkomen?



Ik denk toch vanwege mijn drang om me vooral bezig te houden met projecten op het forum

Als je terugkijkt zoals we net hebben gedaan bestaat mijn hele forumbestaan uit een aaneenschakeling van projecten

Dus ik interesseer me er niet zo heel erg in

Nooit echt behulpzaam geweest? Nooit echt de drang gehad om te promoveren?

Behulpzaam probeer ik natuurlijk altijd te zijn.. Vroeger zat ik wel veel meer in bijvorbeeld het SA forum, probeerde daar zo veel mogelijk te helpen. Maar ik denk, als ik zo vrij mag zijn, dat ik toen ook best kans maakte op promotie maar dat ik net niet lang genoeg door ben gegaan met het heel actief behulpzaam zijn, door die projecten bijvoorbeeld. Maar ach, promoveren heb ik toch altijd een beetje als een bijzaak gezien, een beloning voor je 'verdiensten' op het forum, ik heb nooit actief tot doel gehad te promoveren

good answer

Dank je.

Je hebt verder nog in een corporation gezet. De DuckDome. Deze is gestopt en dat is niet zo heel lang geleden zelfs. In welke mate vermaakte jij je binnen dat subforum?

Aha, de goede oude tijd

Het is maar wat je oud noemt, pas in 2007 opgestart..

Veel van mijn huidige beste forumvrienden heb ik via de Duckdome ontmoet of in ieder geval is onze relatie er zeer op vooruit gegaan. Toen ik erbij kwam had ik eigenlijk nog geen idee wat voor gevolgen het zou hebben voor mijn verdere forumleven.. Vooral aan het begin, toen ik er net bij was, vermaakte ik me zeer door de vele gesprekken in onze eigen 'Flugelbar', geweldig was dat. Alles was actief, leden waren heerlijk creatief.. Uiteindelijk kwam ik in het bestuur terecht van de Duckdome en alhoewel er moeilijk tijden aanbraken had ik het gezellig als nooit tevoren.. Geweldig om dingen te verzinnen voor de corp, heerlijk creatief wezen. We hadden hele winkels bedacht, banen, subsidies, het kon niet op. De leden snapten het uiteindelijk niet zo geweldig maar het bedenken was toppie

Over forumvrienden gesproken.. je hebt zelf een topic geopend wat betreft deze vrienden. In hoeverre kun jij zelf mensen die je op het forum ontmoet, vrienden noemen?

Ik kan me inderdaad herinneren dat ik nooit zelf mijn mening heb gegeven in dat topic

Wat zijn we toch attent, Jay

Maar het lijkt me duidelijk dat ik enkele erg goede vrienden heb gemaakt op het forum, ik ben heel erg van mening dat mensen die je op internet ontmoet net zulke vrienden kunnen zijn als mensen die je direct ontmoet, dus niet via een medium. Ik moet zelfs bekennen dat er dingen zijn die ik eerder aan bepaalde 'forumvrienden' toevertrouw dan aan 'real-life' vrienden, persoonlijke dingen. En vaak haal ik ook veel steun uit deze mensen.

[hr=3]#3b91c3[/hr]

Tot slot zal ik je nog even wat feitjes rond je oren gooien, waar jij op moet reageren. Allereerst heb je in al die tijd nog maar 55 profielreacties geplaatst, niet zo'n fan van reageren op blogitems?



Niet echt nee. Ik moet zeggen dat ik blogs ook niet heel regelmatig lees, en als ik ze lees heb ik niet echt veel behoefte om te reageren, ik vind het echter wel leuk om de reacties van anderen te lezen

Op 3 november 2007 had je de meeste posts ooit op één dag, dat waren er 55. Hoezo zien we je nu zo weinig in de top 20?

Is er nooit iemand geweest met 55 posts op een dag dan?

Maar goed, over die 55 posts, daar zat wel een vaag verhaal achter

Jawel hoor, het record ligt op heel wat hoger..

Ik was bij een goede vriend van me, we zaten wat op het forum en eigenlijk niets beters te doen dus hebben we die hele avond alleen maar zitten reageren op topics

Je bent een spammer?

En waarom ik nu nooit meer in de top sta heeft een heel logische verklaring, ik ben nu vooral actief in de gangscene en daar is geen postcount, dus worden mijn posts ook niet meegeteld

Nee hoor, de posts waren inhoudelijk gewoon goed, geen onzin ofzo, maar het waren er

gewoon heel erg veel

Je top 5 fora waarin je het meest hebt gepost:

- SA: General: 911

- Prullenbak: 525

- The Covesight Community: 276

- Forum Spelletje: 219

- None of the Above: 103

Iets wat je niet verwacht had aan deze top 5?

Hmm, niet verwacht dat ik zoveel zou hebben gepost in spellen en none of the above

prullenbak, houdt dat ook het verwijderde subforum van de duckdome in?

most likely, ja

ach dan snap ik die wel

dan alleen de laatste twee

Ach, 103 in al die tijd dat je actief bent, is toch niet zo veel...

opzich niet, maar ik kan me de laatste keer dat ik er heb gepost niet herinneren

Degene die het meest heeft gepost in NOTA + spelletjes in 2008, heeft er maar liefst 523 geplaatst.

Alle lifestyle fora samen in 2008, is iemand anders, die heeft er 997 geplaatst.

jeetje, wie was dat?

Iemand anders dan jij.

Dat had ik nou nooit verwacht

-

Wie zou je wel eens terug willen zien in een OWN-Interview?

ah die heerlijke standaard vraag

Als je hem verwacht had, waarom duurt het dan zo lang voordat je hem beantwoord?

ik zou eigenlijk wel graag een heel nieuw lid willen zien in een interview

lid van 1 of 2 maanden ofzo, dat nog niet zo bekend is met het forum, om te zien hoe zijn of haar indrukken zijn

Wie?

een onbekend lid dus, wellicht moet het toekomstige slachtoffer zich zelfs nog registreren

dus wie precies is niet zo van belang

Tot slot: wat vond je van het interview en de interviewers?

Ik vond het een goed opgebouwd interview, zeker qua vragen, het was duidelijk goed voorbereid. Het was wel het langste interview wat ooit bij me is afgenomen, qua tijd dan, maar dat lag ook een beetje aan mezelf natuurlijk. De interviewers waren toppie, al had Jet haar haar wel iets netter mogen doen, en die oranje stropdas van Jay stak een beetje af bij zijn donderblauwe pak. Maar voor de rest, 'perfeito'

Hallo, het is tien over drie 's nachts, je denkt toch niet dat ik dan nog ga letten op hoe me haar zit?

Bedankt voor het interview

4 reacties


Recommended Comments

Absoluut niet. Vat dit niet op als promotie, maar ik heb Covesight juist opgezet met het idee dat we een gang met een echt concept zouden ontwikkelen, zoals de gangs vroeger waren. Oftewel afzetten tegen de andere huidige gangs. En zie, welke gang is corporation geworden..? Precies..

Nogmaals, geen promotie ofzo, maar het zijn wel feiten..

En op de uitspraak hierboven.. geen commentaar.

:schater: :schater: :schater: :schater: :schater: :schater: Jij kan dingen wel goed verklaren! :schater: :schater: :schater: :schater:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...