Jump to content

GTAforum Verhalen

  • artikelen
    165
  • reacties
    1007
  • bezichtigingen
    120668

Een bedrogen Carnaval


Jay;

809 bezichtigingen

VerhaalMini.png

Een bedrogen Carnaval

Geschreven door: Fireshock

Het is een bewolkte dag en Carnaval komt eraan. De voorjaarsvakantie is net begonnen en iedereen is lekker vrij. Er zijn nog niet veel mensen vertrokken naar het buitenland om lekker te gaan skiën. Dit komt allemaal omdat Carnaval er aan komt. De supermarkten hebben een record aantal aan klanten en de schappen vliegen leeg. Een super periode!

Ook Silverbyte ging niet op vakantie omdat Carnaval er aan kwam. Toch verveelde hij zich en besloot zijn fiets te pakken. Hij kwam op het idee om een rondje door de stad te gaan fietsen. In de GTAForum stad weet je nooit wat je tegen komt. De stad staat vol met mooie monumenten waar Silverbyte wel van houdt. Toen hij langs 'Ik&Rik' fietste kwam hij Ymosky tegen. Silverbyte was erg verbaasd omdat Ymosky in zijn onderbroek aan kwam rennen. Ymosky was helemaal buiten adem. 'Thunder....En toen....En ik.....'. Silverbyte verstond er helemaal niks van en besloot gewoon verder te fietsen. Hij begon het wel koud te krijgen. Toen kwam hij op het idee om even een kopje koffie te gaan halen bij GTA-Sheep. Daar aangekomen zette Silverbyte zijn fiets tegen het raam neer en belde aan. Er werd niet opgedaan, maar toch wist Silverbyte zeker dat GTA-Sheep wel thuis was. Zijn auto stond voor de deur en er stond een schoen voor de deur. Silverbyte besloot op het raam te bonzen. Hij hoorde allemaal lawaai binnen en het leek alsof het huis op instorten stond. Uiteindelijk werd de deur opengedaan maar er werd niks gezegd.

Toen Silverbyte doorliep naar de woonkamer zag hij een andere vreemde man zitten. Zijn naam was Svenie. Naast Svenie stond een grote koffer en er staken allemaal papiertjes uit. Svenie was druk bezig om allemaal dingen op te schrijven en Silverbyte wist niet wat er allemaal aan de hand was. GTA-Sheep was ondertussen even koffie aan het halen met een stukje appelgebak erbij. Toen GTA-Sheep terug kwam met zijn handen vol ging hij zitten met een hele diepe zucht. Silverbyte wist nog steeds niet wat er aan de hand was en besloot het te vragen, maar tevergeefs. Er werd geen antwoord gegeven op de vraag en Silverbyte besloot het nogmaals te vragen. Eindelijk werd er antwoord gegeven, maar niet door GTA-Sheep. Svenie gaf antwoord. 'We zijn bezig om een kroeg op te starten, genaamd: 'Het lopend vuurtje'. Silverbyte wist eindelijk wat er aan de hand was. Hij wou meer vragen gaan stellen, maar hij schrok van het alarm van zijn mobiel. Hij moest weer naar huis omdat zijn vrouw, Mirrrr, op hem stond te wachten. Ze gingen namelijk uit eten.

Een aantal uren later vertrok ook Svenie. Hij was doodmoe en was wel aan een dutje toe. Als het werk zat erop en de kroeg kon binnenkort open, 21 februari. GTA-Sheep wist alleen niet op welke dag dat was en hij had ook geen kalender. Hij besloot om even naar zijn buurman, Mythbuster, te gaan. Mythbuster was druk bezig met televisie kijken en gamen tussendoor. Toen er werd aangebeld moest hij helemaal naar de deur toe lopen, waar hij eigenlijk te moe voor was. Toen GTA-Sheep de vraag stelde wist hij het meteen. 'Dat is de dag voor Carnaval!' zei hij. GTA-Sheep stond met zijn oren overeind te luisteren naar wat Mythbuster allemaal zei over zijn verleden met Carnaval. GTA-Sheep liep stiekem terug naar huis, zonder dat Mythbuster het door had. Een kwartier later keek GTA-Sheep nog even door het raam en zag Mythbuster nog steeds praten.

Na een aantal dagen rusten moesten Svenie en GTA-Sheep aan het werk in de gloednieuwe kroeg. Er werd een mooi bord voor de kroeg gehangen en het gebouw werd helemaal ingericht. Aan het eind van de dag werd alles nog opgepoetst en slingers werden opgehangen door GTA-Sheep. Svenie wist niet waarom en besloot het te vragen. 'Het is morgen Carnaval, dombo!' zei GTA-Sheep terwijl hij het eerst zelf ook niet wist. 'Een perfecte dag om de kroeg te openen!' zei Svenie, die helemaal onder de indruk was.

De volgende ochtend gingen beide heren al snel naar de kroeg. Het is tenslotte de openingsdag. Alles moest nog even gecontroleerd worden en om ongeveer tien uur moest de kroeg open zijn. De stad liep ondertussen helemaal vol met mensen, maar de kroeg was onbelangrijk. Svenie kwam op het idee om een reclamebord buiten neer te zetten, maar het duurde niet lang voordat dit bord al op de grond lag. GTA-Sheep stond ondertussen te dansen op de leuke muziek die hij hoorde, maar Svenie mocht er niks van hebben. Svenie was erg chagrijnig omdat niemand, maar dan ook niemand in zijn kroeg kwam. 'Euhm, Sheep, valt het jou ook niet op dat het hier zo leeg is?' zei Svenie. Hij kreeg geen antwoord van GTA-Sheep die naar de feestende mensen zat te kijken. Na ongeveer een kwartier wachten was GTA-Sheep er ook weer bij. 'Svenie? Het is hier wel erg leek hè? Was dat jou ook niet opgevallen?'. Svenie zuchtte en ging snel achter zijn PC'tje zitten om een mooie folder klaar te maken. Hij wou de straat op met zijn folders. GTA-Sheep kwam op het idee om een pak te komen dat lijkt op een bierflesje. Natuurlijk moet Svenie die aantrekken, omdat GTA-Sheep niet durft.

Een paar uren later gingen beide de straat op. Ze liepen langs vele mensen die ongeïnteresseerd waren. Toch waren er ook vele mensen die wel een folder wouden hebben. Op eens kwamen ze de burgemeester, Joriz, tegen. GTA-Sheep schrok en hij wou nu zelf ook wel een pak aan hebben zodat Joriz hem niet ziet. Toen Svenie een folder liet zien was Joriz erg enthousiast. Hij zou zeker komen naar de kroeg, omdat hij een biertje op zijn tijd ook wel lekker vond. Na de succesvolle actie liepen GTA-Sheep en Svenie weer terug naar de kroeg. Tot hun grote verbazing stond er een hele grote rij voor hun kroeg. Er was niet genoeg plaats voor alle mensen. Toch lukte het ze om aan alle wensen te voldoen, en iedereen kreeg hun biertje, of natuurlijk iets anders. De rest van de Carnavals periode ging net zo succesvol. De kroeg zat vaak vol, en beide heren waren druk aan het werk. Het geld stroomde binnen. Svenie was vol concentratie bezig, maar toen zijn moeder, Dutchy3010, langs kwam moest hij toch even uithuilen bij haar. Ze waren allebei erg blij omdat het uiteindelijk gelukt is om zoveel klanten te krijgen. Het was een goede en succesvolle kroeg, waar beide heren nog lang mee bezig zullen zijn.

EINDE

3 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...