Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580063

Sinterklaaseditie - Actueel


Dutchy3010

454 bezichtigingen

blog-33831-1165019500.png

Deze rubriek is geschreven door Wegwijspiet

Zondag 26 November

Bestand Gaza lijkt toch een succes

Afgezien van enkele raketaanvallen gisterochtend lijkt het bestand tussen de Palestijnen en Israël in de strook van Gaza stand te houden. Het is er de hele dag rustig geweest.

Maandag 27 November

EC prijst Nederlandse aanpak spam

De Europese Commissie prijst de Nederlandse aanpak van spam. Volgens Europees Commissaris Viviane Reding is het Nederlandse beleid een voorbeeld voor andere EU-landen. Ze overweegt via wetgeving landen te dwingen spam harder te bestrijden.

In Nederland houden vijf werknemers van de OPTA zich bezig met het opsporen van spamverstuurders. Meer dan de helft van het mailverkeer is spam. Dat was in 2001 nog zeven procent.

Dinsdag 28 November

NAVO: overdracht Afghanistan in 2008

De NAVO-macht in Afghanistan kan in 2008 het commando geleidelijk aan het Afghaanse leger overdragen. Secretaris- generaal De Hoop Scheffer zei dat voor het begin van de NAVO-top in Letland.

Hij denkt dat de situatie in Afganistan in 2008 zo verbeterd is, dat de NAVO- troepen niet meer het volledige gezag hoeven te hebben. Om snel vooruitgang te boeken, zijn meer militairen nodig. Hij heeft de NAVO-leden opgeroepen meer militairen te leveren. President Bush wil ook dat de NAVO-macht groter wordt.

Woensdag 29 November

Amerikanen doden vijf meisjes Irak

Amerikaanse soldaten hebben bij een vuurgevecht in de Iraakse stad Ramadi vier tienermeisjes, een kind en een man gedood. Hun lijken werden gevonden in het huis dat door de Amerikanen was beschoten.

De militairen achtervolgden twee mannen die vermoedelijk een bomaanslag wilden plegen. Die vluchtten het huis in dat door de Amerikanen werd bestookt. Het Amerikaanse leger heeft de nabestaanden van de slachtoffers hulp toegezegd.

Donderdag 30 November

Europese regels vuurwerk op komst

Het Europees Parlement wil de regels voor vuurwerk gelijktrekken. Zo moeten de vele slachtoffers van ongelukken met vuurwerk worden beperkt. Elk jaar zijn er zo'n 45.000 ongelukken met vuurwerk.

De regeling moet een einde maken aan de verschillen in wetgeving. Zo zijn er in België duizendklappers te koop die in Nederland verboden zijn. Voor Nederland zou dat dus een versoepeling betekenen.

Straks mag vuurwerk niet meer worden verkocht aan kinderen onder de 12 jaar. Gevaarlijker vuurwerk mag vanaf 16 of 18 jaar oud. Verder komt er een Europese veiligheidskeuring. De lidstaten hebben drie jaar om de regeling in te voeren.

Vrijdag 1 December

Kind gedood op basisschool Brabant

Op een basisschool in het Brabantse Hoogerheide is vanochtend rond kwart over elf een jongetje uit groep 4 om het leven gebracht. Er is een verdachte van 22 jaar aangehouden.

Meer informatie en voor een reactie is er op het forum al een topic, dat is wellicht een betere plek. Topic is alhier te vinden.

Zaterdag 2 December

Duizenden condoleances voor Jesse

HOOGERHEIDE - Het condoleanceregister op internet, dat geopend is ter nagedachtenis van de vrijdag in Hoogerheide vermoorde Jesse Dingemans, had zaterdagochtend om 06.30 uur al 4000 reacties binnen. Dit liet de organisatie van Condoleanceregister.com weten.

Condoleanceregister.com had zaterdagochtend vroeg al 4000 reacties binnen, zo liet de organisatie van het register weten. Sinds de opening van het register vrijdagavond komen er per minuut soms meer dan vijftig reacties binnen. In de reacties overheerst ontsteltenis dat deze moord in Nederland kon gebeuren.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...