Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580003

Editie 134 - Reporter Bulldog


OWN

548 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door Sa_bulldog!

GTAGames.nl afbeelding
Reeks containerbranden teisteren de stad Appingedam

De eerste keer van de Blog Verleden tijd gaat over een reeks containerbranden die de stad Appingedam teisteren. Hoe en waardoor komt het? Dat gaan we jullie uitleggen in deze rubriek van Verleden Tijd!

Het is vrijdagavond. Zoals gewoonlijk zit ik weer rustig op me bureau stoel achter me computer, totdat de pieper afgaat en ik lees. PRIO 2 CONTAINERBRAND APPINGEDAM. Zoals gewoonlijk ben ik wel wat gespannen sweekends, omdat er vaak wat gebeurt tijdens het weekend. Deze avond gaan alle mensen lekker stappen en hangt de jeugd rond in Delfzijl en Appingedam. Ik pak me jas en schoenen en niet te vergeten mijn camera en rij naar de plek van de melding. Ter plaatse zie ik een van de containers in brand staan. De politie staat speurend om zich heen te kijken. Maar de daders zijn al gevlogen. Ik stap uit de auto en loop naar de agenten. Die nog steeds zwijgend om zich heen kijken. Twee minuten later arriveert dan ook de brandweer. Een van de brandweermannen loopt gelijk naar de container toe en opent deze met een aparte sleutel die hun altijd bij zich hebben. Op dat moment slaan de vlammen naar buiten en begint een andere brandweerman met blussen van de container. De containers zijn van plastic en zijn dan ook helemaal gesmolten en dat kan je ook goed ruiken. Natuurlijk moet de brand goed geblust worden en dus pakt een van de brandweermannen een haakt waarmee ze het vuil uit de container kunnen trekken. Ik schiet op dat moment zoveel mogelijk plaatjes zodat ik het later allemaal kan uitzoeken. Zodra de brand geblust is gaat de brandweer inpakken om terug te keren naar de kazerne. Niet wetende dat dit het begin is van de reeks container branden die hierop zal volgen.

GTAGames.nl afbeelding

De dagen erna is het eerst rustig. Totdat mijn pieper weer afgaat en ik weer lees containerbrand in Appingedam. Het is dezelfde straat en dus spring ik weer in de auto en ga weer op weg. Ik weet nu waar het is. Dus ik ben ook sneller op de plaats van de melding. En ook de Politie is weer ter plaatse dit keer blijven ze niet stil zitten, maar gaan naar het dichtstbijzijnde huis om waarschijnlijk vragen te stellen over eventuele verdachte personen bij de container. De brandweer was ondertussen alweer ter plaatse en begint met het zelfde proces als vorige keer. Nadat de brand uit is praat de brandweer even met de politie. Het is nu de tweede keer dat het op deze plek gebeurt en dat is toch wel erg verdacht. Na het gesprek ruimt de brandweer hun spullen op en vertrekken weer naar de kazerne.

GTAGames.nl afbeelding
De eerst komende twee weken is het gelukkig rustig in Appingedam en is er niet veel te doen. Totdat mijn pieper weer afgaat. Weer een containerbrand in Appingedam. Dit keer heb ik geen vervoer dus helaas deze beurt sla ik over. Het is weer dezelfde straat en ik zie later de fotos van mijn collega's op internet verschijnen. Het is precies dezelfde container als de afgelopen twee branden. We mogen nu dus ook met ze allen volmondig zeggen dat dit geen toeval meer is, maar dat er iemand is die containers in de brand steekt. Ook wel pyromaan genoemd in de volksmond.

GTAGames.nl afbeelding
Vanaf dit moment was voor de politie de jacht geopend naar de daders. En dit werd ook snel duidelijk, want een paar dagen later was het weer raakt. En dit keer zelfs twee keer achter elkaar. Natuurlijk wel verschillende straten en ook een stukje van elkaar vandaan. Eerst was de Gockingastraat aan de beurt en een uur later werd er een brand gemeld aan de Klaas Bosstraat in Appingedam. De brandweer en politie hadden het die avond er maar druk mee, want de volgende dag konden wij lezen dat er twee verdachten waren opgepakt door de politie. De jongens hadden geprobeerd om voor de derde keer op een avond een brand te stichten. Dit hadden ze geprobeerd aan de klaas Bosstraat waar de brandweer ook al eerder was geweest die avond. Ondanks dat de bewoners weer adem konden halen, was dit niet het einde van de container branden.

De daarop volgende weken werden er namelijk nog meer containerbranden gemeld de brandweer heeft de branden elke keer geblust zoals het hoort, maar de laatste keer dat er een melding van een containerbrand is geweest heeft de brandweer gelijk meer containers vol gespoten met schuim, zodat deze containers niet in de brand zouden worden gestoken. Tot de dag van vandaag is het nog steeds onduidelijk als het om dezelfde daders gaat of als het om anders daders gaat. In totaal heeft de brandweer van Appingedam in twee maanden tijd dertien meldingen gehad van containers die in de brand stonden. Het is dus afwachten wanneer mijn pieper weer gaat. en ik kan lezen Containerbrand Appingedam........

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...