Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579967

Editie 136 - De Tien


OWN

561 bezichtigingen

gallery_3251_43_13007.gif

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Vorige week had ik het onderwerp van deze week al aangekondigd. We gaan kijken deze week naar de rijkste mensen van heel Nederland. Hoe groot is het vermogen van deze mensen

10. John de Mol

GTAGames.nl afbeelding
En dan gaan we alweer van start. Op de tiende plaats staat John de Mol. Deze kennen we natuurlijk allemaal van Endemol en Talpa. Dit zijn ook zijn twee grootste geldvangers. Een vermogen van 1,7 miljard euro zorgt ervoor dat John de Mol in deze top tien thuishoort. Endemol kennen we natuurlijk allemaal, de producent. Bekende programma's van Endemol zijn Gooische Vrouwen, GTST, Life and Cooking, ONM en Peter R. de Vries. Talpa zullen we ook allemaal wel kennen, wat later 'Tien' werd. Vandaar dat ze ook misschien hier op nummer 10 staan. Inmiddels is de zender weg, en word het eigenlijk alleen nog maar gebruikt als eigenaar van bijvoorbeeld muziekrechten. Veel van het vermogen van Endemol word gestoken in de investeringsmaatschappij Cyrte.

9. Familie Dreesmann

GTAGames.nl afbeelding
Op negen zien we de familie Dreesmann verschijnen. Waarschijnlijk zullen we allemaal nu wel weten waar deze hun centjes vandaan halen. Precies, van de warenhuisketen V&D. De keten was oorspronkelijk van twee families, de familie Vroom en de familie Dreesmann. De familie Dreesmann bezit momenteel geen aandelen meer in de keten. Zij beleggen hun miljoenen euro's ergens anders, namelijk in hun vehikel Commonwealth. Ze hebben een vermogen van 1,8 miljard euro.

8. Jaap en Albert Blokker

GTAGames.nl afbeelding
Nummer acht kennen we ook allemaal. Jaap en Albert Blokker zijn twee broers die (je raad het al) de winkelketen Blokker onder hun hoede hebben. Door deze winkelketen is hun vermogen al gestegen tot 2 miljard euro. Dus je hoeft niet meer naar de Blokker te gaan, want ze zijn al rijk genoeg.

7. Frits Goldschmeding

GTAGames.nl afbeelding
Deze man zal voor vele onder ons onbekend zijn. Echter is hij wel oprichten en grootaandeelhouder van één van de grootste uitzendbureau's ter wereld, namelijk de Randstad. In nederland zijn er ongeveer 3500 mensen in dienst van de Randstad. Er zijn ongeveer 350 vestigingen. Elke dag zijn er via dit bureau ongeveer 70.000 mensen werkzaam als uitzendkracht. Inmiddels bestaat het bedrijf al 48 jaar. Dit bedrijf zorgde ervoor dat Frits Goldschmeding een vermogen van 2 miljard euro heeft.

6. Dik Wessels

GTAGames.nl afbeelding
Wederom iemand die niet erg bekend onder de leden zal zijn. Toch heeft deze man vele miljoenen tot zijn beschikking. 2 Miljard euro om precies te zijn. Natuurlijk is dit niet heel precies, maar je begrijpt me wel. Nu is de vraag natuurlijk, hoe Dik Wessels al dit geld verdient. Dit komt voornamelijk door twee bedrijven: Wessels Stevin en World Online. Momenteel houd hij zich vooral bezig met ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk huishoudens gebruik kunnen maken van een glasvezelverbinding. Dit is erg duur, maar is des te sneller dan een gewone kabelverbinding (om dan nog maar niet te spreken over een inbelverbinding).

5. Familie De Rijcke

GTAGames.nl afbeelding
Als ik zeg familie De Rijcke, zullen de meeste niet weten over wie ik het heb. Kijk je vervolgens naar de afbeelding hiernaast, zal er al een belletje gaan rinkelen. Deze familie heeft de drogisterijketen Kruidvat bedacht en opgezet. Inmiddels is de keten in handen van Li Ka-Shing, een van de rijkste Aziaten uit Hong Kong. Waar houd de familie zich momenteel mee bezig? Vader en moeder zijn overleden, de drie dochters zijn momenteel eigenaar van de DOB Foundation. Deze verzorgen zaken voor een goed doel in Afrika. Het vermogen ligt rond de 2,1 miljard euro.

4. John Fentener van Vlissingen

GTAGames.nl afbeelding
En hier hebben we weer een onbekende persoon, maar zijn vermogen mag er zeker wezen. Hij is groot geworden met de handel in kolen. John startte daarmee zijn eigen bedrijf op, genaamd BCD. De familie, die bestaat uit nog twee broers, richtte de familieholding SHV op. De andere twee broers zijn inmiddels overleden. John Fentener van Vlissingen heeft een vermogen van 2,5 miljard euro, daar kan hij wat leuke spulletjes mee kopen.

3. Familie van der Vorm

GTAGames.nl afbeelding
En we hebben weer een familie te bespreken. Deze familie heeft Holland Amerika Lijn opgericht. Tegenwoordig investeren ze via het vehikel HAL. HAL ontpopt zich steeds meer tot een vergrijzingsconglomeraat, met belangen in orthopedische hulpmiddelen, brillen en gehoorapparaten. Het vermogen van deze familie is momenteel 3,8 miljard euro.

2. Charlène de Carvalho-Heineken

GTAGames.nl afbeelding
:bier: Dat is mijn eerste reactie. In dit gedeelte draait het mij allemaal om bier. De daadwerkelijke oprichter van Heineken bestaat dan wel niet meer (Freddie Heineken), maar de erfgename Charlène de Carvalho-Heineken nog wel. Dit maakt haar de rijkste Nederlandse vrouw. Momenteel woont ze in Londen. Bij de laatste Olympische Spelen in Beijing opende zij met een klap op de gong het Holland Heineken House. Dit zorgt voor een vermogen van 4,1 miljard euro.

1. Familie Brenninkmeijer

GTAGames.nl afbeelding
Dan komen we nu aan bij de absolute nummer één. En ruim ook als je naar het vermogen van 24,1 miljard euro kijkt. De familie Brenninkmeijer heeft C&A opgericht. De vele erfgenamen van de families Clemens en August beheren naast C&A ook nog vele andere vastgoed- en investeringsmaatschappijen.

4 reacties


Recommended Comments

Dus je hoeft niet meer naar de Blokker te gaan, want ze zijn al rijk genoeg.

En ook geen Heineken meer drinken!

Op naar het groene flesje! Grolsch!
Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...