Jump to content
 • Sign Up

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,503,578

Editie 138 - Nieuws, Sport, Lifestyle

Sign in to follow this  
Dutchy3010

358 views

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_Bulldog!

Wekelijks is in deze rubriek het belangrijkste nieuws, sportnieuws en een item over lifestyle te vinden

[hr=3]black[/hr]

Nieuws

Suïcidale man krijgt duwtje in de rug

GTAGames.nl afbeelding
Een 66-jarige man had het in China wel gehad met een man die de hele morgen al van een brug wou springen de 66-jarige man twijfelde niet en gaf hem een duwtje. De man die daardoor van de hoge brug viel werd opgevangen op een kussen die de hulpdiensten hadden neergelegd, Door de val raakte de man slecht licht gewond en kon worden afgevoerd naar het ziekenhuis in Huangzhou. De 66-jarige dader kon het niet langer aanzien dat de man het verkeer ophield. De man had kort daarvoor aan de politie gevraagd als hij met de man mocht gaan praten, maar de politie had hem rechts omkeert bevolen. De man twijfelde daarop geen moment en klom alsnog over een hek om de man op de brug een duw in de rug te geven. De 66-jarige dader werd daarop aangehouden door de politie en kon mee naar het bureau. De 66-jarige dader had als verklaring gegeven dat hij mensen die dit soort dingen doen egoïstisch vind en alleen maar aandacht willen voor hun problemen.

40 arrestaties bij NVU-demonstratie

GTAGames.nl afbeelding

De politie heeft in Den Bosch bij een demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie rond de dertig tot veertig aanhoudingen verricht. De confrontatie was ontstaan, omdat linkse extremisten een actie hadden afgedwongen bij de rechter. Waarschijnlijk waren de rechts extremisten het hier niet mee eens en probeerden roet in het eten te gooien bij de links extremisten. De politie was met honderd agenten aanwezig van onder anderen de ME en kon zo voorkomen dat het helemaal uit de hand liep. De meeste Demonstranten zijn aangehouden, omdat ze geen gehoord gaven om zich van de demonstratie te verwijderen of toch door de barricade probeerden heen te breken. Er was een klein vecht partijtje, maar die kon door snel handelen van de politie in de kiem worden gesmoord

Kindersterfte met 27% afgenomen

GTAGames.nl afbeelding
De strijd tegen kindersterfte blijkt succesvol. Het aantal kinderen dat voor hun vijfde levensjaar overlijdt, is al sinds 1990 met 27% afgenomen dat heeft het WHO, Wereldgezondheidsorganisatie bekent gemaakt. De afname is te danken aan door goeie behandelingen van de artsen. De kindersterfte kan nog verder afnemen door nog betere behandelingen. Volgens het WHO is dit een goed begin, maar kan het altijd beter. Toch maken ze zich nog wel zorgen over de kindersterfte in Afrika. De medische zorg in Afrika is nog steeds niet goed en als er impediment zijn slaat het in Afrika het hardst toe en sterven de meeste kinderen tot grote spijt van de WHO.

[hr=3]black[/hr]

Sport

FC Groningen wint tweede wedstrijd tegen FC Utrecht.

GTAGames.nl afbeelding
FC Groningen heeft in de play-off wedstrijd 4-0 gewonnen van FC Utrecht. De club had de vorige website in Utrecht gelijk gespeeld tegen de thuisclub. Dit maal leek FC Groningen al aan het begin van de wedstrijd overtuigd van de winst, want na negen minuten spelen zat de eerste goal al in het net. Ook de tweede treffer kwam nog voor de rust van de wedstrijd deze werd in de 31 minuut gescoord. FC Groningen ging dus met een verdiende 2-0 de rust in. Ook na de rust wist FC Groningen nog niet van Ophouden en ook de 3 en 4 nul vielen nog in deze wedstrijd. FC Utrecht maakte geen schijn van kans in deze wedstrijd in tegenstelling tot de wedstrijd eerder tegen FC Groningen voor de play-offs.

Button ook in Maleisië op pole

GTAGames.nl afbeelding
De verrassende overwinning van Jenson Button vorige week in Australië was geen toeval. De Britse Formule 1-coureur van het nieuwe team Brawn GP heeft in de kwalificatie voor de Grand Prix van Maleisië de snelste ronde gereden en hij legde zodoende beslag op pole-position. Button startte in Australië ook vanaf de eerste plaats en dat legde hem geen windeieren. Hij bleef in Maleisië de Italiaan Jarno Trulli van Toyota nipt voor. De Duitser Sebastian Vettel van Red Bull en Trulli’s Braziliaanse teamgenoot Rubens Barrichello reden de derde en de vierde tijd, maar starten door eerder opgelopen straffen vanaf respectievelijk de dertiende en negende plaats. Voor McLaren en Ferrari viel er maar weinig te genieten. Wereldkampioen Lewis Hamilton begint vanaf de twaalfde plaats en vice-wereldkampioen Felipe Massa vanaf de zestiende plaats.

Bayern geeft titel weg

GTAGames.nl afbeelding
Bayern München heeft het mislopen van de landstitel aan zichzelf te wijten heeft. "We hebben niet de wedstrijden gewonnen die we hadden moeten winnen, dat vond de aanvoerder van de onttroonde landskampioen Mark Bommel. Zaterdag na de zege op VfB Stuttgart (2-1). Door de overwinning op Stuttgart verzekerde Bayern zich van een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League. De kampioensschaal ging echter naar VfL Wolfsburg, dat uiteindelijk twee punten meer verzamelde dan 'Der Rekordmeister'. "We feliciteren Wolfsburg. Maar wij hebben de titel zelf verspeeld”, aldus Van Bommel.

[hr=3]black[/hr]

Lifestyle

Weer discussie over omroepsalarissen

GTAGames.nl afbeelding
Net als ieder jaar rond deze tijd, laait ook nu de discussie over de salarissen bij de publieke omroep op.

De jaarverslagen van de publieke omroepen druppelen rond deze tijd binnen en de Balkenendenorm blijkt nog niet tot omroepland te zijn doorgedrongen. De VARA betaalt ruim vier ton voor Matthijs van Nieuwkerk, Antoinette Hertsenberg krijgt van de Tros bijna drie ton en de EO was vorig jaar 219.000 euro kwijt aan Andries Knevel (die overigens heeft aangegeven dat hij zijn salaris terug wil brengen tot de Balkenendenorm), zo blijkt uit een inventarisatie van Het Financieele Dagblad (FD).ediacommissaris Mark Visch van journalistenvakbond NVJ vindt dat dat niet meer zou moeten kunnen, zo zegt hij in het FD. Presentatoren horen volgens hem gewoon op de loonlijst van een omroep te staan. Maar of dat haalbaar is? Ook hij verwacht dat de discussie voorlopig jaarlijks de kop opsteekt.

Sign in to follow this  


6 Comments


Recommended Comments

Nouja, kan ik meteen reclame maken voor m'n nieuw verslag in Monaco! :D. Ga naar Sport, het eerste topic Formula 1 Grand Prix 2009 en kan je alle verslagen zien van de gereden GP's

Share this comment


Link to comment

Ik hoop echt dat in de editie van volgende week een stukje komt over de indy-500 mile race.

Share this comment


Link to comment
Nouja, kan ik meteen reclame maken voor m'n nieuw verslag in Monaco! :D.
Factuur voor de advertentie is onderweg, deze graag binnen 14 dagen voldoen. :)

Share this comment


Link to comment
Nouja, kan ik meteen reclame maken voor m'n nieuw verslag in Monaco! :D.
Factuur voor de advertentie is onderweg, deze graag binnen 14 dagen voldoen. :)

Hoeveel is mijn schuld, lievke?

Share this comment


Link to comment
Ik hoop echt dat in de editie van volgende week een stukje komt over de indy-500 mile race.

Inderdaad, dat was een prachtige race! Ook hoop crashes, simpele baan maar erg spannend!

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...