Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579836

Editie 139 - Nieuws, Sport, Lifestyle


OWN

493 bezichtigingen

gallery_3251_43_6120.gif

Deze rubriek is geschreven door -Haakon- & Sa_Bulldog

Wekelijks is in deze rubriek het belangrijkste nieuws, sportnieuws en een item over lifestyle te vinden.

[hr=2]#3b91c3[/hr]

Nieuws

Geweld Fatah en Hamas laait op na schietpartij



GTAGames.nl afbeelding
NABLUS - De spanning tussen Fatah en Hamas is flink opgelopen na een schietpartij op de Westelijke Jordaanoever, waarbij zes doden zijn gevallen. Het was een van de ergste geweldsuitbarstingen tussen de twee belangrijkste Palestijnse facties van de afgelopen jaren.

De schietpartij brak zondag uit, toen aan Fatah loyale politiemannen twee leden van de militaire tak van Hamas wilden arresteren in een woning in de plaats Qalqiliya.Bij het vuurgevecht kwamen drie agenten, de twee Hamasstrijders en de eigenaar van het huis om het leven. Twee andere agenten raakten gewond.

Man opgepakt na poging babyontvoering



DEVENTER - De politie in Deventer heeft een 40-jarige man aangehouden, omdat hij zaterdag twee keer heeft geprobeerd een kind te ontvoeren. De politie heeft dat zondag laten weten.

De politie kwam in actie na een melding van een vrouw.

Ze verklaarde dat de man, haar ex-partner, op de parkeerplaats bij twee supermarkten had geprobeerd de paar maanden oude baby van de vrouw uit de kinderwagen te grissen.

Ze wist dat beide keren te voorkomen en vluchtte na de tweede poging de supermarkt in waar ze het personeel om hulp vroeg.

De man werd zaterdagavond in zijn woning in Deventer aangehouden.

Rode Kruis ernstig bezorgd over situatie Pakistan



GTAGames.nl afbeelding
GENEVE/ISLAMABAD - De humanitaire situatie in de Swatvallei in Pakistan baart het Rode Kruis ernstige zorgen.

''De mensen in Swat hebben meer humanitaire bescherming en directe hulp nodig'', aldus Pascal Cuttat, hoofd van het Rode Kruis in het Aziatische land, in een zondag gepubliceerde verklaring.

Het Pakistaanse leger vecht sinds eind april tegen de Taliban in de Swatvallei in het noordwesten van het land. Ongeveer 2,3 miljoen mensen zouden het gebied zijn ontvlucht.

[hr=2]#3b91c3[/hr]



Sport

Nadal uitgeschakeld op Roland Garros



GTAGames.nl afbeelding

PARIJS - Robin Söderling heeft Rafael Nadal een historische nederlaag toegebracht bij de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. De Zweed versloeg de Spaanse kampioen met 6-2 6-7 (2) 6-4 7-6 (2).

Nadal verloor nog nooit een partij op Roland Garros sinds hij in 2005 voor het eerst zijn opwachting maakte in het Franse grandslamtoernooi.

De eerste set van de partij was meteen de eerste set sinds 2007 die Nadal verloor op Roland Garros. Nadal won tot zondag 32 partijen op rij in het open Frans kampioenschap op gravel.

In de finale van 2007 moest hij voor het laatst een set aan een tegenstander laten, namelijk aan Roger Federer.



GTAGames.nl afbeelding

Helio Castroneves heeft er zeven jaar op moeten wachten, maar het is hem gelukt: de Braziliaan heeft zijn derde overwinning in de Indy 500 behaald.De eerste startrij bestond uit Helio Castroneves, Ryan Briscoe en Dario Franchtti. Castroneves kwam erg goed weg, en Franchitti wist Briscoe te passeren. De wedstrijdleiding oordeelde echter dat de auto's zich niet goed hadden opgesteld, en besloot dat de start overnieuw moest.De auto's waren amper op snelheid, toen ze weer achter de safety car konden aanrijden door een crash van Marco Andretti, die Mario Moraes probeerde in te halen, maar daarbij tegen de muur reed.In de 141ste ronde wist Castroneves dan toch eindelijk de leiding weer te pakken na een gele vlag veroorzaakt door Nelson Philippe. Bij de pitstops was de Braziliaan al opgeklommen naar een tweede plaats, en bij de herstart wist hij Dixon ook nog te verschalken. Power bleef derde, voor Dan Wheldon, Townsend Bell en Paul Tracy, die alle drie flink wat plaatsen hadden gewonnen.Succes was er wel voor zijn teamgenoot Helio Castroneves, die voor de derde maal de sterkste was in Indianapolis, nadat hij in 2001 en 2002 ook al had gewonnen. Twee maanden geleden hing hem nog een gevangenisstraf boven het hoofd, maar na een erg dominante meimaand, is hij weer helemaal terug

[hr=2]#3b91c3[/hr]



Lifestyle

GTAGames.nl afbeelding
Het was druk op de stranden van Nederland op de eerste pinksterdag 31 mei. Van heinde en verre kwamen mensen naar de mooie stranden van Nederland om daar te genieten van de mooie stranden. Volgens een onderzoek gingen het ook goed met de verkoop van artikelen uit de supermarkt. Voor de pinksterdagen wouden mensen waarschijnlijk nog goed inslaan om zo met een volle bepakking pinksteren in te gaan. Ook kwamen mensen uit Duitsland en Belgie naar de Nederlandse Stranden om daar te genieten van onze mooie stranden. Hopelijk blijft het van dit mooi weer zodat we lekker kunnen genieten van onze zon.

2 reacties


Recommended Comments

Nadal uitgeschakeld op Roland Garros

Mooi! Misschien wordt het dan nog eens spannend. En ik zie liever Federer deze Grand Slam winnen, dan Nadal.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...