Jump to content

OWN

 • entries
  5,186
 • comments
  17,587
 • views
  1,520,351

Editie 140 - Game On!


OWN

408 views

 Share

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 members have voted

 1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

  • 10%
   5
  • 20%
   6
  • 30%
   1
  • 40%
   2
  • 50%
   11
  • 60%
   6
  • 70%
   4
  • 80%
   7
  • 90%
   40
  • 100%
   0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13567.gif

Deze rubriek is geschreven door Ikkes en graphics door Visser23

Welkom bij deze speciale E3 editie van Game On. De E3 is de grooste gamebeurs van de wereld welke garant staat voor de meeste nieuwtjes en aankondigingen. De E3 wordt jaarlijks in Los Angeles gehouden meestal in juni. In deze special kijken we naar enkele highlights en vragen we David22 naar zijn mening over de afgelopen E3. Tevens zal ik (Ikkes) ook mijn mening geven. Tot slot nog een huishoudelijke mededeling: Vanaf volgende week zullen Rullez en ik (Ikkes) weer de vaste redactie van Game On zijn. We hopen op een net zo een geslaagde samenwerking als voorheen. Veel leesplezier weer deze editie!

bhalph.jpg

Project Natal

GTAGames.nl afbeelding
Misschien wel de grootste aankondiging op de E3 was aan het einde van de Microsoft persconferentie. Hier liet microsoft hun nieuwe hardware add-on voor de Xbox360 zien namelijk: Project Natal. Dit fraaie stukje hardware neemt naast geluid op bewegingen in 3D waar, waardoor we volgens microsoft kunnen gamen zonder controller. Op deze manier willen ze de concurrentie, Sony en Nintendo voor zijn welke inmiddels beide een motion contoller hebben. Op de Xbox360 zou nu dus volgens microsoft hetzelfde gedaan kunnen worden, maar dan zonder controller. De presentatie zag er indrukwekkend uit, maar het project staat nog duidelijk in de kinderschoenen. Het is nu even afwachten tot er meer details komen. Ontwikkelaars hebben overigens erg enthousiast gereageerd op dit stukje hardware en verschillende, waaronder Lionhead (bekend van Fable I, Fable II en The Movies), zijn er zelfs al mee bezig.

Assassin's Creed 2Deel een van deze game werd door velen geprezen, maar ook helaas gekraakt door de eentonigheid. Ubisoft probeert met dit tweede deel de laatste klachten weg te nemen en een meesterwerk op tafel te leggen. Ik heb het dan natuurlijk over Assassin's Creed 2. Tijdens de Sony persconferentie kregen we een live demo te zien waarin Enzio zich door Venetië waande. Dit deed hij naast zijn gebruikelijke klimmende manier ook via de vliegmachine van Leonardo DaVinci, welk een vriend van Enzio in de game blijkt te zijn. Tevens lieten ze een aantal prachtige acties zien en konden we zien dat Enzio op veel meer manieren dan voorganger Altaïr kan vechten. De game komt uit later dit jaar en beloofd in ieder geval veel goeds.

Uncharted 2: Among ThievesGTAGames.nl afbeelding
Dat we veel mochten verwachten van het tweede deel van Uncharted was eigenlijk al duidelijk na de aankondiging en helemaal na de Gameplay trailer van een paar weken terug. Op de Sony Persconferentie kregen we echter nieuwe beelden te zien die er naast grafisch prachtig uitzagen ook een ijzersterke gameplay lieten zien. Op de beursvloer was er tevens de mogelijkheid dit te spel en tevens de multiplayer te proberen. Indruk van de singleplayer was fenominaal en schiep bij de gelukkige enorm hoge verwachtingen. De multiplayer voelde echter iets minder aan. Het speelde prima, maar voelde meer als toevoeging "omdat het moet". De Coöp beviel overigens weer wel. Deze week is in Amerika de multiplayer beta gestart, of deze ook in Europa komt is nog niet bekend en dus nog even afwachten. De game komt in Q4 van dit jaar uit.

PSP Go!Eigenlijk was het al een paar dagen voor de E3 bekend maar werd door Sony nu officieel aangekondigt: De PSP Go!. Deze nieuwe versie van de PSP zal naast de huidige PSP op de markt gebracht worden wat inhoudt dat deze de huidige PSP-3000 niet zal vervangen. Het grote verschil van de PSP Go! ten opzichte van de huidige PSP is dat het niet meer over een UMD drive bezit maar over een intern geheugen van 16 GB. Games zul je dus voortaan moeten downloaden. De PSP Go! zal 1 oktober uitkomen in Europa en Amerika voor een prijs van 249 euro. Een van de launchgames zal Gran Turismo Portable zijn, welke na al die jaren dan eindelijk uitkomt. Tevens maakte Sony bekend dat de games voor de PSP voortaan dus zowel als download als UMD versie uitkomen. PSP GO! eigenaren kunnen tevens bij Sony hun oude UMD games inwisselen voor een download, echter is nog niet bekend om welke games dit zal gaan.

Forza 3

GTAGames.nl afbeelding
Microsoft heeft met veel kabaal een nieuw deel in hun Forza Motorsport serie aangekondigt en wel het derde. In dit derde deel zal de game iets minder realistisch en dus clinisch worden dan voorgaande delen en iets meer aktie bieden zoals we van GRID gewent zijn. De game ziet er erg indrukwekkend uit, al kunnen de beelden natuurlijk allemaal gerenderd zijn waardoor we mooiere beelden te zien krijgen dan in werkelijkheid. Maar de indruk is in ieder geval goed. Tevens zal de game een movie maker bevatten waardoor je de mooiste films kan regisseren. Ook zullen de vele mogelijkheden om je auto te tunen weer aanwezig zijn. De game moet later dit jaar in de winkel terrecht komen.

Splinter Cell: ConvictionEen paar jaar terug werd Spinter Cell conviction aangekondigt voor de Xbox 360, een jaar terug hoorde we dat men helemaal opnieuw was begonnen omdat het toch niet beviel waar ze mee bezig waren. En op de Microsoft persconferentie zagen we hem dan eindelijk in een live demo. Hierin zagen we hoe vet deze gamer er uit zag en hoe goed de gameplay in elkaar stak. Sam Fisher is niet meer langer in dienst van de overheden, maar is nu eigenhandig opzoek naar de moordenaar van zijn dochter. Wat je moet doen wordt teven op een leuke manier aangeduidt, niet langer meer een simpel tekstje in beeld. Maar het wordt ditmaal op de muur geprojecteerd, alsof een soort van beamer het laat zien. Dit geeft de game extra charme. De game komt eind dit jaar, of begin 2010 uit en heeft een diepe indruk achtergelaten.

Super Mario Galaxy 2GTAGames.nl afbeelding
Na jaren van casual geblaat als Wii Fit, Wii Sports en Wii Music heeft Nintendo eingelijk eens gebogen onder de druk van de gamers in het bezig van de Wii en hebben ze Super Mario Galaxy 2 aangekondigt. Aan de ene kant niet vreemd, want Nintendo kon geen kant op. Maar aan de andere kant wel uniek. Het is namelijk de eerste keer dat er een tweede Super mario op één console verschijnt. Tot op heden was het altijd één per console. Veel van de game is nog niet bekend behalve dat het een uitgebreidere versie zal zijn van het eerste deel, zoals een sequel betaamd.

OverigHiernaast was er natuurlijk nog veel en veel meer. Denk aan een Alan Wake (X360) waar we eindelijk wat van te zien kregen, een Brutal Legend van EA wat een hele vette game beloofd te worden. Ook moeten we de andere hardcore titel van Nintendo, Metroid: Other M noemen. Tevens hebben we Final Fantasy XIII voor zowel de Xbox 360 en de Playstation 3 zien passeren. En tussen neus en lippen door werd Final Fantasy XIV ook nog even aangekondigt voor de PC en PS3. Tot slot wil ik nog even inhaken op het verhaal van het "geteas" van Kojima. Op de E3 zijn namelijk zowel Metal Gear Solid: Raiden aangekondigt voor in ieder geval de Xbox 360 en misschien de Playstation die én een Metal Gear Solid voor de PSP. Goed nieuws voor de fans dus. Ook dit was nog niet alles, meer zal je ongetwijfeld in latere Game On's terug lezen.

xc6p9c.jpg

Ikkes

GTAGames.nl afbeelding
Deze E3 was voor mij de tweede E3 die ik echt op de voet heb gevolgt, denk dan aan zoveel mogelijk live de persconferenties bekijken en al het nieuws bijhouden. Om te beginnen bij de persconferenties.

De Microsoft persconferentie vond ik erg indrukwekkend, vooral Splinter Cell: Conviction en Project Natal hebben mijn interesse gewekt. Daarnaast heeft Forza 3 ook een erg goede indruk achtergelaten. In mijn ogen zat de schow er goed in elkaar en was heb boeiend van begin tot eind. Een stuk minder te spreken was ik over de Nintendo persconferentie al is dat niet heel verassend na voorgaande jaren. Wel leuk vond ik dat er eindelijk ook weer eens een beetje aandacht was voor de hardcore gamer die een aantal jaren redelijk vergeten was door Nintendo. Tot slot Sony was eigenlijk een hele suffe droge persconferentie was met heel veel slap gelul, maar de games die getoond werden deed dit een beetje vergeten.

De games die getoond zijn op de E3 en die echt mijn interesse hebben gewekt zijn Splinter Cell: Conviction, MAG, Uncharted 2: Among Thieves, Assassin's Creed 2, Modern Warfare 2, Heavy Rain, Forza 3, DiRT 2 en zo kan ik nog wel uren doorgaan. Het wordt duidelijk weer een veel te duur najaar.

David22Nadat ik vorig jaar alles over de E3 las in tijdschriften, besloot ik dit jaar de E3 live te gaan kijken. Dit deed ik samen met Rullez en Ikkes, wat erg leuk was. Omdat ik geen 360 heb, heb ik de conferentie van Microsoft slechts "met een half oog" bekeken, terwijl ik echt voor die van Nintendo en Sony ben gaan zitten. Laat ik maar beginnen met wat ik heb meegekregen van de Microsoft-conferentie. Deze begon met een act van The Beatles - Rockband. Dat spel ziet er leuk uit, en de show erom heen zat ook goed in elkaar. Verder zag ik ook nog wat footage van Modern Warfare 2, een spel wat ik dit jaar ook zeker ga kopen, weliswaar voor de PS3. Omdat Microsoft mij verder niet echt interesseert, ga ik nu verder over Nintendo. Deze conferentie Was, zoals verwacht, nogal casual. Als je eenmaal begint over Wii Fit Plus, heb ik het al gauw gezien. Gelukkig zat er ook nog een paar reddingen tussen: een nieuwe Metroid, Mario en Zelda. Vooral die laatste had me leuk geleken. Maar goed, die komt voor de DS, en drie keer raden wat ik niet heb. Daarom ga ik nu maar verder met de conferentie van Sony. Deze zag er erg leuk uit, hoewel de statistieken vorig jaar leuker werden gepresenteerd. Maar toch kwam Sony met een paar leuke aankondigingen. Zoals de PSP Go!, de opvolger van de 'oude' PSP. Ikzelf vind hem nou niet echt mooi, maar de reacties van anderen waren lovend. Dan heeft Sony het blijkbaar toch goed gedaan. Verder vond ik het natuurlijk leuk om nog wat te zien van de nieuwe Uncharted en God of War, maar ook de aankondiging van ModNation Racers vond ik leuk. Een geslaagde E3 dus, en op naam volgend jaar!

 Share

4 Comments


Recommended Comments

En waar zijn de PC nieuwtjes?
De E3 staat bekend de laatste jaren zich vooral op de consoles toe te spitsen en de PC voor een groot gedeelte buiten beschouwing te laten. Ik heb getwijfeld om de nieuwe MMO van Lucas Arts en Bioware (Star Wars: Knights of the old Republic online) aan te halen, maar heb de keuze op Forza 3 laten vallen aangezien dit volgens mij populairder is. Vandaar ;) En volgens mij heb ik toch echt ook titels voor de PC genoemd, denk aan Final Fantasy XIV, Modern Warfare 2 en Assassin's Creed 2. Goed het zijn geen exclusives, maar die waren er ook niet echt in grote getalen op de E3 en tevens trokken ze als ze er waren niet de aandacht en het ging in deze special toch echt om de highlights ;) .

Komt er volgende week een mini-revieuw van the sims 3 of zit dat er niet in? :?
Die was eigenlijk bedacht voor deze week, aangezien de game deze week immers uitgekomen is. Maar vanwege de E3 heb ik besloten hem niet ook nog hierbij te plaatsen. Ik denk dat hij volgende week komt maar het kan ook een weekje later zijn. Maar het is zeker dat die komt ;) .
Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...