Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579912

Editie 140 - De Tien


OWN

492 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_13007.gif

Deze rubriek is geschreven door Basssss!

Welkom bij De Tien van deze week. Zwitserland, een rijk landje in de Alpen. Toch hoort Zwitserland niet bij de Europese Unie, omdat de rijke Zwitsers dan hun bankgeheim moeten opgeven. Toch blijken de EU-leden toch wel blij met dit bankgeheim te zijn, dat merk je in deze De Tien. Welke landen hebben het meeste geld op de Zwitserse bank staan?

10. Saoedi-Arabië

GTAGames.nl afbeelding
Als de grootste olie-exporteur van de wereld staan de Arabieren niet platzak. Deze Arabieren hebben gezamelijk maar liefst €4,1 miljard op de Zwitserse bank staan. Het gemiddelde daarvan over de hele bevolking komt uit op €158 per persoon, daar kun je wel wat ijsjes van kopen.

9. België

GTAGames.nl afbeelding
Onze buurtjes in het zuiden en tegelijkertijd onze medeforumbezoekers. Ze hebben in totaal €8,6 miljard aan spaarcentjes achtergelaten bij de bank van Zwitserland. Dit komt gemiddeld neer op €797 per persoon. Zeg Belgen, kunnen jullie je buurtjes in het noorden misschien een klein geldbedragje toeschuiven? :engel:

8. China

GTAGames.nl afbeelding
Het land van de de miljard inwoners en het land van de Chineze muur. De Chinezen hadden blijkbaar €10,8 miljard contantjes teveel en besloten deze maar te dumpen bij de Zwitsers. Alhoewel, ze mogen deze best weer terughalen, want het saldo is maar slechts €8 per Chinees. Oftewel, een paar lekkere chocoladerepen om de bewoners eens lekker te verwennen.

7. Italië

GTAGames.nl afbeelding
Hart van het Romeinse rijk en ontdekker van de pizza, de toeristen houden hun geld niet in de zak. De Italianen beschikken over €13,2 miljard wat nu stoffig ligt te worden in de kelders van de Zwitserse bank. Italië kan elke inwoner maar liefst €219 cadeau doen met dit bedrag.

6. Nederland

GTAGames.nl afbeelding
Dat geldcadeautje van de Belgen is niet meer nodig, de Nederlanders hebben samen maar liefst €31,4 miljard op de Zwitserse bank geparkeerd. Dat geeft een gemiddelde van €1.905 per inwoner. Daarmee bereikt Nederland ook gelijk de tweede plaats met hoogste gemiddelde bedrag per inwoner.

5. Frankrijk

GTAGames.nl afbeelding
Bonjour, dix euros s'il vous plait. Deze croissant en stokbroodeters zijn niet arm, de Fransen hebben namelijk over €60,7 miljard handjecontantjesgestort op de Zwitserse bank. Wat voor elke Fransman €933 zou vrijmaken voor nog meer croissantjes.

4. Duitsland

GTAGames.nl afbeelding
Hard geraakt door de crisis, maar ook buiten de crisis veel verlies gedraait. Het grootste deel van dit geld is dan ook gestort tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat was de buit die de Duitse soldaten van de Joodse gevangenen stolen. Dit geld staat nog altijd vast op de bank en kan enkel door de eigenaar van de rekening leeggehaald worden, die inmiddels al lang niet meer leeft. Het totale bedrag is €65,6 miljard en voor elke Duitser is dat ongeveer €800 handjecontantjes.

3. Japan

GTAGames.nl afbeelding
Sushi? Dat kunnen de Japanners genoeg kopen met dit bedrag. Of de sushibars €85,2 miljard aan sushi hebben is dan nog de vraag, de andere vraag is of de Japanners wel €667 aan sushi op kan eten. Toch brengen ze samen een hele berg geld in het Zwitserse laatje.

2. Verenigd Koninkrijk

GTAGames.nl afbeelding
De Britten weten het wel heel zoet te maken. Deze eilandbewoners hebben maar liefst €403,5 miljard op de bankrekening staan, daarmee komen zij ook gelijk op de eerste plaats met hoogste gemiddelde per persoon. De Britten kunnen namelijk elk wel €6.549 aan contanten op zak krijgen.

1. Verenigde Staten

GTAGames.nl afbeelding
Die Amerikanen mogen wel eens wat gaan doen met hun geld, deze uitbulkende en dikke bewoners hebben maar liefst €416,5 miljard op de tafel gelegt voor de Zwitserse bank. Dat is voor elke Amerikaan €1.361 aan hamburgers en andere vette snacks.

12 reacties


Recommended Comments

Sjeez, €416,5 miljard :cab:

Probeer maar eens uit te leggen hoe je met zoveel geld de crisis niet kan oplossen..:7

Ga er maar van uit dat de helft van Bill Gates is. :schater:

Edit: Merk net dat ik een woordje ben vergeten bij VK (nummer 2), kijk maar wie het kan vinden. :puh:

Link to comment

2 woordjes :puh:

€403,5miljard op de bankrekening staan, daarmee komen zij ook gelijk op de eerste plaats met het hoogste gemiddelde per persoon
Link to comment
Edit: Merk net dat ik een woordje ben vergeten bij VK (nummer 2), kijk maar wie het kan vinden. :puh:

Het woordje "dan" bij "..komen zij dan ook gelijk.."? :puh:

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...