Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579760

Editie 141 - De Tien


OWN

352 bezichtigingen

gallery_3251_43_13007.gif

Deze rubriek is geschreven door Kloep!

Deze week is De Tien geschreven door Kloep. We houden hem deze week over de tien duurste steden. Veel plezier met het lezen van deze top tien!

10. Bombai: $9.163 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Bombai, de stad die officieel Mumbai heet, ligt in India. Het is de grootste stad in India met ongeveer 13,5 miljoen inwoners. Het is daarmee ook de grootste stad die in India ligt, maar niet de hoofdstad. Wel is het de hoofdstad van de deelstaat Maharashtra. Bombai ligt in het westen van India aan de kust. In de laatste drie jaar zijn er twee aanslagen gepleegd in Bombai. De eerste was op 11 juni 2006. Dit was een bomaanslag. De andere aanslag was op 26 november 2008. Als je in deze stad wilt gaan wonen, zorg dan dat je genoeg geld hebt. Hier kost het namelijk $9.163 per m². Dat is een behoorlijk prijskaartje dus.

9. Rome: $9.166 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Nummer negen is de hoofdstad van Italië, Rome. Natuurlijk was dit ook de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Hier is het centrum van de Rooms-Katholieke kerk. De kerk noem je de Sint-Pieterskerk. Voor de kerk is een groot plein. Het meest bekende gebouw in Rome is echter wel het Colosseum. Hierin werden vroeger gladiatorengevechten gehouden. Naast het Colosseum heb je ook nog het Pantheon. Het Pantheon is een tempel in Rome dat gebouwd werd tussen 118 en 125 na Christus. Het is nu in gebruik als Rooms Katholieke kerk. Pantheon betekent 'gewijd aan alle goden'. Een andere mogelijke vertaling is: 'geheel goddelijk'.

8. Singapore: $9.701 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Singapore ligt in Singapore. Hmmm, leuke zin. Waar het dus op neerkomt, is dat de stad hetzelfde heet als het land. Dan kan je natuurlijk niet anders als die stad de hoofdstad maken. Zo, nu heb ik al wel weer meer dan genoeg het woord Singapore gezegd. Singapore is een dure stad, maar dan ook wel een erg mooie. Zo heb je bijvoorbeeld hele mooie stranden aan de rand van de stad. Maarja, dat zijn stranden meestal. Wel is het in Singapore altijd erg druk. Je betaald in dit land maar liefst $9.701 per m².

7. Parijs: $12.122 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Deze stad kennen we allemaal wel, de hoofdstad van Frankrijk. Ik heb het over Parijs. Deze stad vinden we terug op de zevende plek van deze lijst. In Parijs vinden we natuurlijk de eiffeltoren terug, die zal iedereen wel kennen. De stad kent ruim 2,15 miljoen inwoners. Ook zijn er in Parijs een aantal bekende theaters, en ook een aantal grote bekende winkelstraten. In deze straten worden de dure merkkledingen verkocht. Wat dat betreft is Parijs een echte winkelstad. Om in Parijs te mogen wonen, moet je $12.122 per m² betalen. Niet heel weinig dus.

6. New York: $14.898 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Nummer zes, de grootste stad van Amerika. Dat is natuurlijk New York. New York ligt in Amerika, the land of oppertunity. New York ligt in de staat New York. Ook in New York kun je naar vele Musea gaan. Ook zijn er veel theaters. Eén van de bekendere musea in New York is het Guggenheim Museum. Het is een museum voor moderne kunst met vooral schilderkunst van de 20e eeuw. Verder had je natuurlijk The Twin Towers in New York staan. Om in New York te wonen, betaal je maar liefst $14.898 per m².

5. Hongkong: $16.125 per m²

GTAGames.nl afbeelding
We zijn alweer op de helft, namelijk op nummer 5. De stad Hongkong staat hier. De stad hoort officieel bij China, maar is eigenlijk al wel een eigen land. Hongkong heeft bijvoorbeeld al eigen regering, alleen niet op buitelands en defensief vlak. Meer dan de helft van de stad bestaat uit natuur. De stad telt bijna zeven miljoen mensen. Dit zorgt er wel voor dat het erg druk is in de stad. Hongkong bestaat uit 236 verschillende eilandjes, waarvan ongeveer 98% onbewoond is. Om op de bewoonbare eilanden je plekje te vinden, zul je $16.125 per m² moeten neerleggen.

4. Tokyo: $17.998 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Nummer vier is hier. He, dat rijmt. Op de vierde plek staat de hoofdstad van Japan, genaamd Tokyo. De stad bestaat uit 23 wijken, die elk als aparte stad worden bestuurd. Dit betekent dat alle wijken een eigen burgemeester en dergelijke hebben. Naast de stad zelf, behoord tot de stad ook nog een aantal afgelegen eilandjes. Het verste eilandje bevind zich 1850km af van de binnenstad van Tokyo. In Tokyo zijn er altijd wel mensen op straat. Om het beter te zeggen, er is nooit een moment dat er niemand op straat is. Het loopt er altijd helemaal vol. Om in Tokyo een huisje te kopen, betaal je $17.998 per m².

3. Londen: $20.756 per m²

GTAGames.nl afbeelding
Op nummer drie staat Londen, de hoofdstad van Engeland. Ook in Londen heb je vele kerken en musea die je kunt bezoeken. De ambtswoning van de Britse premier staat in 10 Downing Street, een adres dat de status van eigennaam heeft verworven. Big Ben is een grote klokkentoren. Een mooie plek is de Tower of London, wat geen toren is. In de geschiedenis fungeerde het bouwwerk onder meer als koninklijk paleis maar ook als gevangenis waar tegenstanders van de kroon werden vastgehouden. Tegenwoordig is het een museum, waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn. Om in Londen te mogen wonen, moet je $20.756 per m² neerleggen.

2. Moskou: $20.853 per m²

GTAGames.nl afbeelding
We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Voor de nummer 1 hebben we eerst nog de nummer twee. Een stad die in Europa ligt, terwijl het land grotendeels in Azië ligt. Ik heb het hier natuurlijk over Moskou, liggend in Rusland. Wat valt er nu eigenlijk allemaal te doen in Moskou? Er zijn 4 bekende plaatsen: het Rode Plein, het Mausoleum van Lenin, het Kremlin en de GUM. De laatste staat voor Glavnyi Universalnyi Magazin (Universele Staats Winkel). Dit is een warenhuis, een hele bekende over de hele wereld. Het Kremlin is het middelpunt van de binnenstad van Moskou. Het Mausoleum van Lenin staat op het Rode Plein in Moskou en bevat het gebalsemde lichaam van Lenin (een Russisch revolutionair). Het Rode Plein is een groot plein, vlak naast het Kremlin. Verder zijn er vele beroemde kerken en musea. Om in deze mooie koude stad te wonen, moet je $20.853 per m² betalen.

1. Monaco: $47.578 per m²

GTAGames.nl afbeelding
De enige echte nummer 1 is aangebroken. Het is Monaco. Dit kleine stadje/landje ligt vlak naast Frankrijk. De voetbalclub van Monaco (A.S. Monaco) speelt dan ook in de Franse competitie. Of het nu een land of een stad is, is bij vele onduidelijk. Officieel is het geen van beide, maar eigenlijk is het een staat. Wel is deze staat wereldbekend geworden door de vele casino's, als mondaine badplaats en belastingparadijs. Natuurlijk kunnen we de jaarlijkse Grand Prix niet vergeten. Wonen in Monaco? Pak je portemonnee dan maar en betaal $47.578 per m².

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...