Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579909

Editie 142 - Reporter Bulldog


OWN

496 bezichtigingen

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_bulldog!

In de vorige rubriek konden jullie lezen dat het aardig rustig was geweest en dat ik artikels uit de oude doos zou moeten trekken. Ik was even weer bang dat ik dat vandaag ook weer had moeten doen, Maar nu pas kom ik er echt achter waarom ik de rubriek altijd op het laatste moment schijf... en waarom dat kunnen jullie weer lezen. Veel Plezier!

Grote Brand in de haven door transportband

Gisteren nadat ik een gesprek had gehad bij een persoon was ik op weg naar huis en gaat mijn telefoon. Het is mijn collega die vraagt als ik naar de brand ga. Ik vraag hem verbaast ''Brand Waar?'' omdat ik in een gesprek had gezeten had ik mijn pieper uitgezet en had ik dus de melding niet mee gekregen. Dat doe ik dus de volgende keer niet weer ook al zit ik aan de thee met de koningin.

GTAGames.nl afbeelding
Ik vraag wat er brand en waar. De collega zeg dat er een Loods in de brand staat in de haven. Ik vertel hem dat ik net terug kom van een gesprek, maar dat ik zo snel mogelijk ter plaatse zal gaan. Een klein beetje extra gas erbij omdat ik ook nog mijn camera moest ophalen. Op de parkeerplaats laat ik de auto even voor twee seconden voor wat het is en ren zo snel mogelijk naar huis om me camera te pakken en natuurlijk weer terug. Onderweg na twee bochten duiken de eerste irritaties alweer op. Een man die waarschijnlijk niet goed weet wat hij wil blijf midden op de weg staan. Ik begin em alweer te flippen in de auto, omdat ik verder wil rijden. Gelukkig rijd de man 5 seconden later door, maar er zat nog een oude man met een invalidenwagentje voor en die dingen zijn nog slomer. Gelukkig sloegen de twee mannen de weg in waardoor ik vlug me weg kon vervolgen. aangekomen bij de stoplichten springt de stoplicht net op oranje. Natuurlijk had ik wel wat vaart en kon ik daardoor niet meer remmen. Gelukkig is dat een goed excuus. Nadat ik de afslag heb genomen bij de stoplicht zag ik al wat rook hangen en reed door. Het was achter in de haven en het terrein is omringt door hekken. Gelukkig zijn er ook parkeerplaatsen voor de mensen die daar werken en er was genoeg ruimte en het was ook nog eens dichtbij de brand. Ik stap uit de auto en loop naar het hek.

Bij het hek aangekomen zie ik dat er een brand is tegen de loods aan. Dat is wat ik op het eerste gezicht zie. Ondertussen zie ik ook een collega op het terrein rennen. Nu weet ik dat hij vaker overal heen gaat waar hij eigenlijks niet mag komen. Ik besluit eerst nog netjes achter hek te blijven. Na een paar foto's kijk ik even rond en besluit helemaal rond te lopen, omdat ik het vanaf de andere kant nog beter zou kunnen zien. Ik loop naar het einde van de weg en ineens herinner ik me weer dat hier ook de broed terrein van de zeemeeuwen is. En ook zijn ze op zulke moment erg agressief. Ze vliegen over me heen en proberen me af en toe te pikken. Ik ren als een gek de hele lang weg af en beland ineens in het donkere rook waar ik wel even door heen moest. Nadat ik de weg had afgelegd liep ik door het hoge gras en kon ik vanaf een goeie kant nog wat foto's maken. Op dat moment zie ik steeds meer collega's op het terrein en ik begin te balen. Aan de linkerkant zie ik een deur in het hek en besluit te proberen als die open is. Ik loop naar het hek en probeer de deur te openen en gelukkig was die open. Ik loop vlug het terrein op zodat de politie me niet gelijk terug zou sturen en met succes. Ik loop naar me collega's en op dat moment worden we ook wat verder weg gezet. Gelukkig had ik al wat foto's van die kant genomen dus dat zat wel goed. De melding was ondertussen al op geschaald naar middelbrand en even later word er ook op geschaald naar grote brand. De brandweer is weer in grote aantallen in beweging en ook het weer sloeg om. Vlug stopten we de camera's en al het dure apparatuur onder de jassen en in de tassen.

GTAGames.nl afbeelding
Na wat gepraat over de mogelijk oorzaak van de brand en een aantal gemaakte foto's besloten we langzamerhand ook maar naar huis te gaan. We hadden al gehoord van brandweermannen en dergelijke dat de brand was ontstaan in de transportband en dat de transportband helemaal door de loods liep en er binnen in de loods ook nog wat kleine brandjes waren. Waarschijnlijk was de transportband vastgelopen en was er daardoor kortsluiting ontstaan. Door het vlugge ingrijpen van de brandweer konden alle brandjes geblust worden en bleef de loods staan.

Voor meer foto's over dit onderwerp Loodsbrand in haven Delfzijl

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...