Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580019

Editie 143 - Reporter Bulldog


OWN

670 bezichtigingen

Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?  

91 leden hebben gestemd

  1. 1. Hoeveel procent heb je GTA Vice City uitgespeelt?

    • 10%
      5
    • 20%
      6
    • 30%
      1
    • 40%
      2
    • 50%
      11
    • 60%
      6
    • 70%
      4
    • 80%
      7
    • 90%
      40
    • 100%
      0

This poll is closed to new votes

gallery_3251_43_21571.gif

Deze rubriek is geschreven door

Sa_bulldog!

Deze week was het weer aardig druk met de kleine brandjes. Nu zijn niet alle branden spectaculair, maar daarover kunnen jullie meer lezen in het Rubriek Reporter Bulldog van deze week. Ik wens iedereen zoals elke week weer veel plezier met lezen!

Drukte Voor Brandweer Delfzijl & Appingedam

GTAGames.nl afbeelding
het is half twee snachts als de pieper afgaat. Ditmaal is het een buitenbrand langs een drukke weg die word gemeld. Er zouden hooibalen branden langs de N33 hier in de Regio. Als ik ter plaatse kom zie ik dat er flink wat rook de lucht instijgt. Echt goed branden de hooibalen niet, maar ik besluit dwars door de rook te rijden en mijn auto verderop bij de politie neer te zetten. Als ik de auto op zijn plek heb gezet stap ik uit en loop ik naar de hooibalen. Ze smeulen een beetje, maar hier en daar begint het al wat te branden. Ik neem wat foto's en zie ondertussen dat er nog een politie auto met spoed over de weg rijd. Na vijf minuten komt de politie auto weer terug en rijd naar de andere politie auto die staat te wachten op de brandweer. De agenten stappen uit en beginnen met elkaar te praten. Na circa acht minuten later komt ook de brandweer ter plaatse die gelijk begint met blussen van de hooibalen. Nadat het grootste gedeelte van de brand is geblust trekken ze het met een soort hark uit elkaar en word er met een warmte meter gekeken waar er eventueel nog hitte is in de hooibalen. Nadat ook de rest van de hooibalen uit elkaar is getrokken en geblust is kan de brandweer weer inpakken en terug gaan naar hun bed. Ik had ondertussen wat foto's gemaakt, maar was niet helemaal tevreden over de uitkomst. Toch zaten er wel goeie foto's bij die ik thuis kon uitzoeken en kon gebruiken voor de website's waar mijn foto's regelmatig opstaan.

GTAGames.nl afbeelding
De volgende dag las ik op internet dat de hooibalen waar ik snachts was geweest smorgens weer waren gaan branden en de brandweer voor de tweede keer weer naar de plek moest om de hooibalen te blussen. Dit maal kwam ook een vrachtwagen om de hooibalen goed uit elkaar te trekken en daarna gelijk de hooibalen af te voeren. Ook waren er verschillende rietje brandjes geweest, maar daar had ik verder geen aandacht aan besteed tot smiddags de pieper weer afging voor de zoveelste buitenbrand. Ik rij naar de plaats en vind na één minuut zoeken ook gelijk de plek waar de brand is gemeld, maar aangezien ik geen rook of vuur kon zien liep ik rond. Toen ik circa tien meter had gelopen komt ook een andere fotograaf op zijn scooter aanrijden. Hij zegt dat het waarschijnlijk helemaal aan de andere kant is en we besluiten naar de andere kant te gaan. Helaas voor mij moest ik gaan rennen en nu is mijn conditie niet meer zo goed. Nadat ik een sprint van driehonderd meter had getrokken ben ik hijgend gaan lopen. Toen ik eenmaal aankwam bij de plek waar er eventueel brand zou zijn bleek het allemaal mee te vallen. De brand was uit zichzelf al gedoofd, maar de brandweer had voor de zekerheid nog even een controle uitgevoert en reden net op het moment dat ik kwam weer weg. Toen ik verderliep ontdekte ik al gauw dat er op meerdere plekken brand was geweest in het riet. Aangezien riet bij het water niet zomaar gaat branden was het wel duidelijk dat het om brandstichting ging.

Voor meer foto's over de brand met de hooibalen Klik

6 reacties


Recommended Comments

Zeg... dat je nooit van Appingedam gehoord hebt... oke, vooruit... ik ook niet, maar Delfzijl heb je toch hopelijk wel eens van gehoord? :D

Owjah.. en die vraag is al eens meer gesteld, maar het is reporter Bulldog he, dus zul je in zijn rubriek alleen gebeurtenissen tegenkomen uit zijn omgeving. Voor zover ik weet heeft ie geen helikopter, dus heel ver uit de buurt gaan zal er niet in zitten :)

Link to comment

ik krijg deze vaak inderdaad vaker. Delfzijl moet je inderdaad wel kennen. Misschien van een van de Wereld grootste feesten met schepen genaamd : Delfsail

Dit feest vind ook dit jaar weer plaats. Als je wat meer wil weten over Delfzijl & Appingedam en de dorpjes erom zou ik zeggen. Wiki,Google Earth (maps) En je kunt ook altijd bij mij terecht voor vragen. Post ze hier en ik geef graag antwoord. Nogmaals heb ik eerder gezegd als er leden zijn die iets meemaken en foto's en een verhaal insturen naar mij via PB dan ben ik niet te beroerd deze erin te plaatsen. Daarbij zit ik er inderdaad over na te denken misschien eens wat verder weg te gaan. Zoals hierboven ook al word gezegd ik heb geen helikopter en branden en ongelukken wachten niet op mij. Als het tever weg is kan ik dus nooit op tijd op een plaats van een brand ongeluk of wat dan ook komen. Deze stad bruist van Energie daar is geen twijfel over mogelijk. In Amsterdam gebeurt er natuurlijk veel meer op een dag, maar het is precies hetzelfde als wat hier gebeurt. Elke ongeluk of brand is natuurlijk wel anders, maar het komt op het zelfde neer. Veel verschil zal je dus niet hebben het blijven de verhalen, maar toch allemaal stuk voor stuk uniek.

@ bewerking. Zodra ik genoeg verdien zal ik een helikopter aanschaffen (of ik na mijn opleiding wel journalistiek doen) dan krijg een helifloptor van de zaak :Y

Link to comment
Komt er ooit nieuws buiten die dorpjes waar ik nooit eerder van gehoord heb? :7
Zodra jij meer dorpen uit je land gaat kennen. :)

Bwehe, da's zo'n reactie die ik ooit al uns gehoord heb. M'n broer en wat vrienden moesten een soort project voorstellen op school en er reageert iemand: "Het was wel goed, maar ik verstond er niet veel van" Waarna 1 van die vrienden van m'n broer zegt: "Kan ik er wat aandoen dat je schijtedom bent?" Ik lag echt dubbel toen m'n broer dat vertelde...xD

Is geen reactie tegen jou hoor, zamg0d1, ik ben ook geen kei in Aardrijkskunde.

Mooie rubriek, doe zo voorts! :tu: Alleen jammer van de grammaticafoutjes/schrijffoutjes, maar dit gaat elke week beter, heb ik de indruk.

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...