Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1580059

Editie 144 - Yme's Column


OWN

438 bezichtigingen

gallery_13783_45_2136.gif

deze rubriek is geschreven door: Ymosky!

[hr=3]#3b91c3[/hr]De stelling van vorige week:

In de vorige editie van deze column werd de vraag "Is de media-aandacht die Michael Jackson krijg terecht?" aan jullie voorgelegd. Deze vraag werd door maar liefst 29 mensen beantwoord. Bedankt daarvoor! De uitslag ervan vind je hieronder.

poll_editie_143.png[hr=3]#3b91c3[/hr]

Het is toch vre-se-lijk!! In wat voor tijd leven we toch. Voor geen miljoen euro zei een drukker uit Nieuwe-Tonge. Daarmee weigerde hij een dubieuze tekst te drukken op badhanddoeken voor de Stichting Gay Sport Nijmegen. Een goede reden voor allerlei homo-organisatie's om moord en brand te schreeuwen en voor de eerder genoemde stichting een reden om melding te doen bij het Anti Discriminatie Bureau.

GTAGames.nl afbeelding
Terecht? dat is iets wat je jezelf af kunt vragen. Deze drukkerij heeft met hele grote dikke rode letters op haar website staan dat er geen afbeeldingen en/of teksten worden gedrukt waar ze principieel niet achter staan. De organisatie had het dus best wel kunnen weten. Sterker nog, het lijkt dan wel verdacht veel op uitlokkerij, provocatie! Er zijn tenslotte nog veel andere drukkers die de badhanddoeken wel willen drukken en er zullen er vast ook wel zijn die iets dichter in de buurt bij Nijmegen zitten...

Om even terug te komen op de werkelijke vraag: Mag het bedrijf de opdracht weigeren? Volgens de wet mogen producten en diensten niet geweigerd worden op basis van geaardheid. Het lijkt erop dat deze regel in dit geval niet helemaal opgaat. De drukker wil helemaal niet discrimineren, heeft niets tegen homo's en weigert helemaal niet om badhanddoeken voor de Gay Sport te drukken, alleen de tekst 'Gay Sport Nijmegen PINK Tournament 2009' word geweigerd.

Als die drukkerij dus simpelweg had gezegd "sorry, de roze verf is op" of hij had gezegd "sorry, geen tijd" dan was er geen enkel probleem geweest? En kan een of ander pro-homo-rechter wel beslissen dat het bedrijf de badhanddoeken wel moet afdrukken? Dan kun je jezelf afvragen of je iemand wel mag dwingen een product of dienst te leveren? Vragen genoeg, antwoord erop geven kan door te reageren op de stelling van deze week die je hieronder vind.

[hr=3]#3b91c3[/hr]Mag de drukkerij weigeren "homo-teksten" te drukken omdat hij er principeel niet achter staat?

[hr=3]#3b91c3[/hr]Geef hierboven aan of je het eens of oneens bent met deze stelling. In de volgende editie van deze column zal de uitslag worden vermeld.

1 reactie


Recommended Comments

Ik merk wel dat best wel wat mensen erg goed zijn in "Ja" of "Nee" te klikken, is leuk.. sterker nog, vind ik heel aardig :Y als niemand zou stemmen zou de lol er gauw afgaan tenslotte.

Maar zou je ook eens kunnen vertellen waarom je op Ja, of Nee gestemd hebt? ben ik, zeker bij een onderwerp als dit, best wel benieuwd naar omdat de meningen in de poll-uitslag behoorlijk sterk verdeeld zijn op dit moment. (

56% tegen, 44% voor

) :)

Link to comment
Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...