Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1579958

Editie 145 - De Tien


OWN

527 bezichtigingen

gallery_3251_43_13007.gif

deze rubriek is geschreven door: Ymosky!

Welkom bij de 10 van deze week. Erger jij jezelf ook al aan die trein die pas over een half uur komt opdagen, die bus die voorlopig niet in zicht is en dat "stomme wijf" wat naast je zit te bellen met een stemgeluid dat je vermoed dat ze eigenlijk helemaal geen telefoon nodig heeft en zo wel verstaanbaar is? Deze week de top 10 aan ergernissen in het openbaar vervoer.

10. Medepassagiers die voordringen

Medepassagiers die voordringen in het openbaar figuur, je kent ze wel, bij de trein van die mensen die rennend het hele station overgaan omdat ze weer eens niet op tijd zijn voor de trein. Onderweg duwen ze je zo ongeveer aan de kant, wat dan weer scheldende reacties oplevert. De laatste keer dat ik het meemaakte was die persoon... ikzelf

En bij de bushalte natuurlijk ook, alsof die bus nog maar 1 vrije plaats over heeft die iedereen perse moet hebben, op zo'n manier word er vaak ingestapt.

GTAGames.nl afbeelding

9. Niet opstaan in bus of trein voor ouderen of zwangeren

Een ergernis waar ik zo mijn twijfels bij heb. Natuurlijk is het hoogst onbeschoft als iemand niet opstaat voor ouderen of voor een zwangere vrouw. Al is dat laatste wel moeilijk te herkennen. Als je voor iedere dikke vrouw gaat opstaan kom je waarschijnlijk toch al gauw in ietwat gênante situaties terecht. Waarom ik er mn twijfels bij heb? De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet... degene die zich eraan ergert staat zelf schijnbaar ook niet op, of er gaan heel veel ouderen en zwangere vrouwen met de bus of trein.. en dat betwijfel ik dan ook weer.

8. Uitvallen van treinen

*ding dong* de trein van het "Mededelingen forum" met als eindbestemming "Opinie" rijd niet meer, in plaats daarvan kunt u de stoptrein nemen die rijd via de Gang-talk, de Blogs en het Moderator-forum. Daar sta je dan op het perron met je tas in je hand en je mond vol tanden en inmiddels probeer je uit te vinden hoe je nu wel op de plaats van bestemming gaat aankomen.

7. Vieze toiletten in de trein

Voor de "heren" onder ons niet zo'n gigantisch probleem, als het toilet echt zo smerig is dat je er niet kun urineren leg je er maar een knoop in. Tenzij je gaat voor een "grote boodschap" natuurlijk. Voor de dames die moeten zitten is het natuurlijk weer een heel ander verhaal. Als er dan ook nog eens geen wc-papier aanwezig is, en de kraan niet werkt is er van het comfort, in dat toch al hele kleine hokje, al helemaal niets meer over.

6. Medepassagiers die met hun voeten op de bank zitten

Vroeger toen ik nog "klein" was vond ik dat altijd geweldig grappig, zo'n bordje "voetje van de bank" waarbij dan een paar letter's waren weggepoetst, waardoor er dus "eten van de bank" stond. Maar natuurlijk is het niet erg fatsoenlijk als je met je schoenen op de bank tegenover je zit waar dan weer iemand anders moet zitten. Zeker als er van dat "gespuis" zit met de leeftijd van zo'n beetje alles hier op het forum durft niemand te vragen of je je voeten van de bank wilt halen...

5. Harde muziek (bassen en drums) uit walkmans

Dat kennen de meesten wel die niet in het bezit van een i-pod, telefoon met mp3 functie of iets dergelijks. Als je zelf zo'n ding ophebt heb je namelijk nergens last van, maar als je het voor elkaar gekregen hebt om een metro of spits te veroveren en je zit in de trein rustig dat krantje te lezen dan kan het best irritant zijn als je de muziek van je buren, of het liefst die van degenen aan de andere kant van de trein, hoort. Vooral wanneer de muzieksmaak van die persoon niet helemaal de jouw is..

GTAGames.nl afbeelding

4. Moeten staan wegens gebrek aan zitplaatsen

Sta je daar in de trein in een soort van schapenhok waar op z'n minst nog 100 andere medepassagiers staan te wachten totdat ze op de plaats van hun bestemming zijn aangekomen. In dit geval heb je helemaal geen kans om je krantje te lezen, het enige wat je kunt doen is staan en luisteren naar het slap geouwehoer van je medepasagiers, of zelf wat onzin kletsen natuurlijk. Of je staat met z'n allen naar elkaar te kijken met allemaal dezelfde gezichtsuitdrukking: "duurt het nog lang...?". Een hele goede reden om deze ergernis op nummer 4 in de top 10 te zetten.

3. Vertraging van bus, tram of trein

Hoe vaak zie je het niet, van die informatieborden waarop het aantal minuten vertraging van de trein staat aangegeven met eronder wat mensen die allemaal zachtjes binnensmonds lopen te vloeken. Het kan behoorlijk ergerlijk zijn als je moet wachten op een trein, bus of metro en al helemaal doordat je jezelf op den duur gaat afvragen of het ding überhaupt nog wel komt. Een goede nummer 3 in deze top 10.

2. Medepassagiers met een sterke lichaamsgeur

Dit keer zit er een luchtje aan, helemaal erg als je moet staan in het nauwe hokje wat ik hierboven als "schapenhok" betitelde. Sta je daar naar je medepassagiers te kijken en je ruikt ze ook nog. Wat eerst alleen maar vervelend was kan ik zo'n geval een flauwval-verwekkende gebeurtenis worden. En de persoon in kwestie heeft nergens last van, da's het ergste nog eigenlijk.

1. Luidruchtige gesprekken in mobiele telefoons

De absolute nummer 1 in deze top 10! Zit je daar rustig je krantje te lezen, te praten met je vrienden, familie of collega's en dan zit er zo'n figuur met een mobieltje aan het oor, waarbij hun hele hebben en houden publiekelijk verhandeld word. Vooral de "dames" hebben er nogal eens een handje van om hun vriendinnen, schoonmoeders, zussen en alle andere vrouwelijke personen binnen hun kennissenkring realtime op de hoogte te houden van de laatste "belangrijke" gebeurtenissen. Helaas is een trein, bus of metro reisje daar zeer voor geschikt.

2 reacties


Recommended Comments

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...