Jump to content

OWN

  • artikelen
    5186
  • reacties
    17587
  • bezichtigingen
    1586353

Editie 21 - Sport


Dutchy3010

545 bezichtigingen

blog-33831-1166218210.jpg

Deze rubriek wordt en is geschreven door 'Preddy'.

Janssen krijgt 4 wedstrijden

Door de onzinnige actie in de wedstrijd tegen RKC, waar hij rood voor heeft gekregen, kan Janssen vier wedstrijden op de tribune gaan plaatsnemen.

Feyenoord krijgt boete na bierincident

De Europese voetbalbond UEFA heeft Feyenoord een boete van omgerekend ongeveer 12.500 euro opgelegd naar aanleiding van het 'bierincident' in het duel in de UEFA-beker met Blackburn Rovers.

Feyenoord heeft hierna de foto van de gooier op hun website gezet, waarna de betreffende persoon zich heeft gemeld. Feyenoord is nu met hem aan het onderhandelen hoe het verder moet.

Overigens is de UEFA in beroep gegaan tegen de in hun ogen te lichte straf voor Feyenoord naar aanleiding van de ongeregeldheden in Nancy. Het zou zeer spijtig zijn als Feyenoord nu alsnog geschorst wordt, na het uitstekende werk dat verricht is bij het plaatsen voor de volgende ronde.

Cech wil januari weer trainen

Doelman Petr Cech verwacht in januari de training te hervatten. De 24-jarige sluitpost van Chelsea verklaarde dit afgelopen dinsdag op het tv-kanaal van zijn Engelse club. In oktober liep de doelman ernstige hoofdletsel op in een duel tegen Reading.

UEFA Cup Voetbal

Deze week hebben alle vier Nederlandse ploegen die meedoen aan de UEFA cup gespeeld. Zoals twee weken in de Sinterklaas editie al is gezegd, hadden drie ploegen het heft in eigen handen om zich nog te plaatsen, waar AZ dat al gedaan had.

Feyenoord moest winnen, Ajax kon in principe nog met drie doelpunten verschil verliezen en Heerenveen moest juist met drie doelpunten verschil winnen. AZ zou aan een gelijkspel genoeg hebben om als eerste in de poule te eindigen.

Om het niet te lang te maken licht ik er twee wedstrijden uit:

Feyenoord - Kraków

Om zich te plaatsen moest Feyenoord doen wat het nog niet gedaan had in de UEFA cup dit seizoen: winnen. Dat moest gedaan worden tegen de nummer drie uit de poule, Wisla Kraków, dat één punt meer had dan Feyenoord.

Dat de Poolse club een lastige tegenstander was, bleek al snel. De verdediging was redelijk solide, het gevaar voor snelle counters via de spitsen was levensgevaarlijk. Met name Bahia van Feyenoord had het moeilijk tegen de snelle aanvallers, maar met de terugkeer van Vlaar in de basis sloegen de Polen er toch niet in om al te makkelijk diep in de defensie door te dringen. Vlaar deed zijn ding uitstekend, men zou niet hebben gezegd dat hij afgelopen drie maanden nauwelijks heeft gespeeld. Maar ook Timmer deed goed zijn best om Feyenoord in de race te houden, door een aantal goede reddingen.

Gevaar van Feyenoord was er ook. De ploeg heeft moeite met scoren in Europees verband (heeft pas één keer gescoord dit seizoen) en het leek erop dat het weer een probleem zou worden. De eerste kleine kansjes werden gemist, maar Nicky Hofs kreeg plots een kopkans uit een lange pass van Vlaar, die er pardoes in ging. De keeper van Kraków was tever uit zijn doel gelopen en kon net niet bij de bal die over hem heen zijlde. Ook was het opmerkelijk dat Hofs überhaupt kon koppen, aangezien de verdedigers een aardig stuk groter zijn dan de kleine Hofs.

Niet te lang daarna tekende Brozek al voor de gelijkmaker, waarmee hij het goede spel van Kraków beloonde. Het team leek meer vat op de wedstrijd te hebben dan Feyenoord had, maar verzuimde het eigenlijk vaker te scoren. Feyenoord bleef op de been en zette vlak voor rust nog eens aan, waar via een strakke voorzet van Kolkka kon De Guzman niet al te makkelijk de bal over de doellijn schieten. Een uiterst goede stand voor de Rotterdammers om de rust mee in te gaan.

Na rust liep Feyenoord wat meer achteruit en riep daarmee problemen over zich uit. Het is dat Timmer goed stond te keepen en de Polen niet al te scherp waren, anders was de voorsprong gesneuveld. Echter, omdat Kraków wat meer aan het aanvallen was, kon Feyenoord af en toe redelijk makkelijk door hun verdediging heen breken, wat resulteerde in de 3-1. De voorbereiding was ronduit gelukkig en zag er niet uit, maar Hofs kreeg het na gekluns voor mekaar om de bal op de paal te schieten, waarop Charisteas goed reageerde en de bal binnenkopte.

De wedstrijd was gespeeld, helemaal toen Dudka nog een directe rode kaart ontving na een misselijke overtreding op Hofs. Met 11 tegen 10 kon Feyenoord het spelletje rustig uitspelen en met goede moed naar de loting gaan kijken op de vrijdag.

Zulte Waregem - Ajax

Je zou zeggen dat Ajax nog voor de winst moest gaan, wanneer je het begin van de wedstrijd Zulte Waregem - Ajax zag. Laatstgenoemde had in principe aan een 3-0 verlies genoeg, maar het nam vol het initiatief. Het eerder zo verrassende Zulte kon het tempo nauwelijks bijbenen en kon het niet tegengaan dat Ajax al snel zou scoren. Door voorbereidend werk van Babel en Perez kwam Huntelaar vrij voor het doel te staan en die ronde de aanval mooi af. Bij de Belgen gingen nog wat handen voor buitenspel omhoog, omdat Huntelaar bij de eerste pass nog buitenspel liep. Echter, omdat hij de bal niet kreeg stond hij niet daadwerkelijk buitenspel en liet de scheids dus door voetballen.

Ajax zette echter niet genoeg door na de vroege openingstreffer, waardoor Zulte nog bijna de geest kregen. 20 minuten na de treffer van Ajax claimde Zulte zelfs een strafschop, nadat Urby een Zulte speler had geblokt met een been. De scheidsrechter wilde er niet aan en gaf zelfs een gele kaart aan Van Nieuwenhuyze

voor te hevig protesteren. Uit de beelden is het nog niet helemaal duidelijk, maar feit was dat het niet geheel een zuivere penalty zou zijn geweest.

Na de niet-penalty werd het duel feller, maar ook beter. Kansen aan beide kanten, maar Ajax kwam wederom dichter bij een treffer dan de Belgen. Huntelaar had namelijk nog een prachtig stiftje in de lange hoek in gedachten, alleen raakt hij de lat.

Vlak voor rust moest Ten Cate even een baalmomentje gehad hebben toen hij Sneijder geblesseerd naar de kant gedragen zag worden. De Utrechter is vaak de beste man aan de zijde van Ajax en komt net uit twee wedstrijden schorsing.

Na rust kwam Vermaelen in de ploeg voor Sneijder. Zulte Waregem vond dat blijkbaar een reden om hem een lesje te leren en gedurende zijn gehele invalbeurt kreeg Vermaelen het zwaar te verduren. Ajax daarentegen kwam makkelijk op stoom na rust en liet weer zeer aantrekkelijk voetbal zien. Het volgende doelpunt bleef dan ook niet lang uit, 10 minuten moest men er nu op wachten. Na balverlies van Zulte besloot Ajax te gaan counteren via Perez en Huntelaar. Huntelaar gaf omstreeks het middenveld de bal precies op tijd aan de instormende Perez, die op zijn beurt de bal vlakbij het doel aan de meegerende Huntelaar teruggaf. Een schot voor open doel was het gevolg en die ging er dan ook in.

Het was een gespeelde wedstrijd, maar Zulte gaf het niet geheel op. Omdat het niet lukte aan hun zijde resulteerde dat in irritatie in het spel, waarvan Vermaelen de dupe was. De scheidsrechter nam laatstgenoemde in bescherming en liet Van Nieuwenhuyze wederom geel zien na een overtreding. Hij moest van het veld en benadeelde zijn ploeg zo, waardoor de wedstrijd nu helemaal gespeeld was. Ajax ging nog even door, Heitinga kreeg nog een aantal schietkansen vanuit de tweede lijn. De eerste mislukte half, doordat hij de bal teveel aanraakte met zijn linkervoet toen hij wou schieten met de rechter, maar de tweede schietkans ging er magistraal in. Kijkt en geniet:

Goal Heitinga

Ajax wint dus met 0-3 en nestelt zich op de tweede plaats, waardoor het een afvaller van de Champions League mag verwachten voor de volgende ronde.

Loting

Afgelopen vrijdag was er de loting voor de volgende ronde van de Champions League en de UEFA Cup. Dit jaar deden er vier ploegen mee aan de loting, PSV als enige voor de Champions League en Ajax, AZ en Feyenoord voor de UEFA Cup.

- PSV loot Arsenal, waarmee ze een bekende als tegenstander kregen. Afgelopen jaren heeft PSV Arsenal namelijk een aantal keer in de poule gehad, maar heeft er toen nooit van gewonnen.

- Feyenoord moet tegen The Spurs uitkomen, dat een lastige tegenstander is. Maar zoals trainer Koeman zegt: "Je hebt altijd een kans". Optimist.

- Ajax ontmoet Werder Bremen. Mijns inziens net de ploeg die je niet wil loten op dit moment. De Duitsers staan namelijk eerste in de Bundesliga en heeft in de Champions League aangetoond zeer goed te kunnen voetballen, getuige de goede resultaten tegen Chelsea en Barcelona. Tegen Nederlandse ploegen heeft Werder minder goede resultaten uit het verleden staan.

- AZ moet weer naar Turkije, waar ze Fenerbahçe gaan ontmoeten. Wedstrijden uit in Turkije is altijd lastig, maar als een Nederlandse ploeg het moet doen, dan AZ maar.

De ontmoetingen vinden plaats op 14 of 15 februari voor de Uefa cup en 20 of 21 februari voor de Champions League.

0 reacties


Recommended Comments

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Reactie toevoegen...

×   Je hebt text geplaatst met opmaak.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch ingevoegd.   In plaats daarvan weergeven als link

×   Je vorige bewerkingen zijn hersteld.   Alles verwijderen

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...